自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

圓圓2017 發表於 19-6-5 12:11
香港球迷都噓中國隊啦
主場唔噓等作客先來噓?

Ryanma    發表於 19-6-5 16:25
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

伯爵府

2018復活節勳章

Manmanca 發表於 19-6-5 11:09
同感..有D唔專業的感覺

幾個主持都咁..唉!!

伯爵府

2018復活節勳章

C.yan110 發表於 19-6-5 11:13
同埋成日係人地就開波時就叫人歡呼, 嘈住人地打波...

就係囉..都吹左雞準備開波仲唔識收細聲浪

子爵府

回覆樓主:

我覺得比賽期間叫囂下都仲接受到,大家都肉緊,最緊要係分左勝負之後唔好咁多聲氣,有返啲體育精神。

C.yan110    發表於 19-6-5 15:15

水晶宮

回覆樓主:

上次奧運巴西主場對中國,中國開波都比巴西球迷her到爆,中國係her聲四起嘅情況下贏波,球員心理質數真係要好好先得

男爵府

ddkaka 發表於 19-6-5 14:38
上次奧運巴西主場對中國,中國開波都比巴西球迷her到爆,中國係her聲四起嘅情況下贏波,球員心理質數真係要 ...
呢樣係真~

男爵府

有人覺得,比賽如戰爭,噓只是小事,主場應無所不用其極來爭勝。咁既話,極端一點,出陰招呀,插水呀,批踭呀,只要無人捉到,球證唔理,就ok
但反過來,世上有樣野叫體育精神,更有樣野叫公平競技,而比賽規則既設定,就係力求完美,去實現呢d理想...這就是文明的建設

這裡不存在集非成是,足球如是不等於合情合理。反之,如果對手贏了,敗方跟勝方握手祝賀,心悅誠服,相信才最獲世人掌聲

道理其實好簡單

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

lingfu 發表於 19-6-5 12:32
係加拉塔沙雷(一隊土耳其球隊)
個球場出咗名係地獄主場
而當地球迷都會同作客到該地既球隊叫"welcome to th ...
呢個堅恐怖!

噚晚我有去紅磡睇現埸, 我嗰邊d人斯文d, 西裝四眼哥哥坐我隔離,

全場無粗口! 日本打得好, 我都有拍掌!

現場男女主持都好嘈, 男聲個tone又怪, lur lur 嘴咁講嘢, 以為自己好型, un頂able!

男爵府

huisandy 發表於 19-6-5 16:07
有人覺得,比賽如戰爭,噓只是小事,主場應無所不用其極來爭勝。咁既話,極端一點,出陰招呀,插水呀,批踭 ...
你講得好好, 這正是小妹的諗法!
唔明點解好多人都將唔岩既野合理化黎講...

男爵府

回覆 C.yan110 的帖子

有人覺得叢林法則才正確,而佢地好應活於叢林而非人類社會..

子爵府

huisandy 發表於 19-6-5 16:07
有人覺得,比賽如戰爭,噓只是小事,主場應無所不用其極來爭勝。咁既話,極端一點,出陰招呀,插水呀,批踭 ...
我相信你根本冇聽過一句說話
叫做好既球迷係最佳第十二/六人
只要唔係牽涉歧視(nigga,扮馬騮叫等等)
就咁噓下都唔得?
如果要求靜靜地睇波
你應該去睇桌球

作為球迷做出既心理壓力同場上球員做唔合規則既根本唔同
如果真係咁要求完美
就應該主辦國不能參與比賽
所有球會比賽都要中立場舉行

當然球場事球場了
完場握事尊重係必然
但正式賽事對待好似友誼賽咁
本身已經係對賽事既侮辱

子爵府

Ryanma 發表於 19-6-5 16:17
呢個堅恐怖!

噚晚我有去紅磡睇現埸, 我嗰邊d人斯文d, 西裝四眼哥哥坐我隔離,
有時真係不禁覺得男人角度係覺得恐怖但佩服
亦難怪歐聯作客入球係可以成為晉級規則之一
因為作客比主場難打太多
頂得住壓力方能成王者
視之為比賽一部分
女人係覺得恐怖
快啲制裁呢種行為

大宅

現場d主持仲嘈
係又嗌唔係又嗌

伯爵府

2018復活節勳章

Ryanma 發表於 19-6-5 16:17
呢個堅恐怖!

現場男女主持都好嘈, 男聲個tone又怪, lur lur 嘴咁講嘢, 以為自己好型, un頂able! ..同感

琥珀宮

其實足球都係咁

男爵府

回覆 lingfu 的帖子

我諗賽事有主場和作客,“目的“唔係為左俾球迷撐場,而係因為方便及商業元素,唔係邊度黎球場?!?!
岩岩利物浦果場,都唔係英國踢,係一早抽籤決定好。世界盃同奧運都係,唔係因為主辦要益當地粉絲,而係總要有地方提供場地

主場就主隊球迷老奉噓對手,是本末倒置,毫不相干的諗法

我好簡單,只求文明比賽,好波就拍手,不是別人好波都去噓,自己勝之不武既時候又輸打贏要

首頁

尾頁

跳至