自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

瑤瑤~ 發表於 19-5-31 00:55
係, 我都有了解過, 但如果將來想轉台, 大陸號碼係不能轉走, 而且香港開好似要18蚊月費, 但日租卡只需要6蚊 ...

長遠計大陸買卡抵好多,$6/月vs$18/月,貴3倍!
當然移動收得好d, 但聯通都可以接受!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cyyiu 發表於 19-5-31 08:11
係呀,其實我都覺得好抵!
我都係用樓主嘅1卡2號聯通卡,有時要喺香港收短訊,會轉用呢張卡,check返會見 ...

收sms唔收錢架!
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-5-30 21:11
鴨記有! $100
請問鴨記一張100蚊,係咪上去實名左之後,都同其他jm一樣,係月費6蚊?如果用晒點增值呀?要番大陸增值?唔好意思,未開過,好多問題,唔該晒

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cacy 發表於 19-5-31 08:19
請問鴨記一張100蚊,係咪上去實名左之後,都同其他jm一樣,係月費6蚊?如果用晒點增值呀?要番大陸增值?唔 ...

係呀~增值好簡單, 實名後開埋國內銀行戶口, 綁左wechat國內錢包, 入面就有"手機充值"揀!直接在戶口扣數!
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-5-31 08:16
收sms唔收錢架!

我知,但可能有時開張卡無熄數據!

象牙宮

cyyiu 發表於 19-5-31 13:22
我知,但可能有時開張卡無熄數據!

所以用非smart phone就安全d!
一係放咭前先熄數據!
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-5-31 13:50
所以用非smart phone就安全d!
一係放咭前先熄數據!

我又ok, 因為都係扣$1

象牙宮

cyyiu 發表於 19-5-31 14:22
我又ok, 因為都係扣$1

如果日日扣1蚊就唔抵喇
c9係咁!
放下自在

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cyyiu 發表於 19-5-31 08:13
...

同意,我開聯通卡只係用黎綁微信同收sms, 收得好唔好都無關係

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cyyiu 發表於 19-5-31 08:13
...

del

水晶宮

cattz288 發表於 19-5-31 14:28
如果日日扣1蚊就唔抵喇
c9係咁!

我要登記野先喺香港開張1卡2號,可能1個月都扣唔到$1!
我都是C9, 亦都孤寒的

男爵府

我岩岩去鴨寮街買左1卡兩號,行左好多間都130,所以都買左喇。一陣試下掃QR CODE做實名

象牙宮

cacy 發表於 19-5-31 17:36
我岩岩去鴨寮街買左1卡兩號,行左好多間都130,所以都買左喇。一陣試下掃QR CODE做實名 ...

噢!唔通加左價?!
唔係要北上先實到名??
放下自在

珍珠宮

kenshiro18 發表於 19-5-31 08:26
不過大陸卡要翻牆

要點翻牆 教下我

大宅

我岩岩去鴨寮街買左1卡兩號,行左好多間都130,所以都買左喇。一陣試下掃QR CODE做實名 ...

要上去大陸聯通做實名登記開通

男爵府

好媽媽勳章

瑤瑤~ 發表於 19-5-30 22:58
jm們, 我諗到個方法, 唔知行唔行得通?
我平時用開部手機係雙卡雙待, 咁如果將聯通一卡兩號插入sim 2, sim 1 ...

我都用中國聯通日租卡一卡兩號,用左一年,一路放係sim2,無關,但選擇首先使用sim1數據,sim2收大陸sms及收到大陸無聊電話,都沒有收費

珍珠宮

心滿意足 發表於 19-6-1 22:19
我都用中國聯通日租卡一卡兩號,用左一年,一路放係sim2,無關,但選擇首先使用sim1數據,sim2收大陸sms及 ...

謝謝分享,現在學識咗呢個方法,無再被扣1蚊了

男爵府

做唔到實名
被騙了

別墅

回覆樓主:

https://www.cuniq.com/hk/services-plan/flexi-bundle-plan.html

這個 plan $11*24個月
1卡2號,最便宜

首頁

尾頁

跳至