自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

你身邊最叻嘅朋友,有幾勁?

賺大錢、做老闆、學歷高,中邊樣?

呢位叫Jonny Kim嘅韓裔美國人,令一眾網友自愧不如。

Jonny今年35歲,但係佢做嘅事可以話係好多人幾世加埋都做唔到。

首先,高中畢業之後,佢去咗當兵,

仲要係加入操得最堅嘅海軍陸戰隊。

而且真係上過戰場,參與過百次行動,擔任狙擊手同偵察兵,拎過銀同銅星章。

你以為佢讀唔成書先當兵?服役7年之後,Jonny考上大學數學系,

畢業之後再讀醫……係去哈佛讀醫!!

連實習都係去全國最勁嘅醫院,問你怕未?

未完架!佢之後仲走去應徵做太空人,由18000人中脫穎而出,

成為12個入圍受訓者。

NASA公布話,2024年嘅登月行動,Jonny可能會係其中一分子。

網友睇見都爭相討論,有人話「到底我成世人做過乜x嘢」!!

有人睇完wiki發現Jonny做埋老豆添,

連想攻擊佢係「死讀書」毒L嘅機會都冇咯。

完美到咁,用佢嘅經歷嚟寫劇本,都嫌假得滯!

tester5    發表於 19-6-1 10:31

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

嘩~無得輸喎
放下自在

珍珠宮

judychung 發表於 19-6-1 10:20
你身邊最叻嘅朋友,有幾勁?賺大錢、做老闆、學歷高,中邊樣?
呢位叫Jonny Kim嘅韓裔美國人,令一眾網友自 ...

男爵府

鍾意你最後嗰句

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珊瑚宮

回覆樓主:

35年都咁忙, 睇怕成世都會咁過。
千萬唔好預我, 絕不羨慕。
hea吓, 開心又一天啱我d

禁止訪問

畀面勳章

伯爵府

好想知咩樣!如果仲要靚仔就真係奇人

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

萬中無一咁勁嘅人,我應該識唔到

男爵府

厚多士 發表於 19-6-1 10:45

x2

水晶宮

厚多士 發表於 19-6-1 10:45

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

男爵府

伯爵府

咩野人

子爵府

男爵府

回覆樓主:

好勁呀

大宅

回覆樓主:

好勁,反而好奇想知佢老婆係點

子爵府

cbeyond 發表於 19-6-1 10:33
35年都咁忙, 睇怕成世都會咁過。
千萬唔好預我, 絕不羨慕。
hea吓, 開心又一天啱我d

好明顯人哋係天才,未必係你想像中咁忙同唔開心咁過日子。

wcpcelia    發表於 19-6-1 11:32
wcpcelia    發表於 19-6-1 11:32

伯爵府

petitsomeone 發表於 19-6-1 10:48

樣貌一般但才華贏曬

首頁

尾頁

跳至