美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

終於做咗thermage, 之前做Uone Hifu見治療師佢都建議我做完hifu可以做thermage收緊返啲皮膚, 我見做完hifu之後塊面瘦咗雙下巴冇左膚質好咗,不過望落塊面仲有啲下垂同鬆弛, 所以把心一橫決定做thermage, 我諗大家都知呢個療程幾貴,所以我就唔講價錢, 講下我做嘅過程同體驗。
我去嗰間眼係醫生做,其他部位就係治療師做。 醫生同我打眼先,不過打之前要克服另外一樣嘢就係要帶眼球保護罩。 唔好講笑帶呢個保護罩都幾驚, 好彩醫生手勢好,好快幫我帶咗而且帶咗之後冇乜感覺。 之後開始響我塊面上印格仔, 啲格仔係等佢打嘅時候知道打咩位置。 之後就開始打啦~

男爵府

回覆樓主:

如果有睇我之前講Uone個post, 我覺得Uone唔算痛,起碼唔使搽麻醉膏。 不過thermage因為我打眼,全面連雙下巴, 所以全部要打嘅位置都要敷麻醉膏。 打嘅時候真係幾痛,佢痛嘅感覺係嗰種feel到皮膚入面好慶同好辣, 不過點痛都好,都唔及生仔咁痛嘅。趁開始嘅時候塊面未熱,佢會由高度數開始幫我打,打嘅時候我都盡量忍因為如果太低度數就會冇效,不過如頂唔順可以同佢講,佢會教返適合嘅度數 。 我就一開始都忍到,不過可能之後塊面越打越熱,打到後尾都要教低度數。

男爵府

回覆樓主:

打完塊面有輕微紅,不過返到屋企已經冇事,第二日回復正常。 治療師話做完一至兩個月開始見效果, 等我再觀察下遲啲返嚟report畀大家。

333s    發表於 20-2-28 23:05

大宅

回覆 jolin123 的帖子

伯爵府

回覆樓主:

全程幾耐呀?

男爵府

callmebabe 發表於 19-5-31 22:22
全程幾耐呀?

全程三個幾鐘, 瞓到有啲腰骨痛

男爵府

jolin123 發表於 19-5-31 23:06
全程三個幾鐘, 瞓到有啲腰骨痛

要做咁耐時間

男爵府

ktang0 發表於 19-5-31 23:54
要做咁耐時間

加埋敷麻醉膏嘅時間, 我做埋眼所以時間可能會耐啲,淨係做眼都用咗45分鐘。 佢哋好細心,唔係求其打

複式洋房

回覆樓主:

要做三個鐘?

男爵府

jolin123 發表於 19-5-31 15:46
終於做咗thermage, 之前做Uone Hifu見治療師佢都建議我做完hifu可以做thermage收緊返啲皮膚, 我見做完hif ...

請問邊間打?眼打完要幾耐先睇到效果?即時會唔會都有少少野睇到分別?

男爵府

請問你做眼時開幾度?

侯爵府

jolin123 發表於 19-6-1 00:03
加埋敷麻醉膏嘅時間, 我做埋眼所以時間可能會耐啲,淨係做眼都用咗45分鐘。 佢哋好細心,唔係求其打 :goo ...

我都想知你係邊度打,可以話我知嗎?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

jolin123 發表於 19-5-31 15:46
終於做咗thermage, 之前做Uone Hifu見治療師佢都建議我做完hifu可以做thermage收緊返啲皮膚, 我見做完hif ...

我之前係B字頭果間
做 hifu同 thermage
駛左幾萬
但唔覺有d咩功效
好心痛又心傷

333s    發表於 20-2-28 23:06

男爵府

yingying貝 發表於 19-6-1 11:33
請問邊間打?眼打完要幾耐先睇到效果?即時會唔會都有少少野睇到分別?
...

治療師話一兩個月後開始睇到效果。我打完即晚係冇咩分別,不過尋晚洗完面我老公話我膚色靚咗,我自己覺得眼紋好似淡咗

男爵府

麻油麵 發表於 19-6-1 17:07
請問你做眼時開幾度?

我做眼唔記得問醫生開幾度,後嚟問番治療師佢話見到醫生開四度,不過我打到尾話痛,所以後尾醫生應該教低咗度數

男爵府

biancaho7 發表於 19-6-1 22:28
我之前係B字頭果間
做 hifu同 thermage
駛左幾萬

你做咗幾耐?應該唔會完全冇效㗎喎。我之前每隻眼下都有兩條好深嘅眼紋,我開始覺得啲眼紋淡咗,好似冇咁明顯

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

jolin123 發表於 19-6-2 04:23
你做咗幾耐?應該唔會完全冇效㗎喎。我之前每隻眼下都有兩條好深嘅眼紋,我開始覺得啲眼紋淡咗,好似冇咁 ...

3月做thermage
5月頭做hifu

男爵府

biancaho7 發表於 19-6-2 08:57
3月做thermage
5月頭做hifu

你3月做,而家應該開始見效果?
我同你相反,做完hifu先做thermage

珍珠宮

jolin123 發表於 19-6-2 14:43

你3月做,而家應該開始見效果?

佢地建議做thermage 先
到而家唔見有咩效

男爵府

biancaho7 發表於 19-6-2 16:12
佢地建議做thermage 先
到而家唔見有咩效

會唔會係佢哋幫你打嘅度數同發數唔夠? 我覺得我啲眼紋真係開始冇咁明顯, 希望一兩個月後有更多更明顯嘅效果啦

首頁

尾頁

跳至