夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

126925 發表於 19-6-2 12:35
大概因為心已死,想喊也喊不出

未必有咁快喊得起。
我係續一續一慢慢喊。
好似今日早餐,我先因見到我前夫如何冇生計的能力同智慧,將來大有可能將我畀曬佢D谷種花曬,還是連我D女都養唔起,到時又要我為佢地既生計『從出江湖』搵翻錢來養佢地 而對住我先生喊左場。好在有我先生,佢話萬一到左果個情況,佢會接我手,我唔使出去為錢打工。
對於我來講,有感情唔可以飲水飽。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

複式洋房

回覆樓主:

我情況也類似,17年感情,一次又一次被騙,同個女人點都唔斷,但又不斷輓留,拖拉,最後上星期叫他搬走了.......心裏很難受,不斷被傷害,小朋友5歳,眼淚已不懂流,只是擔心小朋友的成長....

伯爵府

虎到金來勳章

858D 發表於 19-6-3 05:32
未必有咁快喊得起。
我係續一續一慢慢喊。
好似今日早餐,我先因見到我前夫如何冇生計的能力同智慧,將來 ...

agree,真的唔可以飲水飽。

細個唔識愁滋味,以為兩夫妻只要開心捱吓都唔緊要,到廿年都過去,乜都係無,更要為生活而擔心,原來既佢係會大洒金錢在外追其他女人,回想起自己真係有點儍,唔識算爆佢。自己坐完月就仆到去返工揾錢,博命。
女人真係要懂得愛錫自己。

琥珀宮

大宅

longsky 發表於 19-6-3 13:25

細個唔識愁滋味,以為兩夫妻只要開心捱吓都唔緊要,到廿年都過去,乜都係無, ...

情況未如我想像,佢唔肯離婚!
想響齊人之福?我今日好開心見誠咁同佢講,我話其實大家做唔成夫妻,做朋友都可以啊!大家可能仲相處得舒服過以前。既然佢咁想做我個位,你又覺得我做得唔好。咁咪大家掉轉囉!
轉個頭佢已經有打電話俾嗰個女人,應該又計算什麼?
我諗我都管唔到!
不過忍唔住問咗佢一句,你係咪應該要同我講對唔住,佢好淡淡然講咗句sorry。跟住我就好平靜咁講,sorry都唔講,其實你個良心係咪比狗食咗?
跟住我見佢望住我對眼,可能佢會覺得我一如過往會流淚,但係我冇??
只係更加睇清呢個人?

伯爵府

虎到金來勳章

126925 發表於 19-6-3 14:17
想響齊人之福?我今日好開心見誠咁同佢講,我話其實大家做唔成夫妻,做朋友 ...

你已經做得好好,要繼續硬淨,佢以為我地無咗佢,會終日以淚洗面,但唔會知眼淚都會有日流乾。
如果比着我呢刻會有點心軟,因他又不是決絕得即刻答應去簽紙。
趁呢段時間諗清楚,自己心底裡面,要如何決定。比個時間自己,限期一到就單方面攪離婚。

大宅

想響齊人之福?我今日好開心見誠咁同佢講,我話其實大家做唔成夫妻,做朋友 ...

我亦唔使靠佢養,我本身有收入,一定夠我三仔乸用。屋企嘅家務全部都係我做,佢就返嚟好似大爺咁樣等食!
逆地而處我都唔想離婚!但係佢個心真係比狗食咗,唔諗你嘅感受之餘,仲要係着數諗到最盡。我已經為你奉獻左23年青春,我只係想你停止去傷害我,咁你都唔放我一條生路?有三年夫妻真係白過了

大宅

longsky 發表於 19-6-3 14:53
你已經做得好好,要繼續硬淨,佢以為我地無咗佢,會終日以淚洗面,但唔會知眼淚都會有日流乾。
如果比着我 ...

廾三年夫妻才?對!叫你比條生路佢都唔俾?

男爵府

男人唔想煩離婚又要分資產又要揾地方住,唔離係出面衰左都有地方返,佢緊係唔想離啦

侯爵府

126925 發表於 19-6-2 18:02
被朋友告知2年,實情已經起碼6-7年。登堂入室,契妹般出現。我一早覺得吾妥,但佢死都話吾係!!話我敏感 ...

明天一定會更好

侯爵府

睇到我想喊,感受到果種無奈。
有時覺得d 男人真係好狗公,為左玩女人可以唔要頭家,有d仲覺得可以享齊人之福。睇下佢地d 二三四五六奶會唔會陪到佢地去到最後,到最後病危都冇人去睇佢一眼就現眼報。

伯爵府

虎到金來勳章

126925 發表於 19-6-3 17:52
我亦唔使靠佢養,我本身有收入,一定夠我三仔乸用。屋企嘅家務全部都係我做,佢就返嚟好似大爺咁樣等食!
...

呢個時候係你反擊既時候,執行d自己,扮靚d,係佢出現既時候,就話要約人去街,噴吓香水,換吓內衣,有咁靚得咁靚,自信就係咁番棃架啦

大宅

longsky 發表於 19-6-3 18:24
呢個時候係你反擊既時候,執行d自己,扮靚d,係佢出現既時候,就話要約人去街,噴吓香水,換吓內衣,有咁 ...

好提議!反正我已經由16x磅,減到13x。但是佢真係好似冇眼睇咁!唉。。,
佢睇吾到我既努力,由有姐姐到冇姐姐,佢根本就係當我係識賺錢既工人。

大宅

華妹妹 發表於 19-6-3 18:24
睇到我想喊,感受到果種無奈。
有時覺得d 男人真係好狗公,為左玩女人可以唔要頭家,有d仲覺得可以享齊人 ...

多謝你!但是我已經嘁吾出。,

大宅

心死左咪喊吾出囉

男爵府

佢唔肯離婚,你可考慮單方面申請吖。層樓係聯名?

伯爵府

虎到金來勳章

126925 發表於 19-6-3 18:46
好提議!反正我已經由16x磅,減到13x。但是佢真係好似冇眼睇咁!唉。。,
佢睇吾到我既努力,由有姐姐到冇 ...

我個時都一下子瘦咗20磅。

佢唔係睇唔到既,見你攪得掂頭家,佢咪唔肯離婚。
始終習慣咗,返到屋企唔駛煩。
但佢又想係出面扮大男人,(唔知個個係咪小鳥依人)咪想繼續兩頭瞞。

男爵府

126925 發表於 19-6-3 18:48
多謝你!但是我已經嘁吾出。,

Me too,之前知道左可以眼淚直流。依家除左個心好痛,根本無感覺

大宅

wingwingchau 發表於 19-6-3 20:05
Me too,之前知道左可以眼淚直流。依家除左個心好痛,根本無感覺

呢個世界上真係狗公何其多?

珍珠宮

longsky 發表於 19-6-3 13:25

細個唔識愁滋味,以為兩夫妻只要開心捱吓都唔緊要,到廿年都過去,乜都係無, ...

感觸!妳又係等到二十年先做到結論。我花左20年時間跟我前夫,做曬女強人有的成果,才睇得出,我捱死左,佢都冇能力理我。只要我一日還跟住佢,我一日都唔會做到小女人。
我冇後悔同佢結婚,但我後悔同佢生子女,結果長久困住大家。我已經因為經濟唔好,等左10年先同佢有子女,但係我望夫成龍,根本不知佢骨子裏根本就係條蟲。係我審人眼光不夠準。活在妄想的婚姻生活中。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

首頁
12345...6

尾頁

跳至