夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章

858D 發表於 19-6-5 12:17
而家走未遲。
我第一次審我前夫,審人技術唔準,有待改進。
到我先生追我時,我就用左我審我前夫領取到的 ...

agree,係我最低沉既時候,我認識了現任,他和我也有同樣既過去,只是他前妻做我前夫既角色。

對的時間遇上對的人,以前我缺乏安全感,他比足夠信心我,以前他前妻控制慾很強,我比足夠自由度他,真的好似你咁講,我地係係失敗既經驗中學會成長。我倆更加會正面的向前看。

別墅

126925 發表於 19-6-3 14:17
情況未如我想像,佢唔肯離婚!
想響齊人之福?我今日好開心見誠咁同佢講,我話其實大家做唔成夫妻,做朋友 ...

講得好,就成全佢地,個女人又咁鍾意佢,等佢做大婆,睇下有無報應呢回事

你男人可能唔想無左個咁盡責嘅工人打理頭家,咁佢先可以繼續做大爺

複式洋房

請教各位 衰老公係咪冇樣睇 我唔會結婚 女人不婚唔會有傳宗接代壓力 結來辛苦自己 不了

茶類愛好者    發表於 19-7-8 16:49

別墅

sophora 發表於 19-6-6 01:15
請教各位 衰老公係咪冇樣睇 我唔會結婚 女人不婚唔會有傳宗接代壓力 結來辛苦自己 不了 ...

仆街係無樣睇的,有樣睇點會有女人埋身呢?
往往是日久見人心,到你發現才晴天霹靂。

別墅

回覆 longsky 的帖子

我唔知道我係咪比你好, 2年前我發現佢出邊有第二個佢返黎第一句係同我講離婚, 嗰時我女得18個月大
我地仲未離婚, 仲同住, 因為個女, 大家都以禮相待
但已經無左愛嗰種感覺.
你地講嗰種心痛我經歷左3個月. 我覺得同死過一次冇分別
後來我發誓, 呢一世都唔會原諒傷害我既人
我要過得好, 過得開心, 先對得住愛我既人, 先對得住我自己
無男人又點, 自己一樣可以活得開心, 難免會寂寞, 咁人本來就一個人黎一個人去架啦
人生得嗰幾十年, 要過得開心, 如果唔係就白過
遇到幸福, 放低少少面子去爭取, 唔好有遺憾, 唔好怕有閒言閒語
明天會比今日好. 傷心既日子唔會到永遠, 加油努力

大宅

FlorenceCara 發表於 19-6-7 19:12
仆街係無樣睇的,有樣睇點會有女人埋身呢?
往往是日久見人心,到你發現才晴天霹靂。
...

說得對,真係冇樣睇,對你幾好嘅男人,都會出軌。

大宅

回覆樓主:

大宅

126925 發表於 19-6-3 14:17
情況未如我想像,佢唔肯離婚!
想響齊人之福?我今日好開心見誠咁同佢講,我話其實大家做唔成夫妻,做朋友 ...

你好叻真係好叻,加油

大宅

126925 發表於 19-6-4 01:21
將所有罪名賴落人哋頭上。搞到好似人哋逼佢出軌咁

其實個個男人都一樣。

男爵府

126925 發表於 19-6-2 18:02
被朋友告知2年,實情已經起碼6-7年。登堂入室,契妹般出現。我一早覺得吾妥,但佢死都話吾係!!話我敏感 ...

jm 同我情況有d相似,個賤姣老師喺我們出現問題前原來已經好關心人夫,到問題出現時,隻姣雞連假期都叫埋人夫出去同佢開心,亦試過登堂入室,又send埋核突短信比人夫。就算通知校長,比人照肺,都雞性難改。好難想像隻姣雞用咩去教班中學生!

後來從舊同事舊生知道原來隻姣雞老師已經幾次勾人夫,我冇咩特別感覺,件垃圾一直以為隻姣雞老師冰清玉潔。

大宅

maomama 發表於 19-6-13 20:43
jm 同我情況有d相似,個賤姣老師喺我們出現問題前原來已經好關心人夫,到問題出現時,隻姣雞連假期都叫埋 ...

依家啲人一啲道德水準真係好低,一啲底線都冇,有結婚冇結婚,男男女女都走出去玩,cheap 到爆

大宅

被朋友告知2年,實情已經起碼6-7年。登堂入室,契妹般出現。我一早覺得吾妥,但佢死都話吾係!!話我敏感 ...

請問點樣查出入境紀錄?

水晶宮

明智

大宅

知知姐 發表於 19-6-15 16:27
請問點樣查出入境紀錄?

係冇得查,個賤人以為我好信佢?其實佢真係當我係白痴,呃完一次又一次?我朋友話喺香港撞到佢地,我仲要不動聲色、問個賤人攞本passport,用黎入資料比航空公司。佢吾敢吾比我,但係就追住我、監視住我睇乜?我係咁綺扮野掀左幾頁,就掟番比佢,嚇到佢呆左,跟住我就問你同朋友去日本個印喺邊?佢又再想講大話既時候,我就爆左我朋友撞倒你地。我今次好叻,一滴眼淚冇再流,因為根本吾值得!
佢個白痴以為自己好醒,一返到黎就將passport鎻入櫃捅。但是佢冇諗到由我知道佢呃我開始,我已經配左佢櫃鎻匙。。
其實我好嬲自己點解要攪到自己咁cheap,配人地鎖匙,偷睇人地既野!

大宅

renee1109 發表於 19-6-12 13:06
回覆 longsky 的帖子

我唔知道我係咪比你好, 2年前我發現佢出邊有第二個佢返黎第一句係同我講離婚, 嗰時我 ...

如果佢真心悔改回頭,就比次機會佢啦!畢竟一個完整既家庭對囡囡好大影響。
我嗰個係賤到冇得再賤既男人,我就放長雙眼看他們何時有報應!我目前最重要係對仔女。佢一日對我兒女過得去,我都會忍下去,直至佢地18歲,我就單方面申請離婚。
我提出離婚,個賤人吾合作,打罵對仔女,佢知道對仔女是我命根。現在唯有當佢係同屋主,自己冇咁吾開心!,

男爵府

陪月勳章

我都好唔明, 點解男人可以咁無情. 我同老公19年既感情, 一樣無左. 當初一齊, 佢真係好好好好的, 點解可以變成咁, 點解可以玩完一個又一個, 點解我提出左離婚後, 佢唔肯簽紙, 之後再有另一個女人. 我個心真係好痛好痛.

大宅

牛年勳章

mimiNbaby 發表於 19-6-17 14:11
我都好唔明, 點解男人可以咁無情. 我同老公19年既感情, 一樣無左. 當初一齊, 佢真係好好好好的, 點解可以變 ...

我明白你,我都心痛中,但一次已經好傷好傷,你仲要面對一次又一次,唉........

而家佢仲同個女人一齊? 有回家嗎?

男爵府

陪月勳章

godsaveme 發表於 19-6-17 15:39
我明白你,我都心痛中,但一次已經好傷好傷,你仲要面對一次又一次,唉........

而家佢仲同個女人一齊? ...

佢有返屋企的, 禮拜日都會陪下小朋友既。。。。。 真係估唔到。。。。。。

2年前發現佢玩女人, 我知佢係玩, 唔係認真的, 不過我接受唔到, 所以舖路離婚. 開始出返黎做野儲錢, 佢見我出返黎做野, 態度180轉變, 但總係重拾唔到愛既感覺. 舊年我簽左紙離婚, 但佢唔肯簽. 到最近, 又再感覺到佢古古怪怪, 我再次發現佢再玩女人, 今次係另一個. 個心真係好痛, 我真係唔知佢諗乜, 佢不停玩女人又唔係想放棄個家, 有冇諗過我有幾難受. 我問佢點解要咁做, 佢完全唔出聲唔回應, 我仲可以點.

大宅

牛年勳章

mimiNbaby 發表於 19-6-17 16:03
佢有返屋企的, 禮拜日都會陪下小朋友既。。。。。 真係估唔到。。。。。。

2年前發現佢玩女人, 我 ...

真係聽見都嬲!

你都簽咗紙,係等判令出啫,判令一出,你同佢已成陌路人,不要再為佢傷心。努力為自己生活,加油!

男爵府

陪月勳章

godsaveme 發表於 19-6-17 16:11
真係聽見都嬲!

你都簽咗紙,係等判令出啫,判令一出,你同佢已成陌路人,不要再為佢傷心。努力為自己生 ...

我果陣簽雙方同意書的, 佢唔肯簽. 我唯有單方面申請, 不過因為太忙一直未攪. 最近先交左單方面申請既離婚書.

首頁

尾頁

跳至