自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

搭單問,可唔可以book7人車,香港直去?

水晶宮

2018復活節勳章

0q.cathy 發表於 19-6-25 08:11
復活節假期,我吾記得是否閒日,因為大陸無假放的。是不包早餐,沒有任何餐卷,我覺得應該最底,因為我後 ...

請問如果不包餐唔響酒店食,附近有冇多野食選擇?

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

ozoz 發表於 19-6-24 17:24
唔好意思,請問直通巴你喺香港車站買飛嗎?去到珠海之後點去洒店?

我住荃灣,直通巴在港買,有直去長隆的,250蚊來回。但我剛發現有更底的,就係坐機場巴港珠澳大橋人工島$13,轉金巴$65,再call 滴滴車(70多可坐4人)

水晶宮

0q.cathy 發表於 19-6-25 08:19
我住荃灣,直通巴在港買,有直去長隆的,250蚊來回。但我剛發現有更底的,就係坐機場巴港珠澳大橋人工島$1 ...

$13及$65係每人?

天空之城, 快樂之地

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

PCCW2319 發表於 19-6-25 08:24
$13及$65係每人?

梗係
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-6-25 08:26
梗係

哦…

咁我寧願搭$250來回直通車啦!每程都係多$29.5, 唔需要花“轉車/等車”時間。
天空之城, 快樂之地

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

PCCW2319 發表於 19-6-25 08:30
哦…

咁我寧願搭$250來回直通車啦!每程都係多$29.5, 唔需要花“轉車/等 ...

如果有小童/長者就差得遠d
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-6-25 08:34
如果有小童/長者就差得遠d

有長者, 我更加會搭直通車。
天空之城, 快樂之地

象牙宮

PCCW2319 發表於 19-6-25 08:39
有長者, 我更加會搭直通車。

我識果對couple, 閒日飲完茶自己去澳門行個圈, 平平地, 幾enjoy
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-6-25 08:45
我識果對couple, 閒日飲完茶自己去澳門行個圈, 平平地, 幾enjoy
...

呢d退休式生活,又唔同去2~3日遊啦!

如果住得近又係幾好, 好似九龍人去銅鑼灣或香港島人去旺角。
天空之城, 快樂之地

公爵府

losttoa 發表於 19-6-25 08:19
請問如果不包餐唔響酒店食,附近有冇多野食選擇?

園區三間酒店,餐廳都係酒店餐廳,如果吾係園內酒店,可以坐巴士出去食,一個巴士站就到橫琴灣,巴士一蚊,出去有老麥個d,但一出一入就少左時間玩,由其去兩日一夜

公爵府

PCCW2319 發表於 19-6-25 08:24
$13及$65係每人?

係呀,但我荃灣去先13,如果你係觀塘出,就吾係了,自行check 價吧。

水晶宮

2018復活節勳章

0q.cathy 發表於 19-6-25 09:41
園區三間酒店,餐廳都係酒店餐廳,如果吾係園內酒店,可以坐巴士出去食,一個巴士站就到橫琴灣,巴士一蚊 ...

謝謝你

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

catherine_lyly 發表於 19-6-6 16:32
我之前4月在官網買,連橫琴灣2日1夜酒店及海洋王國2大一小門票及水世界入場券,1427元港幣
...

$1427係一個成人價錢?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

哦…

咁我寧願搭$250來回直通車啦!每程都係多$29.5, 唔需要花“轉車/等 ...

所以好看您另願慳$定慳時間,我住九龍,買永東或其他直通旅遊巴上到珠海(約$110一位),如果慳$,要坐mtr 去欣澳($15)再轉金巴(約$68)!是平左約$28-30...但攜老幼,直通無甘麻煩!

水晶宮

0q.cathy 發表於 19-6-25 09:43
係呀,但我荃灣去先13,如果你係觀塘出,就吾係了,自行check 價吧。

你咁叻既, 知道我係九龍東出發
天空之城, 快樂之地

水晶宮

Cathy1121 發表於 19-6-25 09:54
所以好看您另願慳$定慳時間,我住九龍,買永東或其他直通旅遊巴上到珠海(約$110一位),如果慳$,要坐m ...

係咪去到珠海, 要轉的士去長隆?
天空之城, 快樂之地

公爵府

PCCW2319 發表於 19-6-25 14:50
你咁叻既, 知道我係九龍東出發

吾知呀,剩係諗我近機場平d,另一邊觀塘應該會貴d。

公爵府

哦…

如果有細路,就吾止幾拾。直通巴大小同價,三歲就要買位,但金巴同機場巴有小童價,即係如果兩大兩細,講近係平一個人(兩細半價等如一個大人全價)。而且到關口係全部人都要落車過關,再上車,所以無話金巴麻煩d定直通巴方便d。

仲有,吾好以為直通巴係過關後一定坐返同一班車。我去時係假日返去既都多人,有人過得慢或過完去個廁所,有人快,快到站位就上車,上滿就走,所以我見係荃灣出發的,過左第一個關口,人會吾同左,之後再過第二關口,又會再少一些人,但都會等差不多滿先開車。

最後,直通巴買來回時已經要定好時間,金巴就吾駛,彈性大好多。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

PCCW2319 發表於 19-6-25 14:52
係咪去到珠海, 要轉的士去長隆?

要呀,一出関,行前兩分鐘,有的士站,只需$70直達樂團或酒店(我在復活節假期去過)

首頁
12345...6

尾頁

跳至