美容扮靚

跳至

首頁
56789...26

尾頁

大宅

減齡達人勳章

回覆樓主:

deleted

大宅

Elenalan 發表於 19-6-15 22:42
CE Ferulic要同copper peptides分開早、晚用,因為copper和L ascorbic acid一齊會成為oxidizing agent令LA ...

hello,請問如果黑眼圈好嚴重,主因係鼻敏感搞到眼血液循環差,有無話用邊類眼skin care /醫美療程可幫助到小小?

男爵府

牛年勳章

Elenalan 發表於 19-6-1 18:37
Cosmetic Skin Solutions又平又好用! 呢度d jm介紹直接上官網買寄HK, 好平

...

請問你喺邊個平台買

子爵府

Kellywong819 發表於 19-6-1 17:29
踏入中女,對自己既護膚牌子有一定既要求。以下係我最愛既護膚品。各位姐妹有無好用既護膚品介紹下。

...

係邊到買?邊隻好用?

別墅

jy0022 發表於 19-6-19 17:21
係邊到買?邊隻好用?

我係平時做facial 果度買。

水晶宮

拉比2018 發表於 19-6-19 15:04
請問你喺邊個平台買

#3, 官網

水晶宮

notawoman 發表於 19-6-19 10:50
hello,請問如果黑眼圈好嚴重,主因係鼻敏感搞到眼血液循環差,有無話用邊類眼skin care /醫美療程可幫助到 ...

唔好意思,我都唔識

大宅

Elenalan 發表於 19-6-1 22:30
同Skinceuticals CE Ferulic質地近似, 曾經係最接近CE Ferulic嘅「高仿」精華,不過再補濕d但呢支係舊版。 ...

請問ce 精華在做laser等醫美療程後可唔可以用?如果唔得,應該要隔幾耐左右先可以用?

另外,如果打算買css ce新版,咁應該同ferulic acid 用乜比例mix會較適合呢?

大宅

Elenalan 發表於 19-6-2 13:48

左旋C我搽左1x年 (因為我經常暴曬,要抗光害和減慢日曬膠原 ...

Elena

你覺得呢支又如何呢?我見呢支ace都有齊

大宅

Elenalan 發表於 19-6-1 22:33
2星期前買,我通常一次買4支以上,入code有9折幫補運費,連運費仲平過HK買一截! 平均每支$2xx。

...

支retinol 1.0 你一星期會用幾多日?我以加只係用緊skinmedica 0.25,係咪唔可以直接跳去用呢支?不過呢支價錢真係好抵你覺得好唔好用呀?同skinmedica 相比,邊個好用d?

大宅

Elenalan 發表於 19-6-2 13:48

左旋C我搽左1x年 (因為我經常暴曬,要抗光害和減慢日曬膠原 ...

啱啱見到佢支ce係建議放雪櫃存放,咁樣成日又出又入會唔會令佢更易變質呢?你平時係放室溫定雪櫃架?
唔好意思,咁多問題,麻煩晒你了

水晶宮

hihivanessa 發表於 19-6-23 06:55
啱啱見到佢支ce係建議放雪櫃存放,咁樣成日又出又入會唔會令佢更易變質呢?你平時係放室溫定雪櫃架?
唔好 ...

一收貨就放雪櫃,Skinceuticals CE Ferulic和CSS CE都係放雪櫃,唔放雪櫃好快變黃,放雪櫃可以開封幾個月都唔黃。未開封都要雪住。

大宅

Elenalan 發表於 19-6-23 09:29
一收貨就放雪櫃,Skinceuticals CE Ferulic和CSS CE都係放雪櫃,唔放雪櫃好快變黃,放雪櫃可以開封幾個月 ...

咁開封之後要不要繼續一直放雪櫃保存?因為我見skin c只係話開封前放雪櫃,開封後放陰涼處便可。你係開封後都一直放雪櫃?

水晶宮

hihivanessa 發表於 19-6-23 05:40
請問ce 精華在做laser等醫美療程後可唔可以用?如果唔得,應該要隔幾耐左右先可以用?

另外,如果打算買c ...

我未用過佢支ferulic acid唔知成份和質地。如果按Skinceuticals CE Ferulic 配方,係L Ascorbic Acid 15% + Vitamin E 1%+ Ferulic Acid 0.5%, 要有成份資料先有得計數。

水晶宮

hihivanessa 發表於 19-6-23 09:38
咁開封之後要不要繼續一直放雪櫃保存?因為我見skin c只係話開封前放雪櫃,開封後放陰涼處便可。你係開封 ...

一直雪,我試過聽SkinC BA老點我話唔使雪結果極速變黃,個BA話變到可樂色先唔用得喎

水晶宮

hihivanessa 發表於 19-6-23 06:19
Elena

你覺得呢支又如何呢?我見呢支ace都有齊

我冇用過,未研究。最快要等水貨店入新貨,我先睇到成份資料。我只係估佢想模仿Phyto C支Selenium in C Serum但沒有Selenium, ACE比例可能係1%, 15%, 1%。如從未用過retinol, 建議由0.5%或以下用起。

大宅

Elenalan 發表於 19-6-23 09:52
一直雪,我試過聽SkinC BA老點我話唔使雪結果極速變黃,個BA話變到可樂色先唔用得喎
...

CE serum係咪就算未開封,放雪櫃,都會容易變質?以加諗緊一次過買兩三支好,定遂支買好,始終運費都唔係平⋯

水晶宮

hihivanessa 發表於 19-6-23 11:32
CE serum係咪就算未開封,放雪櫃,都會容易變質?以加諗緊一次過買兩三支好,定遂支買好,始終運費都唔係 ...

你從未用過又唔知自己鍾唔鍾意個質地和氣味,我覺得你買一支先。CSS CE舊版係幾潤,我晚上單用佢有時都唔使再搽其他嘢。如果混合或油肌慎用或買另一支CF serum。

我第一次買CSS係買CE, Olive Serum, B5 gel呢d各買一支,moisturizer, b5 gel, b5 mask呢類適合大部份膚質又可存放耐一點。我用左CSS CE差不多2年,一直放雪櫃就算開封後4個月都冇明顯變黃,不過我每次只買1~2支,因為一支30ml可用2-3個月 (我隔晚搽)。我現在用量最多係olive serum, 所以每次去買CSS都只買1支CE, 再加2-3支Olive Serum或其他產品。

大宅

Elenalan 發表於 19-6-23 11:45
你從未用過又唔知自己鍾唔鍾意個質地和氣味,我覺得你買一支先。CSS CE舊版係幾潤,我晚上單用佢有時都唔 ...

結果買左六樣嘢都唔洗二千埋單,超值

真係好介紹平香港一大截

男爵府

Elenalan 發表於 19-6-23 11:45
你從未用過又唔知自己鍾唔鍾意個質地和氣味,我覺得你買一支先。CSS CE舊版係幾潤,我晚上單用佢有時都唔 ...

請教一下大家其實都係b5, 我感覺skin ceuticals 好似比phyto c容易滲透咁嘅? Phyto c b5, 覺得比較立,有層野咁~~

首頁
56789...26

尾頁

跳至