自由講場

跳至

首頁
12345...17

尾頁

伯爵府

琴日睇 IG, 原來STARBUCKS 出左
Dolce Gusto 同 Nespresso 機種 既CAPSULE...

我用開 NESPRESSO 機... (因為覺得Dolce Gusto d 咖啡實在太難飲...)
但我見 STARBUCKS 我最鐘意飲既CARAMEL MACCHIATO... 得Dolce Gusto 機先有.....

有無姐妹飲過, 係咪同STARBUCKS手調既一樣?
如果ok 我諗我會買部Dolce Gusto 機......

子爵府

Follow

伯爵府

piggip77 發表於 19-5-31 09:35
Follow
一陣...引晒BK D 姐妹去買........

子爵府

Ronnym 發表於 19-5-31 09:37
一陣...引晒BK D 姐妹去買........

其實我喺HKTVmall見到有得買,啲人有留comment, 啲人話比鋪頭淡啲,但也ok

樓主你可以去睇睇

伯爵府

piggip77 發表於 19-5-31 09:38
其實我喺HKTVmall見到有得買,啲人有留comment, 啲人話比鋪頭淡啲,但也ok

樓主你可以去睇睇
我已經揀好晒.......等BK JM 既COMMENT 咋......

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

Ronnym 發表於 19-5-31 09:29
琴日睇 IG, 原來STARBUCKS 出左
Dolce Gusto 同 Nespresso 機種 既CAPSULE...

starbucks 未試,不過係淘寶睇緊D CAPSULE 架

呢個平24人仔:

伯爵府

littlecar 發表於 19-5-31 09:45
starbucks 未試,不過係淘寶睇緊D CAPSULE 架

呢個平24人仔:
HAHAHA 我連機都未入手, 你先放毒......

男爵府

留名
公司有部dolce gusto 好難飲, 如starbucks capsule好飲 自己買啲返公司用

公爵府

jagabee0903 發表於 19-5-31 09:53
留名
公司有部dolce gusto 好難飲, 如starbucks capsule好飲 自己買啲返公司用 ...

有啲款都ok嘅,你試吓用兩粒咖啡一粒奶咁沖,會好飲好多

水晶宮

Ronnym 發表於 19-5-31 09:39
我已經揀好晒.......等BK JM 既COMMENT 咋......

咁請問即starbucks膠囊所有味道都可用於nespresso機嗎?如果係我會訂
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

翡翠宮

Ronnym 發表於 19-5-31 09:53
HAHAHA 我連機都未入手, 你先放毒......

等你買齊晒所有野,飲得開心。

有其他款:

wcpcelia    發表於 19-5-31 10:48

翡翠宮

bmuimami 發表於 19-5-31 09:58
咁請問即starbucks膠囊所有味道都可用於nespresso機嗎?如果係我會訂

NESPRESSO 好似細粒D,而STARBUCKS 係大粒既,應該放唔到

大宅

littlecar 發表於 19-5-31 10:01
等你買齊晒所有野,飲得開心。

有其他款:

jm有冇link可以提供

伯爵府

bmuimami 發表於 19-5-31 09:58

我睇報導....
starbucks 兩部機都有出capsule

我自己都用開nespresso 機, 不過nespresso 既starbucks capsule唔會跟奶 / caramel 之類....
要做到starbucks 既味就應該要自己調較味道

正因為咁, 所以我先考慮買多部 DOLCE GUSTO 機...................

真係有D 糾結...

翡翠宮

mizkiki 發表於 19-5-31 10:02
jm有冇link可以提供

我未淘俾其中一間你,你自己再SEARCH 下比較下

https://item.taobao.com/item.htm?spm=2013.1.w4004-14630789017.2.314825e9WC8DtX&id=570834887445

子爵府

littlecar 發表於 19-5-31 09:45

呢個平24人仔:

呢隻似Nescafé 唔似nespresso
其實nespresso 有D refill cap 可以買,
我飲black coffee, 我自己買豆磨。

翡翠宮

Ronnym 發表於 19-5-31 10:03
我睇報導....

如果有PROMO 買CAPSULE 會送機,你去DG 既網或者 ADD FB,久不久會有

水晶宮

littlecar 發表於 19-5-31 10:02
NESPRESSO 好似細粒D,而STARBUCKS 係大粒既,應該放唔到

Oh唔該哂,咁唔訂了,唔想買新機。
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

翡翠宮

basilmama 發表於 19-5-31 10:06
呢隻似Nescafé 唔似nespresso
其實nespresso 有D refill cap 可以買,
我飲black coffee, 我自己買豆磨 ...

我見過淘寶FB SHARE 有人介紹,不過我多數朝早飲,時間上想快所以未考慮,到我成精飲唔落DG 先入貸

水晶宮

Ronnym 發表於 19-5-31 10:03
我睇報導....

明白哂,咁我再睇睇,但唔會買新機了
BTW nespresso 官方有caramel味喎,試過未呀?

首頁
12345...17

尾頁

跳至