自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

babynetnet 發表於 19-6-5 17:02
想問下BBQ完個拍點處理?
曱甴咁污漕

你又唔會去掂電蚊拍個網,理鬼得佢,放好個蚊拍就可以

而且你只是電掛佢,內臟沒爆出黎,比你用拖鞋、報紙等打乾淨得多,係有陣燶味

我個仔都不知幾鍾意去電,當玩咁.....前提係佢要手持武器,空手既話會逃跑

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

leungszeon 發表於 19-6-5 17:23
你又唔會去掂電蚊拍個網,理鬼得佢,放好個蚊拍就可以

而且你只是電掛佢,內臟沒爆出黎,比你用拖鞋、報 ...

又係喎
最多揾個膠袋套住佢!

子爵府

babynetnet 發表於 19-6-5 17:28
又係喎
最多揾個膠袋套住佢!

而且條屍亦好容易處理,被電蚊拍電掛的蟑螂的手腳會chi實係蚊拍個網的(背隻的話就想辦法另佢腳掂網,蟑螂要掛時都是腳朝天的,應不難弄到腳掂網),之後到廁所一下鄧落個馬桶度....一下沖去所有煩惱

全程隻手不用掂只嘢,隔紙巾都不用

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

donald63 發表於 19-6-5 13:49
各位怕蟑螂的JM如果妳屋企特然有隻大蟑螂飛入屋點處理? 如屋企無男人在的話, 有什麼辦法? ...

冇辦法,敵不動我不動。互相對峙。

不過現在有姐姐,佢己經救過我好多次。每次我一叫佢名,佢就會黎救我。我姐姐絕對可靠過我老公。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我早2日就係咁,佢爬左入廁所後面嘅大 咕窿 ,我係咁沖皂水想整死佢,點知水浸左個廁所,門都梅埋 但係唔見佢沖出黎。
平時我會預備定皂水噴佢,好快死,果朝剛訓醒
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

一定同佢博殺到底,就係怕有後患

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

黐孖妹 發表於 19-6-5 14:28
尋日聽收音機麻利話日本有隻急凍劑噴落去變咗冰粒,跟住可以攞去丢

真係會變粒冰?

如果一掂就碎咁就太恐怖喇

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

糯米米糍 發表於 19-6-5 13:56
咁我會令自己同佢分隔兩個空間,佢在廳的話我關自己在房,佢在房我就關門自己在廳,等男人返黎解決 ...

佢地會捐窿入房架, 一陣匿埋仲大鑊. 我都好驚, 但我會正面同佢交鋒, 確保佢死/走左我先會安樂.

已刪除用户

回覆樓主:

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

揾晒全屋清潔劑..殺蟲水 狂噴佢

侯爵府

牛年勳章

goo_littlebb 發表於 19-6-5 17:57
佢地會捐窿入房架, 一陣匿埋仲大鑊. 我都好驚, 但我會正面同佢交鋒, 確保佢死/走左我先會安樂.

...

jm你好勇猛

男爵府

回覆樓主:

我試過。。係廚房打唔死走甩左,仲要晚晚零晨2點走出黎抖涼,第日買支殺蟲水對準佢噴,佢都照走甩,第二朝就係死出黎地下反肚。。自此我屋企點都要有殺蟲水。。
因為大蟑螂就算用拖鞋報紙吸塵機係冇用,佢地係走得勁快,殺蟲水係必死加命中勁高。。最多之後我大清潔。。佢一日唔死,我一日都冇覺好訓。。

大宅

唔敢想像呢個程況
我真係好驚小強

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

debby1328 發表於 19-6-5 16:35
我超級驚曱甴,不過我真係覺得吾可以走左去吾理,因為怕佢吾知係屋企邊度匿埋生蛋,我只能用bio kill離遠噴 ...

BIO KILL無用的, 只係浸死佢, 仲要浸好耐先會死.

男爵府

回覆 donald63 的帖子

我會拎雜誌或者拖鞋一路追住隻嘢
一路大叫

翡翠宮

糯米米糍 發表於 19-6-5 17:58
jm你好勇猛

試過訓緊覺, 俾大強行過我手臂, 我一起身FING下張被就見到佢落左地, 即刻手拿檯上面既衫質死佢掉去廁所.
果個輕飄飄感覺諗起都打冷震

翡翠宮

阿韻BB 發表於 19-6-5 17:59
我試過。。係廚房打唔死走甩左,仲要晚晚零晨2點走出黎抖涼,第日買支殺蟲水對準佢噴,佢都照走甩,第二朝 ...

佢地係好強勁, 試過我用電蚊拍鎮壓住隻大強, 係咁啪啪聲又火花, 諗住佢唔郁我鬆手, 點知佢逃走喎!!
都係噴殺蟲水先得.
我真係好驚, 但驚我都要佢死, 唔係就係我死了.

男爵府

試過但好在果陣有養貓,貓貓當佢係玩具玩得好開心,至於屍體我用膠櫈仔蓋住等人返黎至執,如果無貓就棄屋走佬

珍珠宮

回覆樓主:

驚過見鬼
我會不斷大叫衝入房關門,見佢唔到。。見佢唔到。。。瞓覺

男爵府

經常有大飛強入屋(係露台lomg 衫睇住飛過/係外牆行過)

試過訓新下係天花行過,屋企儲左d 大口既膠樽吸埋去關蓋掉左

又試過係露台飛入屋,用吸塵機吸,用皂水唔多work (可能唔夠濃)

最後都係全屋裝窗網+電蚊拍+自製防蟑蠟燭,就冇係屋入面見過

首頁
23456...7

尾頁

跳至