親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

If visit nagoya for 5 days, staying near 名古屋駅 or 伏見站 / 榮站 better ?

mainly explore around the main areas and might take a one day tour to 白川郷.

thanks

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

我6月出發,第一次去,我坐榮,旺d

侯爵府

畀面勳章

cpcog 發表於 19-5-29 13:44
If visit nagoya for 5 days, staying near 名古屋駅 or 伏見站 / 榮站 better ?

mainly explore around ...

其實名古屋站而家都多咗好多shopping嘅地方,我覺得都好熱鬧,榮可能會多啲出名嘅食肆,視乎你的行程。如果大部分都要在名古屋站轉車或者參加一天遊, 或者會去三重縣遊玩 ,我就會選擇在名古屋站附近住。

我嚟緊呢個暑假都會去名古屋,因為之前三次我都是在名古屋站,今次就會選擇榮。

至於酒店選擇方面,名古屋站貴D,榮、伏見站會多啲選擇,同埋實惠啲嘅酒店。

男爵府

去白川鄉就應該揀名古屋駅因為晨早要出發之後我一定㨂住榮,方便行街同埋集中
伏見站我都住過,後悔因為是商業區好靜冇嘢行

男爵府

回覆 天天媽咪 的帖子

如果住榮,是否要坐機場巴士?另榮一些街道是否多「夜店」,雜嗎?適合親子入住嗎?

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

同埋我都想問下,榮 d鋪頭係咪會收得夜? 我夜晚9點幾先到,唔知去到酒店附近仲有冇野食/行

男爵府

多謝分享

禁止訪問

男爵府

Thanks all!

wcpcelia    發表於 19-5-30 09:42

男爵府

回覆 manying5 的帖子

I have heard the bus would take longer time. But it is more direct of course.

禁止訪問

子爵府

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我暑假去最後都係揀了名古屋站,始終方便d,又唔係日日有時間行街,寧願搵大半日專登搭車過去shopping 吧

男爵府

2020勳章

sukebee 發表於 19-5-30 01:07
松屋 吉野家 ... 開 24H.
一般居酒屋開到兩點, 點會冇得食 ?

唔該哂

男爵府

去榮在金山落車,上去地面再轉線去榮如果亱機,入住 Dormy Inn 都不錯,有免費烏冬宵亱,有溫泉,地點不錯,對開係機場巴士站,好似最後一班開 23:30
介紹多一個親子地方,就係 Dormy Inn 後面有個 Electricity Museum, 免費入場,你上網查吓,幾好玩。

寶石宮

2020勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

兩邊都有住過
榮旺啲, 夜左都有激安同藥妝可以行, 而且好多新酒店
名古屋站其實都OK既, 如果係連住幾晚既, 咁搭車去榮行街都冇問題

男爵府

回覆 天天媽咪 的帖子

多謝你的建議! 我應該會住榮附近, 最後坐巴士去機場

男爵府

回覆 天天媽咪 的帖子

我預半日去科學館, Electricity Museum 可以玩半日嗎?

男爵府

逗留時間:除非參與體驗班,但言語不通,未知會否開放給遊客。我一家玩吓影吓相,不足一小時便離開。
留意開放時間

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊