自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

一位朋友生仔,百日宴,請問包幾多係正常價,有朋友話買金?算ok friend,但五係閨蜜。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 分享愛

dreamx2 發表於 19-5-28 14:51
一位朋友生仔,百日宴,請問包幾多係正常價,有朋友話買金?算ok friend,但五係閨蜜。
...

我係親戚先會買金。
如朋友又唔係好friend, 我一個人封500。

男爵府

...

去正生,買對銀呃,$200搞掂。

伯爵府

你熟就500,唔熟就買套衫仔,或封200算.

試過請我一家3口,我都係1千

公爵府

回覆樓主:

$300
乜而家興 ok friend都請?
你朋友擺好多圍百日宴?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

09daisydaisy 發表於 19-5-28 06:58
去正生,買對銀呃,$200搞掂。

我寧願收$200利是

寶石宮

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

買玩具/衫仔比小朋友, 我好少封錢

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我好朋友百日宴,我一大一小去,封500元利是及買一套牌子的衫仔和鞋仔300左右的禮物

大宅

我黎緊都要去
都諗緊要封幾多利是

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

岩岩朋友擺我同女五歳封左$600 ,買左三份玩具禮物。佢滿月探佢有包利事,同一大堆bb 全新用品

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

500+

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

$500利是

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

...

Ok fd ?
我會唔去
下次有聚會見到嘅,咪買份禮物俾佢小朋友咪得囉

別墅

$500 當食餐飯

男爵府

2019勳章

...

每人$500

男爵府

我愛Corina 發表於 19-5-28 15:06
我寧願收$200利是

ok fd、又不是閨蜜,封$200會被唱。
但是bb很多收 銀呃,長命銀鎖,

伯爵府

Fishqqma 發表於 19-5-28 15:04
$300
你朋友擺好多圍百日宴?

伯爵府

CiCiTang 發表於 19-5-28 16:00
Ok fd ?
我會唔去
下次有聚會見到嘅,咪買份禮物俾佢小朋友咪得囉

伯爵府

Fishqqma 發表於 19-5-28 15:04
$300
你朋友擺好多圍百日宴?

係lo.. 我覺得$500好得體
百日宴同結婚擺酒對我黎講係俾4大長老show off, 我兩個仔要擺係因為6299要show off兩個男孫。。。我一個fd都冇請,熟果d跟本每1-4個月會食飯,唔想佢地坐係度幾個鐘冇野講

子爵府

回覆樓主:

$600/位,一般朋友。

親戚,一隻BB金鈪仔+一封$500利是。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊