心聲留言

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我5年前識左左一位住順利宿舍的的女性朋友,大家己己搬走了,佢叫李奕君,有个女,老公係退休公務員,現在在 mtr做保安。而家搬左去九龍住公屋,新屋。有錢裝修。那時仲求我借錢比比佢,見佢又話生又話死等等。甘借左幾$元比佢,至而家都未還哂!己冇叫比利息,每个月比回200元我,都做不得。佢原來己破產一次了,所以佢要找一些2-3線的財仔借!佢仲叫我幫佢借,仲叫我做擔保人,D人真厚面皮,未還仲要借。我叫佢不要再找我,當買一个教訓,大家如識這人,小心!不要借$比佢!閒談也小心,佢套你好多料。好似查家宅!每次佢一問,我叫佢咪問,cut佢線!

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

借錢唔還仲叫人擔保 面皮厚成咁

珍珠宮

Poyau 發表於 19-6-1 17:58
借錢唔還仲叫人擔保 面皮厚成咁
佢叫ALICE LI...我一話講比宿舍組的GROUP知道,佢好像好驚...
可能要面吧...佢你宿舍時,勁充有錢的

個日仲話我,我話個餘下欠我的千多元當買個教訓,也是豪比你,我叫佢唔洗還我了,唔好揾我...

寶石宮

2023年兔年勳章

Macusmama 發表於 19-6-3 09:47
佢叫ALICE LI...我一話講比宿舍組的GROUP知道,佢好像好驚...
可能要面吧...佢你宿舍時,勁充有錢的

欠千幾蚊都唔還 舢舨充炮艇

珍珠宮

Poyau 發表於 19-6-3 14:20
欠千幾蚊都唔還 舢舨充炮艇
之前不是這數的,但比佢分左到而家5年了,每朋佢只比HK200,到而家還欠1200元...仲話當我係朋友喎...佢真係識呃人,所以小心了...

她的口才好好...你們有同類也小心啦...

珍珠宮

可能佢呃我一幾仟,同樣又呃下第二個,第三個身上...所有佢D朋友親戚己無了...佢再揾新朋友做水魚...SO,我話比你知道,佢做SALES的,以前做SALES 文具...仲之有佢問你,你係唔知道佢D野...

象牙宮

朋友可以交。
千涉金錢成不了朋友。

我个人做人, 不借錢, 也不會借給你。就當我冷血吧。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

333s 發表於 19-6-5 08:04
朋友可以交。
千涉金錢成不了朋友。
對...GOOD POINT...

首頁

尾頁

跳至