想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

備孕前女人要調理身體,男人需要嗎?
我在睇中醫、飲雞精、跑步游水、食Q10,但老公吾肯睇中醫,其實男人需要調理嗎?平時佢已好夜收工,工作壓力又大,可運動時間又吾多,我應該點做呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

小珠 發表於 19-6-3 02:34
我在睇中醫、飲雞精、跑步游水、食Q10,但老公吾肯睇中醫,其實男人需 ...
男人有冇睇中.西醫?

男爵府

我在睇中醫、飲雞精、跑步游水、食Q10,但老公吾肯睇中醫,其實男人需 ...

應該做孕前檢查,等數據去說服你老公。如果驗丁丁報告佢超級精壯,咁係冇乜需要睇中西醫食維他命既,做吓運動就得。但呢度不知幾多JM 不孕其實係老公丁丁問題啦,要對症下藥唔係得你一個喺度做...

大宅

男人因為自卑,有好多人都驚睇完中醫或者西醫,或者做完身體檢查之後接受唔到出嚟個結果。

最簡單男士要驗精液,係裏面可以驗到數量,活動能力,形狀等等。

複式洋房

回覆 小珠 的帖子

建議佢改善!

別墅

回覆 la_source 的帖子

佢冇睇中醫,只係食supplement,運動都吾多,因為太忙。諗緊有冇d食物或湯水可以俾佢飲下。

別墅

回覆 honeybid2 的帖子

佢太忙,所以基本上真係咩都吾理... ... 唉… ...

男爵府

小珠 發表於 19-6-3 22:49
回覆 honeybid2 的帖子

佢太忙,所以基本上真係咩都吾理... ... 唉… ...

捉佢做個孕前檢查驗丁丁啦。如果真係想要小朋友唔好俾個「忙」字搞到錯過黃金時間。到「唔忙」嗰陣已經唔到你後悔。男人鍾意睇事實睇數據信權威。你就咁捉佢去睇中醫佢梗係唔制啦... 驗到佢有事就唔到佢唔搞。驗到冇事既就更加好啦,中醫都慳返。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

小珠 發表於 19-6-3 22:38
回覆 la_source 的帖子

佢冇睇中醫,只係食supplement,運動都吾多,因為太忙。諗緊有冇d食物或湯水可以俾 ...

食緊咩supplement

禁止訪問

別墅

回覆樓主:

係咪都食下鋅先啦。

大宅

有無介紹我地兩個去邊到睇好?

禁止訪問

大宅

回覆 evayipyip 的帖子

老公驗丁丁,我驗血,BODY CHECK,調理身體~~

禁止訪問

大宅

回覆 evayipyip 的帖子

你去邊到驗?

大宅

嚟緊又有中醫助孕嘅講座, 去聽就有一次療程免費送畀你。

大宅

回覆 陶淵明 的帖子

C6驗精活動力唔合格,但睇中醫又話佢冇嘢,咁點算好?

大宅

hello_world 發表於 19-6-18 07:14
回覆 陶淵明 的帖子

C6驗精活動力唔合格,但睇中醫又話佢冇嘢,咁點算好? ...

咁你或者需要睇多一個中醫, 我post出嚟 嗰個中醫助孕講座就正好有呢個機會。 你可以試下報嗰個講座跟住佢會送返一次免費診症, 咁你就藉住呢個機會帶埋過往嘅驗身報告畀中醫睇下, 咁又可以慳番一次診金, 順便去聽下呢位中醫點樣可以幫你做人。

我同我太太個b仔或多或少都係因為睇咗佢幾個月先出現

首頁

尾頁

跳至