自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好奇怪的思想。

子爵府

回覆樓主:

樓主,你處境係難。
如果事情如你所說一樣,咬緊牙關,長痛不如短痛。今天所受的困苦,換兒女有健康的童年。

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

家家有本難念的經,每個人要為佢做出的決定成擔後果。

樓主,唔知你仲有冇其他苦衷,純以旁人睇,离開你老公係最啱的做法。

翡翠宮

牛年勳章

反正都分開左住,唔好俾仔再見老豆,要見淨係俾個女見,但難保你老公打埋個女,你要睇緊d

你兩個小朋友都有病,好大機會遺傳自爸爸,所以唔好旨意你老公會改,真正離婚先可以保護兩個小朋友

別墅

回覆樓主:

我只能夠講,你連個囝俾人打到咁,你都忍到,咁應該無人幫到你,因為你都唔想幫自己

大宅

teddyyau 發表於 19-5-30 23:09
己經搵過,疪護中心都住埋,社工都叫我地走,無奈女女超鐘意爸爸,

只俾個女見爸爸可以嗎?你先生應該知仔有過度活躍,但一啲忍耐都無。你衣家分開了,是離婚了嗎?或者慢慢減少個女同爸爸見面次數,慢慢就不見。

加油,為仔女同自己,勇敢啲。

大宅

teddyyau 發表於 19-5-31 01:16
謝謝大家意見先,但其實我同爸爸已經係分開左住,仔仔見到佢的機會都少了很多,而點解無一刀斷就係因為女女 ...

樓主,你湊住兩個小朋友,自閉加過度活躍,老公又咁,你一定好辛苦好辛苦,爸爸呢個角色比較影響仔仔發展,仔仔見到爸爸咁暴力會潛而默化變成爸爸咁,用暴力解決問題,用暴力發洩情緒,幾年後青春期就可能救唔到。
既然已經不同住,不如以後只帶女女出去見爸爸,好好教好個仔,比多d愛佢,要停止佢嘅暴力行為,搵心理學家幫幫忙,仔仔需要有人明白佢內心,行為治療幾有效,加油!

大宅

回覆樓主:

樓主應該係好驚比老公秋後算帳
我明 我真係明 因為我細個都驚到顛 但因為一路都家暴而且仲有其他問題愈來愈恐怖 我媽先自殺 不果 再拖我落水一齊自殺 又不果 我媽再自殺至痛定思痛走路 即晚執野即晚走 我返學有比我老豆捉過 我果時驚到日日袋cutter返學 有咩事唔係插死佢就插死我自己
我媽申請埋禁制令佢都要黎搵我同捉我 我轉過幾次學校
我好細個時都好鍾意同佢玩 但大少少明事理後見過佢點家暴阿媽個心根本只有恐懼
你仔仔可能知道你都唔幫佢 佢會自殺 就係打番佢 再大d青春期可能會互斬 咁你救個女定救個仔?
呢d 男人呢要完全離開佢 同校方傾下 睇下有無可能學校都轉埋

男爵府

回覆樓主:

你話分開住,其實你地2公婆係咩關係?離左婚?分居緊?
老公有暴力傾向,對你,對子女都危險,有時d野唔係忍下就得
佢錫個女,但打個仔,你夠膽保證有一日佢唔會連個女都打埋?
同埋點解只係顧一個小朋友感受?另一個呢?2個都係你自己生架喎
定還是你心內唔想接受呢個事實?
小朋友需要人保護,唔係拎黎發洩,你係唯一可以保護到佢地既人。而家應該點做你心中應該有數,好好諗清楚啦

珍珠宮

teddyyau 發表於 19-5-30 22:54
離開?俾佢搵到死硬😔,仔就八歲,剛剛我叫佢刷牙訓教佢走去叫爸爸”大叔”,爸爸聽到就講笑話要 ...

你唔好再用個女做藉口,個女見唔到爸爸唔開心同喊,咁呀仔成日比爸爸鬧同打,呀仔唔喊架?呀仔唔會唔開心架?

睇你回覆都幫住個暴力老公
仔仔有過度活躍,呢個係教唔聽更係爸爸打仔仔既原因⋯⋯
爸爸「講笑」話要返去掉佢玩具
呀仔駁咀爸爸「先細細力打佢」

你女有自閉,你仔有adhd
你口口聲聲話要顧呀女感受,你仔感受有無理過?
呀女見到爸爸又打又鬧,打哥哥同媽媽,佢係咪唔會唔開心?
呀仔受虐到流血都唔走,話要個爸爸陪女玩,係咪有朝一日呀仔被個XX爸爸打到瞓係醫院,都要繼續?
你根本係幫兇!
如果我識得你,我直情會報警,等政府救可憐嘅大仔

大宅

離開?俾佢搵到死硬😔,仔就八歲,剛剛我叫佢刷牙訓教佢走去叫爸爸”大叔”,爸爸聽到就講笑話要 ...

有d恐佈

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

「罰佢用拳頭打牆打到手流血先準訓」
好恐怖!點可以咁架!對小朋友好大影響架喎!小朋友大大吓都變成有暴力傾向就㢢了

侯爵府

teddyyau 發表於 19-5-30 22:27
爸爸脾氣好大,一有咩就鬧鬧鬧,鬧完又會同小朋友玩,玩玩下仔仔有時節制唔到,大力左,爸爸即刻嬲,唔止鬧 ...

其實會唔會爸爸有情緒病

大宅

teddyyau 發表於 19-5-31 01:16
謝謝大家意見先,但其實我同爸爸已經係分開左住,仔仔見到佢的機會都少了很多,而點解無一刀斷就係因為女女 ...

如果個女想見老豆,淨係帶個女去囉。

如果爸爸問點解唔帶埋個仔,你咪同佢君子協議,唔準打唔準鬧,一犯規,下次就唔帶。

大宅

ho3186 發表於 19-5-31 01:56
打仔我都可以理解【利申我絕對唔贊成】
打老婆呢野就十萬個要不得
唔明樓主仲有咩野考慮,如果系經濟問題 ...

打仔我都唔理解,我會覺得係大人連自己情緒都控制唔到既表現。

象牙宮

點解咁耐見一次但係都會打小朋友咁神奇 ? 唔係應該 錫都嚟唔切咩 ?佢係咪有抑鬱症躁狂症㗎咁得人驚?

男爵府

teddyyau 發表於 19-5-30 23:09
己經搵過,疪護中心都住埋,社工都叫我地走,無奈女女超鐘意爸爸,

呢個係理由?
你嘅思想都幾有問題

伯爵府

減齡達人勳章

你係媽媽你要保護你小朋友,
你老公好恐怖,
驚佢咁樣會令小朋友會有陰影

公爵府

好媽媽勳章

樓主你問心一句,係咪怕左個女喊會煩所以唔理個仔死活?我明自閉固執上黎係會逼到大人癲,同生命相比大喊大叫算得啲咩?你女係你個女,你個仔執返黎?你無能力就放手唔好死攬住啲小朋友係身邊,依家你既做法根本對邊個都無好處

首頁

尾頁

跳至