自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

之前睇過一單變態新聞;話南韓有個強姦犯,唔只強姦個細路女,仲搞到佢嚴重創傷,大腸都吸埋出嚟?

因為個兇手無悔意又就快放出嚟,但當地又唔俾公開佢個樣,搞到人心惶惶⋯⋯

原來更恐怖嘅喺後面,最近當地傳媒發現原來兇手老婆一直住喺個女仔附近,真係無陰公

水晶宮

milky_red 發表於 19-5-30 18:40
之前睇過一單變態新聞;話南韓有個強姦犯,唔只強姦個細路女,仲搞到佢嚴重創傷,大腸都吸埋出嚟?

因為個 ...

南韓強姦犯趙斗淳誘拐、綁架、強姦,甚至瘋狂虐待年僅8歲的娜英(化名)案件震驚全城,當年兇手明明再犯機會非常高,惟最後僅判處12年有期徒刑,連全國市民要求重審都失敗。11年過去,兇手鐵定在600日內出獄,他竟出言挑釁娜英雙親:「剪咗我生殖器吧!你哋以為我會被困喺度一世?出獄後你哋睇住嚟!」,不但受害女童家人怕被尋仇,連全國都憂心忡忡,61萬名市民連署反對,令到案件與受害家庭再次引起大家關注,連南韓MBC電視台都公開兇手真面目,讓大眾認住,提高警覺。

風扇    發表於 19-5-31 17:34

複式洋房

正人渣

侯爵府

回覆樓主:

有電影講呢件事,叫“素媛”

水晶宮

怎料昨天又傳出更驚人的消息,原來兇手一家一直住在受害女童家庭不足500米距離之內,當節目《實事勘察隊》上門探訪時,發現兇手妻子多年後都毫無悔意,還為兇手丈夫講說話:「佢人好好,係飲咗酒先會咁」,娜英爸聽到之後馬上崩潰,在節目上罕有剖白內心話。

虐待手法極之殘忍 女童全身永久性重創

事緣2008年,當時56歲兇手醉酒途經京畿道安山市一間教堂,見到8歲女童娜英,突然行為怪異地跟她說「妳應該要上教會」。見到誘拐不成,兇手直接強行拖她到教堂廁所綁架強姦。

水晶宮

一開始兇手迫娜英幫他口交不成,他就開始掌摑、用拳頭毆打頭部、咬她、勒頸,甚至猛撼她的頭部到馬桶水箱致她暈倒。

見到娜英被虐至失去意識,兇手狠心強姦,最後怕精液殘留,竟用馬桶吸盤把女童大小腸吸出體外,接著更用木棒硬塞回去,試圖清除證據,手法極度殘忍。最後娜英被發現時雖然活過來,惟小腿至全身傷痕累累,腓骨骨折、大小腸整個流出身體以外、臉部、腹部、骨盆永久性受創,連生殖器官只剩2成功能。接受長達8小時的手術後,娜英因為受傷太嚴重,由大腸到肛門都必須切除,只能裝人工肛門,終身掛尿袋過活。

水晶宮

即使兇手除了犯下這單兇殘強姦案,而且在1996年起就有殺人、暴力等共18次犯罪前科,連心理調查報告都指他再犯機率相當高,可是法官沒有判兇手無期徒刑,反而因性侵犯最高刑期為15年的限制、醉酒無法控制自己,以及兇手出獄時將屆68歲年紀大,僅判處12年有期徒刑。娜英身心受創,後來於2013年「趙斗淳事件」被改編成電影《素媛》才得到大家留意,直至現時都是最令人淚崩的電影頭10位。如今娜英已20歲,雖然經過如此恐怖的經歷,上學又遭人重提舊事及歧視,但她仍然努力活下去,成功通過大學入學考試,誓要做醫生救國救民。

珍珠宮

王國教室勳章

呢單每次睇都勁心痛

水晶宮

太長啦⋯cap咗爸爸嗰段先

娜英爸很憤恨:「我哋應該搬屋?定係應該直接離開呢個地球?點解係受害者要收拾行李四處逃亡?」至於講到公開兇手真樣是犯法問題,娜英爸又道出了受害者的無力,揭露南韓政府在管理上的疏失:「咁太唔似樣!如果節目組因為咁變成犯人,咁請連我都一起懲處啦!我都一齊接受懲處!如果要繳罰金就我嚟畀,依家先公開趙斗淳個樣太晚。呢件事真係好令人悲痛,加害者有人權法保護,被害者就要好似個罪人咁隱姓埋名、銷聲匿跡過活。」最後娜英爸話強姦犯再犯機會明明很高,惟11年來電子腳鐐仍無改變,強姦犯沒有因此大減,令節目工作人員都無奈嘆氣。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

milky_red 發表於 19-5-30 18:43
即使兇手除了犯下這單兇殘強姦案,而且在1996年起就有殺人、暴力等共18次犯罪前科,連心理調查報告都指他再 ...

痴線!! 咁兇殘!! 呢d應該判死刑!!
放下自在

水晶宮

詳細可以睇呢度

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2365185/%E3%80%90%E5%A5%B3%E7%AB%A5%E7%88%B8%E7%BD%95%E6%9C%89%E5%89%96%E7%99%BD%E3%80%918%E6%AD%B2%E5%A5%B3%E7%AB%A5%E8%A2%AB%E5%BC%B7%E5%A7%A6%E8%87%B4%E5%85%A7%E8%87%9F%E5%90%B8%E5%87%BA%E8%82%9B%E9%96%80%20%E5%85%87%E6%89%8B%E5%AE%B6%E4%BA%BA%E6%90%AC%E5%88%B0%E9%9A%94%E5%A3%81%E6%AF%AB%E7%84%A1%E6%82%94%E6%84%8F

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

milky_red 發表於 19-5-30 18:46
詳細可以睇呢度

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2365185/%E3%80%90%E5%A5%B3%E7%AB%A5%E7%88% ...

我唔敢入去睇
正賤人
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

點解呢啲人可以放監

男爵府

當年8歲的女孩都應該有18、9歲了,相信佢超級痛苦,點解呢D極度危險人物可以咁快放出嚟,累人累物,連個老婆都係癲的,如果真係放咗出嚟,希望係佢攪到個癲老婆都從肛門必哂D腸出來,兇手再入去踎終生

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

真係好痴線
好心佢呢d人死左佢把啦

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

好變態

南韓咁落後既咩 ,我未去過

侯爵府

親子王國15週年勳章

全無悔意,連扮都唔扮下

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

睇咗素媛,好心痛,唔明點解唔係判終生,仲可以放出嚟遺禍人間
我要記得幸福......

大宅

個官係咪收左咩著數,正常人聽到都翻枱喇