想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

ivf, 剛5週,不停流啡流血,次次去完廁所都有啡或血,有咩辦法? 就算去check HCG level,唔得就係唔得,留唔住? 我係咪無咩嘢可以做到?

別墅

bubujew 發表於 19-6-5 18:04
ivf, 剛5週,不停流啡流血,次次去完廁所都有啡或血,有咩辦法? 就算去check HCG level,唔得就係唔得,留唔 ...

入急症室,同佢講你驗到有左,現在流血,佢地會再同你驗孕,之後佢會即時要你入院檢查
,不過我唔係ivf, 但之前作小產時,係咁樣做
但我之前隔離床佢係ivf都係咁做法,入急症室,再入院檢查

大宅

sunfloweraug 發表於 19-6-5 18:10

入急症室,同佢講你驗到有左,現在流血,佢地會再同你 ...

入院後點?

別墅

bubujew 發表於 19-6-5 21:03
入院後點?

去左急症室先,醫生會幫你檢查,但最好有咁嚴重講到咁嚴重,咁先有機會收入院,有婦科醫生照,就算唔入院,都有醫生睇下咩事流啡流血

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

ivf, 剛5週,不停流啡流血,次次去完廁所都有啡或血,有咩辦法? 就算去check HCG level,唔得就係唔得,留唔 ...
樓主先去急症
見醫生檢查情況

大宅

你直接問你ivf個醫生,睇吓佢俾唔俾到安胎藥你
去急症嘅話等完之後好多時都係叫你瞓喺度跟住乜都唔理,因為佢哋assume 左全部都係大自然淘汰
你可以有婦科即刻book倒嘅即刻去,最直接就係搵你ivf個醫生
依家最重要嘅唔係再去驗血check hcg,睇完醫生盡量瞓床
如果你係荷爾蒙周期的ivf,要食賀爾蒙藥嘅,你個醫生可能幫你加藥,快啲搵你醫生啦~good luck !!!

大宅

最直接係去急症室入院check (醫院會幫你keep 住抽hcg 同mon 住), 卧床 同繼續補黃體. 之後就係靠bb 自己努力~

男爵府

2018復活節勳章

yan_cc 發表於 19-6-6 11:49
最直接係去急症室入院check (醫院會幫你keep 住抽hcg 同mon 住), 卧床 同繼續補黃體. 之後就係靠bb 自己努 ...

邊間急症咁好?
我去個間淨係叫我入院卧底

大宅

Ikki_n 發表於 19-6-6 11:55
邊間急症咁好?
我去個間淨係叫我入院卧底

我都想知,入過幾次只係留院冇做任何野,勸樓主搵返私家醫生好d,起碼有安胎藥物

大宅

回覆 CHOWCHOWWW 的帖子

我去QE急症室之後依家KEEP 住去B3 早期妊娠診所 CHECK 同抽血

男爵府

2018復活節勳章

yan_cc 發表於 19-6-6 15:10
回覆 CHOWCHOWWW 的帖子

我去QE急症室之後依家KEEP 住去B3 早期妊娠診所 CHECK 同抽血 ...

你本身登記QE生?

大宅

Ikki_n 發表於 19-6-6 15:14
你本身登記QE生?

唔係啊, 我未登記GA
只係經QE急症室轉介

複式洋房

yan_cc 發表於 19-6-6 15:16
唔係啊, 我未登記GA
只係經QE急症室轉介

請問你現在怎樣呢?

首頁