婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

有無奶奶唔理嘢,仔大仔世界?我奶奶咩都要理,管個孫食咩,去邊,但唔會湊孫
又要寫餐單比我工人,管埋我一家食咩。但我無彩佢,點解佢咁煩,但佢同個仔講你老婆要知呢啲是奶奶好意。佢都好關心人,但有控制慾。

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我99 冇理,因為佢根本唔識。同佢講點解我揀國際學校,解釋 hk 而家教育制度,我老公話曬氣佢唔會聽得明。

禁止訪問

複式洋房

口頭上講到自己咩都唔理唔管,實際上事事comment, 每次講完又話自己好開通唔多事,都唔知比咩反應好

大宅

2019新春慶豚圓

jasminewan35 發表於 19-5-31 22:24
有無奶奶唔理嘢,仔大仔世界我奶奶咩都要理,管個孫食咩,去邊,但唔會湊孫
又要寫餐單比我工人,管埋我一 ...

如果你哋唔同住基本上唔駛理,意見由佢講,做唔做自己嘅事。

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我奶奶唔煩架,佢從來都唔會理我地點做野,可能因為佢知我老公個格,都唔會聽架喇。

男爵府

jasminewan35 發表於 19-5-31 22:24
有無奶奶唔理嘢,仔大仔世界我奶奶咩都要理,管個孫食咩,去邊,但唔會湊孫

我99同我媽咪都係呢類仔大仔世界阿媽

男爵府

2019新春慶豚圓

我奶奶都冇管我屋企d野,間中叫佢睇下孫,佢都會比下什食,糖佢食。不過都係間中的事,我冇理。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

同住都唔煩

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我99

大宅

我奶奶乜都唔理,乜都唔諗,對人同事都無要求包括佢自己。係好事,唔好理我啲嘢唔好諸多聲氣,只係有時見佢亂黎亂up嘢頂唔順

大宅

我奶奶基本上唔會理我地
最多叫我地唔好買咁多野

複式洋房

2019新春慶豚圓

回覆 lovelytotato 的帖子

Same here...我99係控制狂....食飯邊個食邊舊餸都要理...好彩唔係同住

男爵府

我99係,仲比較冷漠。但凡事有得有失。我搵奶奶睇一陣小朋友要預早夾時間,佢唔一定幫我。

別墅

我奶奶。帶孫探佢佢會開心,有時忙少帶一兩次又唔會追究,仔女決定從不過問,有需要佢幫手時,幫到一定幫。好感恩有好奶奶。老爺都係咁架,好好。

大宅

回覆 MeowMuiMui123 的帖子

睇孫都唔幫手

別墅

2019新春慶豚圓

有無奶奶唔理嘢,仔大仔世界?我奶奶咩都要理,管個孫食咩,去邊,但唔會湊孫

甘像我99

別墅

2019新春慶豚圓

lovelytotato 發表於 19-6-1 10:20
口頭上講到自己咩都唔理唔管,實際上事事comment, 每次講完又話自己好開通唔多事,都唔知比咩反應好

連改名都要話事,之後又話吳俾意見

大宅

回覆樓主:

成日都想控制,可是冇人理會佢
我c6一言9頂,99 多口一句已被叫收聲,仲唔收手就被鬧到9血淋頭,我食花生。

男爵府

jasminewan35 發表於 19-6-2 13:07
回覆 MeowMuiMui123 的帖子

睇孫都唔幫手

係呀。我大肚時,佢一早禮貌地講唔會湊小朋友。後來佢發覺自己無咩機會見,就鬆口話如我需要會幫我睇。咁我順勢安排一星期一次俾佢湊下幾個鐘,自己又可以整下私人嘢。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊