美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我用鑽光粉底液,真係好正!

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Jessieyin 發表於 19-7-11 14:28
Hk官網應該update咗,化妝品應該得base減咗!
本身近呢一兩年出嘅新品都比較貼價,所以cream to powder冇 ...

呢隻cream to powder有冇分日本版同國際版? 如果冇嘅話,分分鐘喺香港sogo Thankful week買仲抵

別墅

2019勳章

ymkcandy 發表於 19-6-15 08:03
想問下cdp用家 我係日本買oakle 10 姐係香港同一色號?

上網睇過下, 應該就係香港既O10, 不過呢d去專櫃問BA會准d, 又可以叫佢順便幫你試埋個色~試啱色先買就肯定冇錯啦

別墅

2019勳章

sze00 發表於 19-7-7 21:57
請問幾錢? 可以用幾耐

cream to powder foundation $780
我上個月先開始用, 未知可以用到幾耐喎, 不過感覺個用量都幾慳

禁止訪問

大宅

littlemelody 發表於 19-7-11 21:34
呢隻cream to powder有冇分日本版同國際版? 如果冇嘅話,分分鐘喺香港sogo Thankful week買仲抵
...

上網睇就唔覺有分啦,其實係香港如果撞正有promo或者thankful都抵買呀,我自己通常都係趁呢d時候買多d就算

複式洋房

ww451 發表於 19-5-31 20:28
之前已經成日見d jm讚cle de peau既粉底好用,
未用過個陣我都覺得奇怪, 會唔會讚得太誇張…
不過都成功比 ...

護膚品同底妝產品都係用佢。用左幾年了唔想再換牌子,間中都有試過其他牌子最後都會用翻佢。。。不過cream to powder 反而冇用過,下次試試

男爵府

我想問呢如果正cream to powder, 之後仲洗唔洗上碎粉?唔知點解我一上碎粉個樣就好假,好明顯化咗妝咁,唔用碎粉就立次次

複式洋房

jhjac 發表於 19-7-4 17:41
鑽光粉底 $980
精華粉底 $2300

敏感肌可以用嗎?
我一向用開其他牌子礦物粉,唔會敏感同生粒粒。
一直好想試呢個牌子,就係驚會生粒粒

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

ktang0 發表於 19-7-20 13:37
我想問呢如果正cream to powder, 之後仲洗唔洗上碎粉?唔知點解我一上碎粉個樣就好假,好明顯化咗妝咁,唔 ...

問過BA,不用上碎粉,初初上臉係cream,但很快就變powder,我又覺得乾爽唔笠

男爵府

carolyktong 發表於 19-7-21 10:30
問過BA,不用上碎粉,初初上臉係cream,但很快就變powder,我又覺得乾爽唔笠
...

咁吸引!正喎!咁一定要試吓!

複式洋房

2019勳章

心郁郁想買the foundation !!

大宅

用緊鑽光粉底,用咗皮膚望落好靚,想問下有無人用開鑽光遮瑕膏?乾唔乾?

男爵府

ww451 發表於 19-5-31 20:28
之前已經成日見d jm讚cle de peau既粉底好用,
未用過個陣我都覺得奇怪, 會唔會讚得太誇張…
不過都成功比 ...

而家呢個天氣cream to powder就最適合The foundation 就秋冬用比較適合,佢碎粉都好滑架,幼枝裝遮瑕遮黑眼圈也好出色我精華同爽膚水也用佢!

大宅

crazypaper 發表於 19-7-21 15:40
用緊鑽光粉底,用咗皮膚望落好靚,想問下有無人用開鑽光遮瑕膏?乾唔乾?

鑽光遮瑕膏勁好用呀 遮瑕度高又唔乾。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

yuhey 發表於 19-6-1 18:42
有機會要試埋 cushion和 the foundation, 更靚!

How much?Thx!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

Mingming12345 發表於 19-7-22 00:30
鑽光遮瑕膏勁好用呀 遮瑕度高又唔乾。

粉底用o20, 遮瑕用咩色會啱啲? ivory係咪太白?

大宅

crazypaper 發表於 19-7-22 09:12
粉底用o20, 遮瑕用咩色會啱啲? ivory係咪太白?

ivory係最白。
我粉底用l10 ,配遮暇ivory

大宅

2019勳章

mcblack 發表於 19-7-20 22:46
敏感肌可以用嗎?
我一向用開其他牌子礦物粉,唔會敏感同生粒粒。
一直好想試呢個牌子,就係驚會生粒粒

我敏感偏乾肌,用過佢幾款粉底都冇問題,冇過敏同生粒粒,不過如果你怕會敏感既可以去專櫃試左先,帶妝一日冇問題再買,順便睇埋個妝效

大宅

2019勳章

wai001 發表於 19-7-22 06:20
How much?Thx!

cushion 700 用完可以買補充裝530一個
the foundation 2300

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊