婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

whitebyKiKi 發表於 19-6-7 12:57
你有冇睇清楚我寫乜?
理解清楚先話人無知啦
「好多K都唔收」

哈哈……
咁你又唔洗用P.S來標明我所講嘅(名牌 幼稚園)
放鬆D啦…………

大宅

kyl1234 發表於 19-6-6 08:44
係我奶奶湊,總之就麻煩啦,由出世改名,食既著既用既全部佢話事,我每一件事都要同佢搏鬥一輪。我一個禮拜 ...

好老實一句……經濟許可就自己凑 讀唔讀係做爸爸媽媽話事……
讀咗係好事但唔讀未必係壞……
讀N班有一班支持者……
唔讀N班又有一班支持者……
如果你決定咗就堅持自己嘅見意……
無需要去聽其他人嘅意見……
一定有魔鬼同天使……
我仔仔九個月大…… 我已經決定咗唔會同佢報n班…… 但係一定會同佢上playgroup
因為我好多嘢都真係唔識得教佢…… 同埋都唔知道點樣嘅方法去教佢…………
咪同你奶奶講下囉你識得湊但係你未必識得教…………

珊瑚宮

金三珣 發表於 19-6-5 09:07
應左佢就算,我有我去報名

我自己個人覺得早啲返N班好啲學下群體,有些自己係教唔到嘅文化

複式洋房

多謝各位意見,我決定報左先,收咪讀……再搬近奶奶啲,夜晚自己湊返……希望順利做得到

男爵府

kyl1234 發表於 19-6-6 08:44
係我奶奶湊,總之就麻煩啦,由出世改名,食既著既用既全部佢話事,我每一件事都要同佢搏鬥一輪。我一個禮拜 ...

你奶奶湊,你報左佢都可以唔送返學,或者諗個好啲既理由說服佢

男爵府

kyl1234 發表於 19-6-5 08:59
奶奶之前都有同我講過讀n班好易病唔係幾好。琴日佢同我傾開話小學大部份都係全日制,我就話返全日真係好辛 ...

我唔會理佢講乜,大家教小朋友方式唔同,個小朋友係你自己嘅,應下佢咪算囉,讀唔讀係自己決定,時代唔同左

大宅

開心吸收勳章

奶奶之前都有同我講過讀n班好易病唔係幾好。琴日佢同我傾開話小學大部份都係全日制,我就話返全日真係好辛 ...

我有明你奶奶既憂慮 wo。如果阿b 返學病左,邊個湊先? bb 病左湊果個會好辛苦架....
同埋,阿b 返左學你奶奶會有返自己時間,佢肯犧牲自己時間同你湊,其實都算係咁。

男爵府

我都覺得唔同,我大仔n 入學成日病,之後都係,
細比佢去k1, 大d個底好d. 病左都無咁辛苦

N唔n係睇有無人湊

首頁

尾頁

跳至