自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

JoslynPeonies 發表於 19-5-30 16:19
係。你係有居留權的國家搵唔食,有何用。

搵到錢提早喺外國退休嘆下又得,有咩唔對路就走,資金一早運定去國外,討論敏感話題都唔怕第時俾人引導返大陸

男爵府

cckuma 發表於 19-5-30 16:24
搵到錢提早喺外國退休嘆下又得,有咩唔對路就走,資金一早運定去國外,討論敏感話題都唔怕第時俾人引導返 ...

我只係相信天下烏鴉一樣黑。現任美國總統所作所為已經證實。

男爵府

cckuma 發表於 19-5-30 16:24
搵到錢提早喺外國退休嘆下又得,有咩唔對路就走,資金一早運定去國外,討論敏感話題都唔怕第時俾人引導返 ...

既然移左民點解唔可以係當地搵錢而要係香港搵,有考慮過嗎?

大宅

JoslynPeonies 發表於 19-5-30 16:26
我只係相信天下烏鴉一樣黑。現任美國總統所作所為已經證實。

咁我都唔鍾意美國,不過人地總統兩界會換人,大陸嘅就....
世界咁大,睇自己想要咩生活啫,唔怕落後,可以揀單純D嘅城鎮

男爵府

cckuma 發表於 19-5-30 16:29
咁我都唔鍾意美國,不過人地總統兩界會換人,大陸嘅就....
世界咁大,睇自己想要咩生活啫,唔怕落後,可以 ...

係。希望大家都得到想要的。

複式洋房

要留便留, 要走便走, 自由開放~~~~
為人民服務

大宅

JoslynPeonies 發表於 19-5-30 16:28
既然移左民點解唔可以係當地搵錢而要係香港搵,有考慮過嗎?

稅率問題,我都識唔少人周圍走,邊度有錢搵就去邊

珍珠宮

我同C6一條心,會在香港陪伴4老,近年帶佢地覆診的次數越來越多。

我地可以去吾同地方旅行,充下電,就好滿足。

生活開吾開心,主要是自己心態。

首頁

尾頁

跳至