1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下我個仔而加11個月幾日
佢仲係一晚教教豬會醒幾次,同埋佢每次出街或眼訓 都會訓前系度叫(老人家所講叫做唱歌仔) 有時搭車或好靜佢會咁樣一路叫住咁 好似氹自己訓教咁
同埋唔知點樣可以改善下佢夜晚成日醒既問題 佢成日要啜住奶頭先肯繼續訓 好想戒左佢 但佢又成日醒 又不肯吃奶嘴 好苦惱 唔知點好!經常醒 我都好辛苦 骨痛成日病。

複式洋房

HochunSwim 發表於 19-6-6 00:42
佢仲係一晚教教豬會醒幾次,同埋佢每次出街或眼訓 都會訓前系度叫(老人家所講 ...

佢夠唔夠運動啊 同幾點訓?

別墅

佢仲係一晚教教豬會醒幾次,同埋佢每次出街或眼訓 都會訓前系度叫(老人家所講 ...

日頭爬多啲行多啲提高運動量,瞓前兩個鐘平靜啲柔和啲,如果咁都改善唔到應該無乜計,bb好似係咁,夜晚會發夢會醒幾轉,同埋未齊出牙就久不久會瞓得好差

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

有無試過比七星茶? 飲左會好訓D, 以前我BB都成日訓得唔好, 我就會比佢飲.

複式洋房

Linda_lady 發表於 19-6-6 19:55
有無試過比七星茶? 飲左會好訓D, 以前我BB都成日訓得唔好, 我就會比佢飲.
...

都有呀 我飲過七星茶,保嬰單,珍珠沒,
都係會醒 暫時我覺得七星茶係最好,不過只不過係頭一兩個鐘係瞓得冧 之後又系會醒

複式洋房

lulalulahey 發表於 19-6-6 17:38
日頭爬多啲行多啲提高運動量,瞓前兩個鐘平靜啲柔和啲,如果咁都改善唔到應該無乜計,bb好似係咁,夜晚會 ...

明白 諗緊會唔會晏就比佢出多啲街

複式洋房

我囡都係咁,一晚醒幾次,一醒又係要啜,我都周身骨痛

複式洋房

yingyin2010 發表於 19-6-6 23:20
我囡都係咁,一晚醒幾次,一醒又係要啜,我都周身骨痛

今日系我第一晚同佢戒人奶嚕 逼佢食返奶嘴
希望佢戒左之後可以一覺訓天光 因為太醒訓了
食多多野都好瘦

複式洋房

我個仔又係訓前會 呀~呀~聲咁叫,好似唱歌咁,都幾得意,估唔到有b同佢一樣,哈哈
其實你bb係咪已經習慣左啜奶訓??我以前都係貪方便,反正阿b要食奶,加上啜住又無機會喊(夜晚收聲一流) ,所以都等佢食完奶都一路啜到訓,半夜起身一喊又係抱佢埋黎心口啜兩野又訓著
之後一路keep住半夜醒兩三次,到15個月奶奶話要佢戒人奶,捱佐兩晚通頂,醒就抱下佢俾少少水佢飲下,然後果兩三日我都無係佢面前出現(因為一見我就喊要飲奶),佢就戒左,如是者一星期後就可以訓過夜

複式洋房

lsching 發表於 19-6-9 06:55
我個仔又係訓前會 呀~呀~聲咁叫,好似唱歌咁,都幾得意,估唔到有b同佢一樣,哈哈
其實你bb係咪已經習 ...

嘿嘿嘿 今日已經第三日戒
頭兩日已經喊到癲左 戒既第一日比一直餵人奶好 ,可以一直訓天光 戒人奶系我一個好好既選擇
但我好唔捨得佢啜我奶奶既時間

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

HochunSwim 發表於 19-6-6 20:39
都有呀 我飲過七星茶,保嬰單,珍珠沒,
都係會醒 暫時我覺得七星茶係最好,不過只不過係頭一兩個鐘係瞓得 ...

如果要比BB好訓D, 都係比七星茶為主, 有唔舒服先比保嬰丹.
同埋你可以連續比佢飲幾晚, 如果等佢一歲後可以比衍生個隻至尊開奶茶.
呢隻係中成藥註冊, 建議一歲後先比.

複式洋房

Linda_lady 發表於 19-6-12 15:43
如果要比BB好訓D, 都係比七星茶為主, 有唔舒服先比保嬰丹.
同埋你可以連續比佢飲幾晚, 如果等佢一歲後可 ...

明白,我6號開始同佢戒人奶了
可能我奶水唔夠 我戒左既第三晚到而加
已經可以一覺訓天光了 頭兩日都係醒左一次喳 我諗可能慢慢會訓到天光了

大宅

Linda_lady 發表於 19-6-12 15:43
同埋你可以連續比佢飲幾晚, 如果等佢一歲後可 ...

如果BB訓得唔好, 我都係比衍生七星茶佢飲, 飲左真係好訓D.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊