潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

english1221 發表於 19-6-5 10:17
10個: 2個CC, 3個返工tote bag, 3個平野粗用,1個Kate spade小斜咩,1個背包
10個打後會實行1 in 1 out,平貴 ...

你好有自律性!我一出來做野已經over10個袋了⋯

子爵府

我有3個H, 2 個cc , 2個bv , 1個goyard, 1 個YSL,2個 prada ,3個LV ,仲有一堆causal 用的longchamp ,Porter .....舊款Gucci

侯爵府

Novemberboy 發表於 19-6-5 10:34
我無JM咁勁,但我老公都有咁話我⋯

老公冇出聲,不過自己覺得過份。
已經冇位擺,左攝右攝,又唔可能逐個開盒透氣,最後忍痛放咗8個H。

大宅

english1221 發表於 19-6-5 10:17
10個: 2個CC, 3個返工tote bag, 3個平野粗用,1個Kate spade小斜咩,1個背包
10個打後會實行1 in 1 out,平貴 ...

Same!! 奉行 10 bags rule!!

4 個H, 3 個C, 1 個 Dior, 1 個 vintage Ferragamo
加個平時粗用嘅 LV

已經放咗 1B, 1K, 2 Lindy

如果再買可能要 break rule ... 因為已經好難再放棄任何一個 🙈🙈🙈

男爵府

Novemberboy 發表於 19-6-5 10:36
你好有自律性!我一出來做野已經over10個袋了⋯

Me too!!!慢慢斷捨離+戒買先去到10個
但我而家想買d H

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

20個吧!!

男爵府

CKLBB 發表於 19-6-5 11:01
Same!! 奉行 10 bags rule!!

4 個H, 3 個C, 1 個 Dior, 1 個 vintage Ferragamo

再想買咩?

大宅

english1221 發表於 19-6-5 11:10
再想買咩?

未擁有過 sellier K, 想要 mini 或者 K25
其實都想要多個 C, 因為依家嗰個係我最鍾意嘅 Butler 皮但已經俾我刮花咗, 加上成日擺所以開始出點點, 想要個 Epsom 粗用

子爵府

puppydingo 發表於 19-6-4 18:24
close to 200

好強勁

伯爵府

我有:
5 CC
1 Balenciaga
1 Loewe
2 Celine
1 Chloe
5 Anteprima

仲有好多不知名既布袋同日本牌子袋

男爵府

CKLBB 發表於 19-6-5 11:18
未擁有過 sellier K, 想要 mini 或者 K25
其實都想要多個 C, 因為依家嗰個係我最鍾意嘅 Butler 皮但已經 ...

Mini K/ K25對我黎講使用率太低,唔值得喺十個袋度佔一席位
我想入手bolide 31

大宅

english1221 發表於 19-6-5 13:59

Mini K/ K25對我黎講使用率太低,唔值得喺十個袋度佔一 ...

Bolide 我掙扎咗好耐
係好鍾意但價錢同 B/K 差少少
同埋想要 Bolide 27 clemence 但成日都剩係見到 swift
所以最後 impulse buying 買咗個 P22

大宅

平貴都會買,應有60個左右,隔一陣會清一堆送比人, 有時都覺得自己好浪費。

男爵府

CKLBB 發表於 19-6-5 14:18
Bolide 我掙扎咗好耐
係好鍾意但價錢同 B/K 差少少
同埋想要 Bolide 27 clemence 但成日都剩係見到 swift

係,bolide太貴啦,不過我唔想玩配貨買B/K,Reseller又怕超A

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

以前都會數幾多個,影埋相,方便係手機揀袋襯衫,宜家唔會lu , 用新買既就ok。
有盒未拆

男爵府

我冇正式統計過,廿五歲出來做嘢就買名牌袋。經歷過佢地嘅興衰歷程⋯⋯九幾年一路都係買:LV,Gucci, Chanel, Dior ...etc. LV ,Gucci 最多,但唔記得數目有幾多。每個月都會買袋,超癲。二千年開始買Chanel. 2.55 都買左4個。依家到Hermes . Garden party (4)Picotin (2) Halzan (1) 最近又買左 Chanel Mini 25

伯爵府

3個YSL, 2個Miu Miu, 1個Prada, 1個Loewe, 1個Chanel, 1個Burberry, 2個舊款Gucci~
仲有幾個中價牌子嘅袋

首頁

尾頁

跳至