想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

本人33歲AMH1.5,卵子質量差,在香港做左ivf只有一粒day3鮮胎放無著床,想去台灣試下,請問台灣有邊個醫生可以推薦?

大宅

我同幾個朋友都係搵台北黃建榮醫師的,除我之外另外三位做一次已經bingo左,佢冇咁商業同響香港咁出名,但在台灣不孕界頗有名氣,台灣人幾推祟的,你可以自己搵搵佢D資料參考下

洋房

Jaycebobo 發表於 19-6-7 20:13
我同幾個朋友都係搵台北黃建榮醫師的,除我之外另外三位做一次已經bingo左,佢冇咁商業同響香港咁出名,但 ...

好啊,多謝你既建議,原本想去北醫,但係網上睇評價好似吾係幾好。

大宅

Susan588950 發表於 19-6-7 22:32
好啊,多謝你既建議,原本想去北醫,但係網上睇評價好似吾係幾好。

我剛發現黃醫師開了ig, 有D片睇,你去望下佢講解,又比較下其他醫師先決定啦

別墅

卵子質素基本上同你年齡有關架WO
你先33 應該唔會太差 做多D運動 食野健康D
如果你擔心自己卵子品質,IVF應該實幫到你
我就睇緊送子鳥,佢地有自己Lab做PGS

洋房

momochan1104 發表於 19-6-10 20:09
卵子質素基本上同你年齡有關架WO
你先33 應該唔會太差 做多D運動 食野健康D
如果你擔心自己卵子品質,IVF應 ...

謝謝你的建議。請問你而家開始療程未啊?送子鳥我都有咨詢過,拒地話成功率幾高下,但是價錢有D貴,做埋PGS同ERA條數都要10幾萬,又吾知系吾係一次就得,因我前期
在香港做也花左吾少錢,而家budget無甘寬鬆

別墅

Susan588950 發表於 19-6-7 11:36
本人33歲AMH1.5,卵子質量差,在香港做左ivf只有一粒day3鮮胎放無著床,想去台灣試下,請問台灣有邊個醫生 ...

我係睇王家瑋的,我覺得瑋好好~ 我今年過年後三月頭過去初診的~ 而家已經完哂成個IVF, 亦bingo左~
瑋既價錢我覺得唔算貴

洋房

Rubylo_hk 發表於 19-6-11 02:38
我係睇王家瑋的,我覺得瑋好好~ 我今年過年後三月頭過去初診的~ 而家已經完哂成個IVF, 亦bingo左~
瑋 ...

請問你一共用左幾多錢?包埋機票酒店,同埋最後移植係吾係要留台多幾日休息下先返啊?瑋醫師系吾係要提前網上預約吾可以walk in架?吾好意思,問題有D多,第一次去咩都唔知。

別墅

Susan588950 發表於 19-6-11 10:27
請問你一共用左幾多錢?包埋機票酒店,同埋最後移植係吾係要留台多幾日休息下先返啊?瑋醫師系吾係要提前 ...

我機票有啲係用里數換,只俾稅同燃油附加費,咁初時就book民宿多,無住酒店,所以呢度條數就唔作準
鬼初診係一個月前上網預約既,我記得我一泥m個日就即刻book, 初診個日係day2,因為可以檢查埋同直接開針~ 瑋無得walk in架,除左上網仲可以打電話去預約既~
抽卵會辛苦啲,抽卵後可以既話就留一晚,第二日先走,植入就無所謂,植入唔需要麻醉,做完可以當日回港
我係瑋度做IVF用左五萬幾,但多少其實係睇你用藥幾多,幾多卵,要雪卵既用幾多枝管,因為我今次抽卵個量多,所以我雪卵既費用都比之前姑娘講既數多既~

大宅

Rubylo_hk 發表於 19-6-11 12:21
我機票有啲係用里數換,只俾稅同燃油附加費,咁初時就book民宿多,無住酒店,所以呢度條數就唔作準
鬼初診 ...

請問妳民宿book邊間?近唔近瑋哥診所?謝謝

別墅

bluesky903 發表於 19-6-11 12:54
請問妳民宿book邊間?近唔近瑋哥診所?謝謝

我揀返信義區既,由民宿行去瑋度大約十分鐘~ 好方便
我冷前住呢間,我覺得好好,但佢越泥越full了~ 要早啲book

洋房

Rubylo_hk 發表於 19-6-11 13:12
我冷前住呢間,我覺得好好,但佢越泥越full了~ 要 ...

請問去台灣做ivf系吾係仲要去入境處申請「翻查香港結婚紀錄及領取結婚證書核證副本」架?

別墅

Susan588950 發表於 19-6-11 16:17
請問去台灣做ivf系吾係仲要去入境處申請「翻查香港結婚紀錄及領取結婚證書核證副本」架?
...

唔洗去入境處呀,帶返張結婚證書正本同副本過去就得架啦~

洋房

Rubylo_hk 發表於 19-6-11 16:19
唔洗去入境處呀,帶返張結婚證書正本同副本過去就得架啦~

謝謝,甘就方便多啦,因為我係送度咨詢過就話要去申請呢份野,仲以為瑋都要。

別墅

Susan588950 發表於 19-6-11 16:23
謝謝,甘就方便多啦,因為我係送度咨詢過就話要去申請呢份野,仲以為瑋都要。
...

瑋唔洗架~ 記得帶正本同副本就得,副本佢地會收既

大宅

Rubylo_hk 發表於 19-6-11 13:12
我冷前住呢間,我覺得好好,但佢越泥越full了~ 要 ...

謝謝妳呀

別墅

bluesky903 發表於 19-6-11 19:36
謝謝妳呀

唔洗客氣~

洋房

Rubylo_hk 發表於 19-6-11 16:24
瑋唔洗架~ 記得帶正本同副本就得,副本佢地會收既

明白,謝謝你!

洋房

Rubylo_hk 發表於 19-6-11 12:21
鬼初診 ...

請問你初診拿針藥大概用左幾多錢?移植當日就返港無問題嗎?我聽人話最好要臥床休息,其實使吾使架?

大宅

Jaycebobo 發表於 19-6-7 20:13
我同幾個朋友都係搵台北黃建榮醫師的,除我之外另外三位做一次已經bingo左,佢冇咁商業同響香港咁出名,但 ...

咁你最終幾多次成功?同埋成個過程要飛過去幾多次?

首頁

尾頁

跳至