美容扮靚

跳至

首頁
45678...26

尾頁

水晶宮

麻油麵 發表於 19-6-15 22:36
請問plasma skin regeneration有什麼作用的?

我做果部機係Neogen SPA, 官網有詳盡介紹,不過佢呢部係"Salon grade" 只可打低能量,同牌子高能量果部叫NeoGen EVO, 外國皮膚科醫生多數用EVO,可做到明顯eye lifing和face lifting, 亦做到resurfacing 等同fractional co2 laser效果,當然 downtime係長好多。

https://www.energist.com/product/neogen-spa/

男爵府

Elenalan 發表於 19-6-15 22:47
我做果部機係Neogen SPA, 官網有詳盡介紹,不過佢呢部係"Salon grade" 只可打低能量,同牌子高能量果部叫N ...

Elenalan,有無話幾多次係一個療程?定係每月一次keep住打呢?

水晶宮

hitori 發表於 19-6-16 13:42
Elenalan,有無話幾多次係一個療程?定係每月一次keep住打呢?

我暫時打算每月打一次,6次後可能隔疏d。呢個treatment好新,坊間冇乜資料,我亦只打左3次,答唔到你。不過我覺得去眼紋有效,我之前濕疹出喺眼周多左勁多乾紋,現在冇哂平滑番哂(除左太貼眼果條打唔到),另外覺得皮膚敏感少左,膚質滑左。

男爵府

Elenalan 發表於 19-6-16 14:00
我暫時打算每月打一次,6次後可能隔疏d。呢個treatment好新,坊間冇乜資料,我亦只打左3次,答唔到你。不 ...

咁對減淡眼部幼紋有幫助,我都有興趣。請問整個treatment要幾錢?

一向有做開laser facial,因為想去斑同改善下毛孔

但如果又做plasma skin regeneration,除左考慮錢,都仲要考慮要每項treatment相隔幾耐,同埋都左唔少花時間上去做treatment

其實我都買左thermage 眼treatment,不過醫生都同我講最主要係做提升

水晶宮

麻油麵 發表於 19-6-16 19:37
咁對減淡眼部幼紋有幫助,我都有興趣。請問整個treatment要幾錢?

一向有做開laser facial,因為想去斑同 ...

我果d係濕疹炎症後色素沉澱及遺下嘅乾紋,唔知對其他情況嘅紋有冇效。好貴,海鮮價,最好自己逐間格價,我唔推介,因為我資料不足。

男爵府

liuma 發表於 19-6-10 11:40
我最初由C10用起,而家用緊C20.大約用一個月,可明顯見到膚色均勻咗。我通常用完一枝會停三個月再用,因為 ...

我都有用。早上 c10, 晚上 c20.
好多同事問我做乜塊面望落滑左

公爵府

Elenalan 發表於 19-6-1 18:37
Cosmetic Skin Solutions又平又好用! 呢度d jm介紹直接上官網買寄HK, 好平

...

c+e好用嗎?質地係爽身定杰身架?

水晶宮

siuling0119 發表於 19-6-17 08:42
c+e好用嗎?質地係爽身定杰身架?

質地薄、潤。我用果支係舊版官網已停售,新版改了配方未用過。

公爵府

Elenalan 發表於 19-6-15 20:53
我早上精華後用面霜,晚上精華後如有需要就用油。面霜多數用低敏成份簡單(e.g. Physiogel Cream Daily Moi ...

我想問下,如果晚上用oil,應該係搽面霜前用?定搽面霜後用?

水晶宮

siuling0119 發表於 19-6-17 08:57
我想問下,如果晚上用oil,應該係搽面霜前用?定搽面霜後用?

我好少又搽油又用cream, 如果真係堅持要兩樣都搽,就視乎邊樣質地薄d就搽先。有d薄油目的係幫助修復表皮脂質改善皮膚鎖水屏障,如果搽在厚cream之後就失去意義。有d cream本身賣點唔只係鎖水而係抗皺美白,如果搽左層油先再搽個cream就降低了皮膚吸收率,減少護膚品效果。

男爵府

減齡達人勳章

Elenalan 發表於 19-6-17 09:38
我好少又搽油又用cream, 如果真係堅持要兩樣都搽,就視乎邊樣質地薄d就搽先。有d薄油目的係幫助修復表皮脂 ...

搭單一問,
如果我成日下巴生瘡, 唔穏定既皮膚, 係咪推薦用 css 既olive serum (綠色樽果枝), 仲有無邊枝推介?

公爵府

Elenalan 發表於 19-6-17 09:38
我好少又搽油又用cream, 如果真係堅持要兩樣都搽,就視乎邊樣質地薄d就搽先。有d薄油目的係幫助修復表皮脂 ...

thx

男爵府

Elenalan 發表於 19-6-16 14:00
我暫時打算每月打一次,6次後可能隔疏d。呢個treatment好新,坊間冇乜資料,我亦只打左3次,答唔到你。不 ...

我今日去左试做plasma skin regeneration.未做前有谂過keep住做,始終年纪不少,入伍了。但之後sell package,就除左psr,再加活氧treatment及tns.加埋就4xxxx 12次,我覺得好貴呀,無'join到
原本只谂住做psr,但又话做埋另外兩個treatment先發揮到最大功效,太貴,唔捨得

水晶宮

hitori 發表於 19-6-17 14:24
我今日去左试做plasma skin regeneration.未做前有谂過keep住做,始終年纪不少,入伍了。但之後sell packa ...

係好貴,我用我原本d laser plan再補錢去換先join, 而我本身有做開Hydrafacial TNS的。如果只做PSR, 唔使買補濕和hydrafacial我覺得價錢合理,但要combo咁買就好貴。

男爵府

hitori 發表於 19-6-17 14:24
我今日去左试做plasma skin regeneration.未做前有谂過keep住做,始終年纪不少,入伍了。但之後sell packa ...

一定要人做埋另外兩個療程,咁真係唔想幫襯囉

男爵府

Elenalan 發表於 19-6-17 14:38
係好貴,我用我原本d laser plan再補錢去換先join, 而我本身有做開Hydrafacial TNS的。如果只做PSR, 唔使 ...

4xxxx仲要係non peak hour價錢添。我都係勤力D用nuface算

男爵府

麻油麵 發表於 19-6-17 15:45
一定要人做埋另外兩個療程,咁真係唔想幫襯囉

佢話如果只做psr效果唔夠好囉。

水晶宮

hitori 發表於 19-6-17 17:08
4xxxx仲要係non peak hour價錢添。我都係勤力D用nuface算

你買左nuface? 用成點呀?

水晶宮

hitori 發表於 19-6-17 17:10
佢話如果只做psr效果唔夠好囉。

我覺得NeoGen plasma真係有用嘅, 但打3次Neogen SPA 低能量先有一次高能量效果。如果我再打會搵Neogen EVO呢部打。

男爵府

Elenalan 發表於 19-6-17 17:12
你買左nuface? 用成點呀?

我買左trinity 面同眼,只用左幾次咋,效果暫時唔覺

首頁
45678...26

尾頁

跳至