在職全職

跳至
[全職媽媽] 開心傾~~part 142  

首頁

尾頁

寶石宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yanyan-mummy 發表於 19-6-6 13:46
咁耐冇食,你覺得味道點呀

有d 騷, 但都係好食嘅
只係內心唔好受啫

水晶宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章

水晶宮

htts 發表於 19-6-6 10:12
今晚會TRY你教嘅果仁煲湯, 希望OK啦

素湯其實可以好好味

水晶宮

htts 發表於 19-6-6 13:43
昨天起食返牛, 好無耐的決定, 希望上天可原諒我. 因我要全戒海鮮, 咁我無乜野可以食架喇(豬又無得賣, 鷄D ...

咁你仲話煲素湯?要落好多豆類果仁嗰啲喎?

水晶宮

yanyan-mummy 發表於 19-6-6 13:45
我放工晏都煲唔到喇,而且依家天氣太熱,都完全冇興致煲

今日直頭酷熱

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

htts 發表於 19-6-6 14:03
其實我只能飲半碗, 對我都意義唔大架

你屋企人少,你又飲半碗,咁其實都曬柴火喎

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

htts 發表於 19-6-6 14:04

有d 騷, 但都係好食嘅

都唔會嘅,呢啲係心意黎,唔會因為你食唔食牛而改變

天珠殿

acbeans 發表於 19-6-6 14:07

天珠殿

acbeans 發表於 19-6-6 14:11
今日直頭酷熱

係熱到暈暈地

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

htts 發表於 19-6-6 10:12
今晚會TRY你教嘅果仁煲湯, 希望OK啦

會唔ok 架咩?

寶石宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

acbeans 發表於 19-6-6 14:08
素湯其實可以好好味
我估識煲就一定OK嘅。 我屋企煲嘅, 希望都入得口啦

寶石宮

pomanlife 發表於 19-6-6 14:23
會唔ok 架咩?
你地識煲實OK, 我家D湯一向無味的顏色水, 係煮功問題, 唔係材料唔OK

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 19-6-6 14:14
都唔會嘅,呢啲係心意黎,唔會因為你食唔食牛而改變
希望啦

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 19-6-6 14:13
係架, 但如果一星期都唔煲一次, 我可能有說話聽, 話有姐姐都懶

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 19-6-6 14:13
其實E家長期屋企得我同HUBBY2隻老野食DINNER, 煮飯都浪費火架

寶石宮

acbeans 發表於 19-6-6 14:11
咁你仲話煲素湯?要落好多豆類果仁嗰啲喎?

我估飲唔怕卦(瓜加粟米栗子)(其實我有時都忍唔到口食DD栗子架)

天珠殿

htts 發表於 19-6-6 14:40
希望啦

咁你多個選擇都好嘅

天珠殿

htts 發表於 19-6-6 14:41
係架, 但如果一星期都唔煲一次, 我可能有說話聽, 話有姐姐都懶

唔係個姐姐懶咩,你都係落order姐

天珠殿

htts 發表於 19-6-6 14:42
其實E家長期屋企得我同HUBBY2隻老野食DINNER, 煮飯都浪費火架

如果得我同老公兩個,我哋都寧願落街食㗎

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 19-6-6 15:18
唔係個姐姐懶咩,你都係落order姐
但說話都係俾我聽, 有乜野都係向我開刀, 姐姐做錯做少左無做等, 我就俾佢鬧到午夜, 成日心驚膽跳。 但我邊有時間精力睇得咁緊個姐姐做嘅野呀

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊