懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我既小b早左出來同我玩呀!!! ^_^

hi all
唔知大家仲記唔記得之前我講過話成日肚痛同埋有少少血絲呢?我15/11產檢時同醫生講返有哩個問題,之後醫生建議我入院做檢查,點知我下午入院,第二朝就生左喇!!!
哈哈!!!!我哩個媽咪連生得都唔知,不過亞b本身預產期係10/12,我都冇諗過會咁快生,我老公,媽咪佢地仲開玩笑叫我入院就生埋先好出院,點知又比佢地"開口中"喎!六合彩又唔我地中.............
我係屯門醫院生,其實屯門醫院d醫生同姑娘都好好人架!!佢地有時係惡左d,但係都係為我地好.另外有d人當佢地好似"賓賓"咁點佢地做野,咁佢地咪惡d囉!不過0個d人真係好過份,當自己住酒,有room service............
我會再開一個topic分享一下由我入院到出院既經歷,希望比各位將會生bb既媽咪一d準備

伯爵府

Re: 我既小b早左出來同我玩呀!!! ^_^

恭喜哂丫,你咁快就生左啦,係男仔定女仔丫?

別墅

生左個"何b仔"

別墅

恭喜哂丫,BB幾重呀?

大宅

好媽媽勳章

恭喜哂

子爵府

恭喜哂~~唔知你係唔係4眼當晚係洗手間話開左4度要去生果個媽媽呢!!!!!!
祝b仔健健康康 :exclaim: :exclaim:

別墅

係呀!!!!!你係唔係幫我綁衫,有蛋白尿入院觀察0個位媽媽呀?

洋房

真係〝鄧〞你高興啦•••
哦,原來你真係早噤多喎•••恭喜哂呀••
噤你好好休息多d啦•
祝福你同bb健康快樂!
其實呢幾日唔見你,我都估你去左生b啦!
我亞b係12月24日出世! 佢出世重9磅9呀!所以我要開刀生! ;-) bb有個網站嫁!想知9磅9係咩身形就去睇睇啦! ;-) http://hk.geocities.com/cyb12242004/index.htm

別墅

babby_pau

哈哈!!!當日覆完你話冇事,點知即日入左院喇!!!
我入到醫院仲諗,我出院一定要第一時間通知你
但係我尋日出院,返到屋企實在係太累喇!!!
同埋生時太用力,之後周身骨痛
依家傷口唔痛,反而係骨頭痛呀!!!!!!!!!!!! :-(
另外你準備買個水泡丫!!!!因為坐時真係好舒服
我0係醫院冇用,個傷口成日坐住好痛
返到屋企用就真係好舒服

大宅

Congratulation!!

子爵府

係呀~~成日想同你地見面到見唔到,估唔到係咁嘅情況先見到.....不過真係好開心,見到你咁順利生左b仔出來,希望其他媽媽都會不經不覺咁生呀b出來........

星期六去私家覆診,醫生話呀d已經有5分3落左產道隨時生得...但係醫生話我開始胎水比較小,如果呀b 12小時內無動10次以上或41週都未生要立即去醫院>>>佢還寫左封信叫我星期一去tm hosp覆診比醫生睇.... 唔知會唔會又要入院..

你呀生完都係一個星期,多d休息啦!!!小心身體>>>>

別墅

唔見左你咁多日,原來走左去生bb....呵呵
恭喜哂
:-D 幸福是當我擁有你 :-D http://tw.pg.photos.yahoo.com/ph/fibe001/album?.dir=/861c

男爵府

恭喜哂呀

你會餵母乳還是奶粉呀?

別墅

恭喜哂!!

大宅

恭喜哂!!

大宅

醒目開學勳章

[size=x-large]Congratulation *.~

大宅

恭喜妳呀, 唔怪得呢幾日都唔見妳上黎傾計啦.

大宅

[size=large]恭喜哂!

大宅

cocolin79913 ,

恭喜哂!!

妳都係12月mami, 點解唔去"有冇預產期2004年12月的準媽媽" 到分亨下! 我諗妳應該係12月第一位mami啦! 第2個應該係Sammy媽媽, 佢20入左院開刀生bb

洋房

cocolin79913
唔記得打俾我!哼!我預左啦! (講笑)
原來我呢個心急媽媽都唔夠你亞b心急呀!
可能亞b知你打牌〝勝〞好多場,所以早d出世呀!!免得有人輸俾你呀,你亞b心地幾好!
我都想好似你噤早呀!
但可能我真係太心急,所以我亞b唔急呀!
點都好啦•我一定會叫老公帶鴨鴨俾我嫁啦!
多謝你提醒我呀!
我亞b係12月24日出世! 佢出世重9磅9呀!所以我要開刀生! ;-) bb有個網站嫁!想知9磅9係咩身形就去睇睇啦! ;-) http://hk.geocities.com/cyb12242004/index.htm

首頁

尾頁

跳至