自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

要綁大陸卡?!仲要身份資料……

複式洋房

香港版要係大陸用,要用香港身份證實名或綁信用卡/銀行卡
大陸版要大陸銀行戶口、大陸電話做實名

大宅

k20031102 發表於 19-5-29 16:27
大陸版要大陸銀行戶口、大陸電話做實名 ...

請問國內版wechat pay 用實名大陸電話号碼開完户後個電話仲有没有用?因我開個實名大陸電話号碼只是為開國內版 wechat pay, 如没有用的話,可cut 了它。(實名大陸電話号碼現在每月月費18元)

複式洋房

Leanne123 發表於 19-6-4 22:42
請問國內版wechat pay 用實名大陸電話号碼開完户後個電話仲有没有用?因我開個實名大陸電話号碼只是為開國 ...
有用,要一直養

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Leanne123 發表於 19-6-4 22:42
請問國內版wechat pay 用實名大陸電話号碼開完户後個電話仲有没有用?因我開個實名大陸電話号碼只是為開國 ...

好多app都要連電話, 所以要keep
放下自在

男爵府

醒目開學勳章

返大陸用WeChat pay,係唔係一定要用身份證或信用卡認證先用到

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我只是註冊個 wechat a/c, 開完過兩日已經登入唔到,話要揾個註冊半年以上的朋友幫助喎,煩到死,剷走個app 算

禁止訪問

侯爵府

k20031102 發表於 19-5-29 16:27
大陸版要大陸銀行戶口、大陸電話做實名 ...

5月出嘅貼,今日先至睇到回覆
唔識點post相上嚟

anyway 謝謝妳回覆

侯爵府

k20031102 發表於 19-6-19 17:59
有用,要一直養

請問點解?點養?

侯爵府

ChanKow 發表於 19-6-25 12:32
好難開