網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

搵佢訂造全屋傢俬,做工裝工衰到冇人有!地台床罅隙闊窄不一,高低不平!最後幅相係嗰啲大陸師傅鑽爛我幅牆

禁止訪問

子爵府

呢間都見到好多人中伏,但有冇人話好 真係睇彩數

水晶宮

momokeikei 發表於 19-6-3 00:41
搵佢訂造全屋傢俬,做工裝工衰到冇人有!地台床罅隙闊窄不一,高低不平!最後幅相係嗰啲大陸師傅鑽爛我幅牆 ...
同病相憐

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

伯爵府

回覆:黑店-米格X全屋傢俬定制

香港公司?

象牙宮

momokeikei 發表於 19-6-3 00:41
搵佢訂造全屋傢俬,做工裝工衰到冇人有!地台床罅隙闊窄不一,高低不平!最後幅相係嗰啲大陸師傅鑽爛我幅牆 ...

向上開是 錯誤的選擇。

1. 不平
2. 取收東西麻煩。
3. 聚灰尘
4. 走在床上, 發出声音

下次还是做以下。 較佳。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

kcpak 發表於 19-6-4 04:32
同病相憐

佢搞成你啲嘢點?最後點收科?

男爵府

restahaus 發表於 19-6-4 20:43
香港公司?

米格蘭大陸的!貪平搵大陸公司就搞成咁!

水晶宮

momokeikei 發表於 19-6-4 23:38
佢搞成你啲嘢點?最後點收科?

一D問題可以自己解決,但有D問題無得攪,除非重新做過,不過佢認出左我,係到唔可以再講,有人搵過我,請求我刪除(之前留言)~~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

momokeikei 發表於 19-6-4 23:39
米格蘭大陸的!貪平搵大陸公司就搞成咁!
諗返轉頭,其實佢地唔係好平,只係可以收港幣又一條龍.....我之後搵一間做書櫃平好多,不過要自己安裝

公爵府

回覆樓主:

早幾年我去左深圳5方家居訂做傢俬,講果時做咩都ok,大約價錢,幾錢呎都講好,其實唔平,送香港運費安裝連上1層樓,要比多1萬人仔,落左500人仔訂,師傅黎度呎,又話呢到做唔到,要做加錢先得,講緊係就咁做個1*2呎既吊櫃,冇任何野,都話做唔到,廁所有假天花,廁所鏡櫃上再做1個櫃,內龍要上假天花,因為個櫃用黎遮煤氣標,門就做假天花以下,又話做唔到,如果真係要做又要加錢,最後我微信老闆,佢話可以退訂,但要扣300人仔車費,我覺得黑店,個個客咁樣,1日睇幾個,咪好過係大陸打工?

最後係香港訂做,價錢仲平過大陸,又易跟,搬1層樓梯每件貨收500人仔,香港全部加埋收1百
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

男爵府

kcpak 發表於 19-6-5 02:37
一D問題可以自己解決,但有D問題無得攪,除非重新做過,不過佢認出左我,係到唔可以再講,有人搵過我,請求我刪 ...

我pm你(emoji)(emoji)

男爵府

kcpak 發表於 19-6-5 02:42
諗返轉頭,其實佢地唔係好平,只係可以收港幣又一條龍.....我之後搵一間做書櫃平好多,不過要自己安裝
...

因為我之前搵過香港公司報價,要廿幾萬,但而家米格蘭收我8萬幾。但老實說,如果一早知佢啲手工咁差,我寧願比廿萬香港做!我個廚櫃香港做7萬幾蚊,質量分別天與地

男爵府

shop_baby 發表於 19-6-5 09:44
早幾年我去左深圳5方家居訂做傢俬,講果時做咩都ok,大約價錢,幾錢呎都講好,其實唔平,送香港運費安裝連 ...

咁你哩間直頭呃錢

水晶宮

momokeikei 發表於 19-6-5 15:58
因為我之前搵過香港公司報價,要廿幾萬,但而家米格蘭收我8萬幾。但老實說,如果一早知佢啲手工咁差,我寧 ...
佢度尺,安裝的所謂師父都是內地年青人

公爵府

因為我之前搵過香港公司報價,要廿幾萬,但而家米格蘭收我8萬幾。但老實說,如果一早知佢啲手工咁差,我寧 ...

香港d公司報價都差好遠,有自己廠同車果d會平好多,一件傢俬可以相差幾千,全屋就相差最少幾萬
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

子爵府

其實,香港做,都係係大陸廠做好,運返香港,香港師傅装
當然,香港做,師傅會揾合作開,(或者自己有大陸廠做),質料交貨ok 的廠,夾得好d, 香港木工師傅装,手工一定好過大陸的所謂師傅,

大宅

回覆樓主:

我之前都講過呢間嘢, 係做到好似一pat屎咁 無法形容的咁差, 我屋企嘅傢俬用咗一年時間製造, 諗起人都癲呀 !佢呢排居然仲可以喺facebook打廣告!我見到搏命鬧佢!

大宅

回覆樓主:

呢間絕對係黑店之中嘅黑店!冇料扮四條!手工差到爆! 啲所謂狗屎設計師, 根本無法溝通! 畀埋你想要嘅款式/圖片畀佢,佢都做唔出,
尺寸又永遠改極都唔啱!

水晶宮

颖思妈妈 發表於 19-6-7 15:35
呢間絕對係黑店之中嘅黑店!冇料扮四條!手工差到爆! 啲所謂狗屎設計師, 根本無法溝通! 畀埋你想要嘅款 ...
佢仲有用唔同名開店,真係防不勝防

首頁

尾頁

跳至