懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

唔知大家用咩袪妊娠紋產品?有啲人話有妊娠紋好多時係遺傳,有啲人媽媽佗自己冇紋但自己爆緊🤭
自己暫時冇,但都有啲驚

禁止訪問

複式洋房

2019勳章

我用緊mama & kids

複式洋房

只要肚唔係大得好誇張,妊娠紋應該唔會爆,同搽唔搽油完全冇關係,我成個孕期搽搽停停,最後一個月都懶得搽,聽日開刀,冇爆紋,因為我肚唔大,我阿媽生我時爆紋,佢話佢個肚大的好誇張,因為羊水多(大到雙手環抱唔住),但係好多孕婦唔信,覺得搽左一定唔會爆,所以為了自己求個安心,你可以隨便搵個油搽,但係都要expect到搽左都可能會爆

複式洋房

我有朋友一知道有左日日搽,最後都爆左,有朋友完全唔理,都冇爆,睇你自己個心態啦!我搽係因為完全當潤膚油搽,因為唔想個皮膚乾燥。

大宅

2019新春慶豚圓

Lala_au 發表於 19-6-2 16:14
唔知大家用咩袪妊娠紋產品?有啲人話有妊娠紋好多時係遺傳,有啲人媽媽佗自己冇紋但自己爆緊🤭
自己 ...

Clarins 大牌子 大多數都系好既feedback

大宅

karencai888 發表於 19-6-3 00:32
只要肚唔係大得好誇張,妊娠紋應該唔會爆,同搽唔搽油完全冇關係,我成個孕期搽搽停停,最後一個月都懶得搽 ...

同意

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

cobba 發表於 19-6-2 18:19
我用緊mama & kids

好用嘛?

洋房

回覆 cobba 的帖子

可能Pm 邊到買嗎?thanks 🙏🏻

複式洋房

我一直用緊beyorg 因為天然 有機....
但可以我肚太大.... 我係肥左成50磅有多. Bb 7磅半 未出世架! 所以到最後一個月爆紋爆到我崩潰甘濟. 宜家加埋fancl bc Essenes 搽肚希望唔好再爆落去. 我過兩日開刀啦

洋房

都明白嘅~而家呢個星期慢慢開始覺得個肚好痕好乾,有冇天然lotion 介紹?

洋房

我有用clarins的但是觉得好贵 就用coconut oil搽. 但是都好懒 不是天天会搽😂 coconut oil好便 超市或网上iherb那些都容易买到

別墅

PhoebeChan333 發表於 19-6-3 01:51
Clarins 大牌子 大多數都系好既feedback

同意!Clarins真係好work!我兩胎都係生完至開始用,用大半支個肚已經由好勁既紋變到得返中間暗暗一小條。佢係比較貴,但有用最重要!物有所值呀 ~

複式洋房

回覆 Lala_au 的帖子

懷孕13週,我用緊朋友介紹嗰個有機品牌BL, 佢話上個月生完小孩一條紋都無,個人人肉測試中...

複式洋房

2019新春慶豚圓

oayfeefee 發表於 19-6-7 00:08
同意!Clarins真係好work!我兩胎都係生完至開始用,用大半支個肚已經由好勁既紋變到得返中間暗暗一小條。 ...

原來生完先用都得?!
我買左支油都懶懶地用!

別墅

rio046 發表於 19-6-8 22:28
原來生完先用都得?!
我買左支油都懶懶地用!

我都有用佢支油和減肥膏,但我覺得主要有用係佢支去妊娠紋精華。減肥膏我全身減那款和針對肚腩那款都用過,唔算好見效,係firm左啲既。不過都預左,減肥都係控制飲食和運動至得。但去妊娠精華真係好得,真心推介。

我有左bb之後基本上除左最基本既護膚品和基本化妝,乜都停晒,所以去妊娠紋產品都係生左之後至開始用。

複式洋房

oayfeefee 發表於 19-6-7 00:08
同意!Clarins真係好work!我兩胎都係生完至開始用,用大半支個肚已經由好勁既紋變到得返中間暗暗一小條。 ...
你用過邊支好? 可否PM 張相?

別墅

SzeManmama2019 發表於 19-6-10 15:59
你用過邊支好? 可否PM 張相?

已無紋,用完無再買了,所以影唔到相比你。產品名叫 clarins body fit

複式洋房

聽過有朋友話用純天然椰子油查就得唔使買呢啲咁貴,有冇人係查椰子油㗎

複式洋房

Lala_au 發表於 19-6-2 16:14
自己 ...

我用 mustela

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊