自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

珍珠宮

MYDecember0308 發表於 19-6-6 00:15
我係怕個妹捱苦,佢好錫我一對仔女,亦feel到佢好想生小朋友。照計佢咁嘅條件可以搵到個冇咁吊兒郎當嘅
...

明星就話唔憂嫁
香港男多女少
女仔30打後個pool越來越細
你妹班閨蜜嫁得七七八八未?
如果是就難免心急
去玩都想有人陪

公爵府

MYDecember0308 發表於 19-6-6 00:13
細妹讀藥劑,係藥廠入面做中層。
個男仔係交友app識既,因為都係係英國讀書所以match咗。
...

果個男仔去曰本留學.....是否屈你妹供養他?(我懷疑他是想食拖鞋飯? )

男爵府

美味 發表於 19-6-6 00:19
就算唔呃錢俾佢拖多幾年先話分手都夠慘啦

都係既
但畢竟關係係雙方的,彼此都有權決定分定合

複式洋房

金魚媽 發表於 19-6-6 00:20
你妹月入八萬無理由養唔到家丫,至於個男做唔做到你妹既心靈支柱同最強隊友,同搵幾錢無關喎⋯⋯

係幾廿 ...

我個妹好耳仔軟嫁,不過佢又搵得番既。
佢哋成日一齊去旅行,出去食好嘢,我估都係我個妹比大份

大宅

.

水晶宮

我愛Corina 發表於 19-6-6 00:05
你表哥係我表姐夫嗎

我表姐夫當年都係得$8000..都係做工程,而家計埋分紅,高過當時十倍 ...

當年係邊年先,80年代搵8千算唔少了

珍珠宮

MYDecember0308 發表於 19-6-6 00:17
讀碩士嘅錢係個男仔屋企人出嘅,但據我了解個男仔話會自己搵part-time。
我希望佢生生性性唔使我個妹幫手 ...
咁都好啲,如果佢要你妹出埋$供佢果邊讀書,生活,我會覺得佢係想呃你妹$$

複式洋房

72leelily 發表於 19-6-6 00:22
明星就話唔憂嫁
香港男多女少
女仔30打後個pool越來越細

我都想介紹人俾我細妹呀。一黎佢始終覺得佢男朋友最好,二黎可能好男仔都俾人mark晒,我都冇乜貨....

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

交友app
英國讀書學歷堅定流?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MYDecember0308 發表於 19-6-5 23:53
真係唔知我個妹諗乜,屋企人為佢日嘈夜嘈(emoji)
但係我個妹好似撞邪咁,明明好高學歷又搵到錢。佢話佢男朋 ...

佢搵到咪得囉.....

男爵府

MYDecember0308 發表於 19-6-6 00:23
我個妹好耳仔軟嫁,不過佢又搵得番既。
佢哋成日一齊去旅行,出去食好嘢,我估都係我個妹比大份
...

我都有朋友好似你妹咁,高收入但單身,佢正正就係享受唔到單身生活果種人,屈出情緒病

有人陪伴,大家開心下無壞,有錢但一個人使食龍肉都無味(我朋友),係要小心唔好老本都拎埋出黎囉⋯⋯

複式洋房

Hanayori 發表於 19-6-6 00:19
去日本讀書使唔使呀妹供?唔使就理得佢,出機票送上飛機;1-2年仲係情比金堅家人亦要接受現實,相反識著日 ...

好老實咁講,識咗個日本妹,我可以仲開心。最怕個妹等左兩年都仲係得個吉

別墅

MYDecember0308 發表於 19-6-6 00:10
少唔少年睇你點睇啦,個男仔都成35歲仲話要去日本讀碩士,番黎話屋企有生意比佢做,我聽就好牙煙啦
...

去日本讀咩?

屋企有生意比佢做... ... 呢句真係可圈可點,我老公幾個姨甥係外面揾吾到工(又受吾到氣),最後得自己阿爸請佢(細公司),少爺仔又點會聽到真說話?所以甘多年一d進步都無(如果佢地阿爸退休間公司好快做吾住,到時先去揾工仲頭痕)。年輕有本事應該係外面練歷下。

複式洋房

popocat 發表於 19-6-6 00:26
交友app
英國讀書學歷堅定流?

問過,都唔係啲咩出名大學,係我地面前個男仔唔算多嘢講

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

yurijm 發表於 19-6-6 00:00
身邊有單係女醫生嫁文員
婚後幸福,男做全職主夫照顧家庭
我覺得也幾好

神棍榚號正係好多廢佬嘅偶像!

大宅

如果個男仔人品好,專一老實,肯做嘢,未嘗係一個好選擇!

總之男人人品好重要,口花花,周圍溝女,唔專一,爛賭,10萬月薪都冇用啦!

複式洋房

twodaughters 發表於 19-6-6 00:29
去日本讀咩?

屋企有生意比佢做... ... 呢句真係可圈可點,我老公幾個姨甥係外面揾吾到工(又受吾到氣), ...

聽講係生物科技,但係個男仔以前讀文科......

複式洋房

yan203yan 發表於 19-6-6 00:31
如果個男仔人品好,專一老實,肯做嘢,未嘗係一個好選擇!

總之男人人品好重要,口花花,周圍溝女,唔專一 ...

人品應該ok,因為佢都好錫我一對小朋友,又肯帶佢哋出去玩。我覺得顧家嘅男人唔會差得去邊。

但係人生規劃呢......

珍珠宮

twodaughters 發表於 19-6-6 00:29
去日本讀咩?

屋企有生意比佢做... ... 呢句真係可圈可點,我老公幾個姨甥係外面揾吾到工(又受吾到氣), ...
你咁講我想起之前做一份臨時工有類似嘅事,老板個2哥個女大我6年,都係出面搵吳到工先至靠關係入黎做大人物,啲性格超差,又成日無聊當有趣,啲做等耐的同事話佢好變態,成日精神虐待佢果兩個女(一個小學,一個幼稚園),覺得兩個小朋友好慘

珍珠宮

回覆樓主:

男友是否一直靠屋企?

首頁
12345...16

尾頁

跳至