自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

代朋友問.. 朋友個女而家係國內讀K2..
佢父母就係香港做野.. 家住32網..
因為我對統一派位既玩法都唔熟.. 所以想問下大家意見..

我基本research 過32網最熱門既應該係協和、大天同基榮(唔知有無錯?)
請問如果乙一填協和.. 乙二填邊間好?(有無邊間次熱係唔錯既?)
32網好似得8間小學.. 乙部填唔晒.. 咁應該漏空.. 定係填 d 隔離網既小學有無用?

大宅

tyyho1 發表於 19-5-29 19:01
代朋友問.. 朋友個女而家係國內讀K2..
佢父母就係香港做野.. 家住32網..
因為我對統一派位既玩法都唔熟.. ...

去education kingdom 問好啲

珍珠宮

回覆樓主:

家長會收到統一派位表格同學校名單,如向隔離區借位,借左位嘅學校一樣會係俾家長嘅學校名單裏面,張list有幾多間學校就填幾多間

32網,我吾熟,建議遲啲上EK睇下今屆「賽後」分享,收下料,睇下乙二邊間仲有機

大宅

kavenzou 發表於 19-5-29 19:56
家長會收到統一派位表格同學校名單,如向隔離區借位,借左位嘅學校一樣會係俾家長嘅學校名單裏面,張list有 ...

Thanks...
原來會有個學校 list 比...
呢個真係唔知..

珍珠宮

tyyho1 發表於 19-5-29 20:02
Thanks...
原來會有個學校 list 比...
呢個真係唔知..

有學校list架,你以家可以上教育局睇到19年度小一校網名單
https://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/school-lists/index.html

每屆個list都未必完全一樣

首頁

尾頁

跳至