夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

同C6已經結咗婚8年,眼見身邊既朋友已為人母親,有時都會幻想下自己有呢一日。一路以來我哋兩公婆從未探討過呢個問題,有時過時過節啲長輩都會問幾時先呀?!都會有啲尷尬C6都唔會正面回答,只會講其他話題。因為工作關係,我地好少時間見到,所以屬於無性夫妻,大多數都是C6自己DIY解決<—我偷偷發現
其實好多時去旅行,C6見到啲好得意嘅BB衫,就會話買定,心諗...唔通暗示今晚要開工?點知都係無既!我嘅矛盾就係其實C6想唔想要小朋友呢到底佢係諗緊乜嘢呢?

男爵府

回覆樓主:

你自己本身想要bb嗎?直接揾日問c6,唔問等等下變高齡,不過你c6連做嘅時間都無,生左會唔會都只係你照顧,唔好怕羞要問清楚唔係只會自己後悔

別墅

Yee_ng 發表於 19-6-5 09:55
你自己本身想要bb嗎?直接揾日問c6,唔問等等下變高齡,不過你c6連做嘅時間都無,生左會唔會都只係你照顧, ...

我本身都想要BB既,不過唔知C6點諗而家都差不多高齡了

男爵府

miemiebaby 發表於 19-6-5 10:11

咁你真係要問,好過估估下時間唔等人,唔得閒或者怕羞咪whatsapp問佢

la_source    發表於 19-6-5 11:34

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

婚前婚後都冇傾過生BB既問題?去旅行都少做又怪D喎,結婚前性生活正唔正常架?
我見你D post幾年前發現佢常常去一樓一叫G喎,即係佢都係有需要,lee個問題你地解決左未?之後大家有冇驗身?坦承同佢傾生B個問題,同最好做人前叫佢驗多次身。

子爵府

miemiebaby 發表於 19-6-5 10:11

咁你仲估?
兩公婆開聲問啦

大宅

咁重要梗係直接開聲問啦

兩公婆重乜要估估下呢?

子爵府

畀面勳章

結左婚八年都冇討論過呢個重要問題,真係不可思議。。

瑪瑙宮

你想知佢點諗, 你唔開口去問, 點知个答案.

如果問, 佢都唔答或答其他, 你都預唔使諗喇.

大宅

其實只係問想唔想要BB, 點解都咁難開口咁?
大把機會問啦, 佢買/睇BB野時, 米藉機開口問囉.
做愛不是一定要男人主動既, 有時女人都可以主動出擊嘛

子爵府

直接講你嘅睇法,直接問佢嘅意見,大家誠懇咁溝通,兩夫妻唔需要猜疑。

男爵府

o_____o 發表於 19-6-5 10:40
婚前婚後都冇傾過生BB既問題?去旅行都少做又怪D喎,結婚前性生活正唔正常架?
我見你D post幾年前發現佢常 ...
如果係咁就算唔生BB都真係要驗身,驗性病

珍珠宮

回覆樓主:

唔知老公想唔想要,點解唔直接問?
最簡單,係佢揀bb衫時 ,就已經可以傾啦~
其實好多時見到尼類問題,我都好不解,定係因為我同我老公係乜都講,所以唔明白人地?

琥珀宮

直接攤出嚟同老公傾啦

男爵府

點解結婚8年都可以唔問呢d咁基本嘅問題?不可思議
呢條問題其實大把拍緊拖未結婚嘅已經傾。

別墅

miemiebaby 發表於 19-6-5 09:39
同C6已經結咗婚8年,眼見身邊既朋友已為人母親,有時都會幻想下自己有呢一日。一路以來我哋兩公婆從未探討 ...

你地一向感情都唔好??睇落好似妳同妳老公唔係咁熟咁喎。

佢一向有叫G習慣?所以唔會同妳有sex? 呢d問題妳問左佢未呀??

生小朋友都唔係妳諗得咁理想化,如果兩夫婦連呢d咁基本的問題都未解決到,我覺得唔好諗生育問題先囉。

大宅

miemiebaby 發表於 19-6-5 09:39
同C6已經結咗婚8年,眼見身邊既朋友已為人母親,有時都會幻想下自己有呢一日。一路以來我哋兩公婆從未探討 ...

我同先生有傾過,因為我哋都太多遺傳病,所以唔打算生小朋友,我老爺奶奶在外國,佢哋都七字頭,亦講過無都無所謂,所以有人問我都只會答唔會生,因為我哋太多遺傳病,再者,我身體唔好,先生要照顧我再加BB就會好攰了,我同老公幾喜歡現在生活。

別墅

o_____o 發表於 19-6-5 10:40
我見你D post幾年前發現佢常 ...

已解決,亦都做咗身體檢查

別墅

morikawa 發表於 19-6-5 13:57
我同先生有傾過,因為我哋都太多遺傳病,所以唔打算生小朋友,我老爺奶奶在外國,佢哋都七字頭,亦講過無 ...

如果你同人講有遺傳病,人哋唔會載有色眼鏡睇你咩

大宅

miemiebaby 發表於 19-6-5 14:16
如果你同人講有遺傳病,人哋唔會載有色眼鏡睇你咩

唔會,有病無人想

首頁

尾頁

跳至