懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我很瘦. 一直月經cycle大約30-40日兩個月前月經遲過45日而發現多囊卵巢TT 而且今個月無月經一直留啡...有無瘦多囊㗎媽媽成功懷孕可以分享下呀?

大宅

回覆 peter-bunny 的帖子

有無人有類似case 可以分享下呀🙏🏻

大宅

peter-bunny 發表於 19-6-3 19:21
回覆 peter-bunny 的帖子

有無人有類似case 可以分享下呀🙏🏻

我之前都係,本身唔肥,但有左多囊明顯肥左都6-8磅

我有多囊大概幾個月,醫生發現一直無排卵,就算35日黎一次m都係無。我就開始積極睇中醫食藥針灸,同食補充劑,本身醫生比埋排卵藥我下一個cycle 試,點知就已經中左,你都可以參考下。

複式洋房

peter-bunny 發表於 19-6-3 08:09
我很瘦. 一直月經cycle大約30-40日兩個月前月經遲過45日而發現多囊卵巢TT 而且今個月無月經一直留啡...有無 ...

我有多囊 一發現已選擇用中醫調理 大概用左一年時間左右 突然懷孕 今個月中預產期了

別墅

peter-bunny 發表於 19-6-3 08:09
我很瘦. 一直月經cycle大約30-40日兩個月前月經遲過45日而發現多囊卵巢TT 而且今個月無月經一直留啡...有無 ...

我同你好似 你要搵婦科睇 想生b要食排卵藥排卵針 ...

大宅

回覆 momomee 的帖子

你好請問你食咩補充劑?

大宅

回覆 Ritawongrita 的帖子

恭喜你你睇邊個中醫?

大宅

回覆 cuteki0904 的帖子

謝謝因為呢個病已經好大壓力

別墅

peter-bunny 發表於 19-7-4 20:52

謝謝因為呢個病已經好大壓力

我當時都係咁 好緊張 個個月計排卵日捉c6 dodo, 精神超緊張 真係人都癲 不過一放鬆一個月 就中左 所以你都要放鬆d

大宅

最慘係我唔係個個月有排卵.醫生叫我自然試下先閈排卵藥

別墅

peter-bunny 發表於 19-7-5 13:01

最慘係我唔係個個月有排卵.醫生叫我自然試下先閈排卵藥 ...

我都係呀 所以食排卵藥 你自然試左幾耐

大宅

peter-bunny 發表於 19-7-4 20:50
回覆 momomee 的帖子

你好請問你食咩補充劑?

Pm你。我怕其他人睇到照跟,因為我有啲係跟檢血報告補架。

大宅

大約四五個月但係唔係個個月排...每次period後都好緊張有無排卵好大壓力

複式洋房

peter-bunny 發表於 19-7-4 20:51
回覆 Ritawongrita 的帖子

恭喜你你睇邊個中醫?

Pm你

民房

momomee 發表於 19-6-7 16:14
我之前都係,本身唔肥,但有左多囊明顯肥左都6-8磅

我有多囊大概幾個月,醫生發現一直無排卵,就算35日黎 ...

可否pm中醫給我? 感謝。

民房

Ritawongrita 發表於 19-6-9 00:15
我有多囊 一發現已選擇用中醫調理 大概用左一年時間左右 突然懷孕 今個月中預產期了
...

可否pm中醫給我? 感謝。

別墅

做運動💪🏻跳繩跑步💪🏻上年7月睇婦科發現自己係多囊,因為果時結左年半年到,所以醫生建議試多半年先,如果唔得先再開排卵藥。跟住我就開始做運動,跑步同跳繩,8月就有左👶🏻

別墅

我都係唔肥的多囊,婚前檢查照到有,有食肌醇同飲食方面健康啲,睇左幾個月幾個月中醫調理,宜家有左四個月了,加油!

洋房

我唔算係肥多囊, 19年10月抽血檢查AMH高同睪酮高而確診, 周期47日, 12月試過食排卵藥+破卵針唔成功, 冇睇中醫(唔食得中藥), 1月開始嘗試做暖宮, 戒糖, 早訓, 保暖, 戒凍飲, 每個月做5次暖宮左右(疫情期間有時冇去做), 由47日周期調理番到37日, 亦成功造人, 而家10周啦~

別墅

回覆 princesskaki 的帖子

係邊到做暖宮呀?

首頁

尾頁

跳至