婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我仔只係讀k2, 影響唔會好大, 真係好想唔俾佢返學, 始終太細, 教署又話未係時候停課. 想問家長們你地又點睇呢?
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

子爵府

我老公放工第1句已經話5好俾個仔返學住~我有諗過俾佢帶口罩返學~但驚佢除左5知放邊,轉頭又拎來帶/反轉帶/帶錯人地個口罩~星期尾同班同學仔流住2行鼻涕都返學,個ar ma放學都5幫佢抹,決定5博~

原帖由 kahki_y 於 09-5-3 15:50 發表
我仔只係讀k2, 影響唔會好大, 真係好想唔俾佢返學, 始終太細, 教署又話未係時候停課. 想問家長們你地又點睇呢?

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

咁細個真係好擔心喎, 不如停課啦。

蔚蔚2006年12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs
雋雋2010年4月15日出世,重3.295kgs;1個月重4.21kgs;2個月重5.71kgs;4個月重7.17kgs;6個月重7.85kgs;8個月重8.2kgs;10個月9kgs;12個月重

男爵府

好媽媽勳章

我都諗緊比吾比佢返...

大宅

畀面勳章

我都覺得博唔過, 始終咁細個冇咁ge意識, 如果攞錯人地個口罩帶就幣, 就算傳染唔到呢隻又可能係第2隻, 唉! 但另一方面究竟要避到幾時呢?
原帖由 豆丁 於 09-5-3 17:20 發表
我老公放工第1句已經話5好俾個仔返學住~我有諗過俾佢帶口罩返學~但驚佢除左5知放邊,轉頭又拎來帶/反轉帶/帶錯人地個口罩~星期尾同班同學仔流住2行鼻涕都返學,個ar ma放學都5幫佢抹,決定5博~

...
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

子爵府

我自己就諗住請3日徦先,再睇到時情況~好似話下個星期係關(健)~班友又未搵到,又5知佢地去過邊,接觸過咩人~同班同學仔又5知好返未~費事有傷風感冒都嚇餐c,有時都好似過份緊張~不過無計自己個仔,只有萬份1機會都5想~當係買個保險~

我都5明個ar ma自己揍返學放學,應該5使返工~個仔流住2行鼻涕都返學,e+d菌變晒種,都好似5擔心,鼻涕都5幫佢抹~

原帖由 kahki_y 於 09-5-3 21:29 發表
我都覺得博唔過, 始終咁細個冇咁ge意識, 如果攞錯人地個口罩帶就幣, 就算傳染唔到呢隻又可能係第2隻, 唉! 但另一方面究竟要避到幾時呢?

大宅

畀面勳章

可能有d小朋友流鼻涕係敏感控制唔到, 但如果係傷風感冒就應該睇醫生請假休息! 小朋友唔舒服抵抗力減弱, 有其他病菌就好容易再感染, 我見過有個家長帶藥叫老師餵, 都唔請假俾小朋友休息。
原帖由 豆丁 於 09-5-3 22:04 發表
我自己就諗住請3日徦先,再睇到時情況~好似話下個星期係關(健)~班友又未搵到,又5知佢地去過邊,接觸過咩人~同班同學仔又5知好返未~費事有傷風感冒都嚇餐c,有時都好似過份緊張~不過無計自己個仔,只有萬份1機會都5想~當 ...

子爵府

原帖由 kahki_y 於 09-5-3 22:27 發表
可能有d小朋友流鼻涕係敏感控制唔到, 但如果係傷風感冒就應該睇醫生請假休息! 小朋友唔舒服抵抗力減弱, 有其他病菌就好容易再感染, 我見過有個家長帶藥叫老師餵, 都唔請假俾小朋友休息。 ...

子爵府

原帖由 kahki_y 於 09-5-3 22:27 發表
可能有d小朋友流鼻涕係敏感控制唔到, 但如果係傷風感冒就應該睇醫生請假休息! 小朋友唔舒服抵抗力減弱, 有其他病菌就好容易再感染, 我見過有個家長帶藥叫老師餵, 都唔請假俾小朋友休息。 ...
我見過咳到阿媽都唔認得小朋友.個媽都照帶返幼稚園....真係好驚...(我細仔又唔肯戴口罩..佢肯帶我都少驚)唔肯帶就大驚...

首頁

尾頁

跳至