自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章

果幾日寶礦力,之後食四物膏。我個女得。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

小源 發表於 19-6-7 16:33
唔好慳錢 去睇醫生

別墅

booboozi 發表於 19-6-7 23:37
我未生小朋友前m到第一日一定痛到郁唔到面青口唇白,所有中藥天然野都無用,直至睇完婦科介紹隻藥ponstan先 ...

請問邊度可以買到?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章

1010mum 發表於 19-6-7 14:17
痛到要用熱水袋敷。

請問有乜supplement可以幫助舒緩?

m後乾淨一兩日沖4物湯, 阿女飲過4,5個月之後, 每次都無再痛。

一包包用熱水沖, 好方便. 另外平時少飲/食凍野。

大宅

食白鳳丸

大宅

看中醫調理,介冷飲。

大宅

Venusay1221 發表於 19-6-8 04:25
請問邊度可以買到?

藥房有得買,買正廠pfizer。白鳳丸、戒冷飲、中藥、益母草對我全部無效。你去藥房講Postan,隻藥名是-mefenamic-acid。

http://menjap.com/2016/08/經痛,為什麼大多會用-mefenamic-acid-這種藥?/

公爵府

回覆樓主:

介凍飲,m前做sit up有好明顯改善

子爵府

回覆樓主:

多謝咁多位

男爵府

回覆樓主:

月見草可能導致子宮瘤

別墅

booboozi 發表於 19-6-8 08:35
藥房有得買,買正廠pfizer。白鳳丸、戒冷飲、中藥、益母草對我全部無效。你去藥房講Postan,隻藥名是-mefe ...

請問大約幾$?係咪一盒咁買先係正貨?

別墅

藥房有得買,買正廠pfizer。白鳳丸、戒冷飲、中藥、益母草對我全部無效。你去藥房講Postan,隻藥名是-mefe ...

Big thx (emoji)

大宅

Venusay1221 發表於 19-6-8 14:05
請問大約幾$?係咪一盒咁買先係正貨?

幾十蚊一盒。Pfizer同其他藥廠都有出。其他藥廠可能幾蚊一粒掛,唔太就得。無話正唔正貨,成份一樣,不過大藥廠pfizer感覺好d。

我一痛就會食,食完隔一陣即刻唔痛,我簡直覺得同呢粒藥相逢恨晚,痛左成個中學時期先認識佢。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

呢隻藥醫生開過俾我,因為我都有嚴重經痛,但食左我會連經血都唔識流出嚟咁,因佢會止血同減慢子宮收縮,結果啲血唔出嚟,谷住入面更唔舒服,所以唔敢再食。

子爵府

最好加粒胃藥食,好傷胃

別墅

booboozi 發表於 19-6-8 14:22
幾十蚊一盒。Pfizer同其他藥廠都有出。其他藥廠可能幾蚊一粒掛,唔太就得。無話正唔正貨,成份一樣,不過 ...

明白,咁我都去藥房搵Pfizer買先,多謝你的回覆。
因為我女遺傳了我的經痛,每次M到,都痛到頭暈眼花,返唔到學,經常比學校以為佢扮病唔返學,被問話☹️

大宅

回覆樓主:

一黎m就煲黑糖薑水飲,勁薑果隻,飲左舒服d!

大宅

gracelam 發表於 19-6-8 06:40

m後乾淨一兩日沖4物湯, 阿女飲過4,5個月之後, 每次都無再痛 ...

請問係邊隻牌子? 有冇相?要飲幾多日? thx

子爵府

vanvan1999 發表於 19-6-8 18:45

黎m飲,不會過度行血,倒水咁嗎?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

vanvan1999 發表於 19-6-8 18:45

我都想問,嚟緊果陣飲薑茶真係舒服啲,我亦唔會因為飲薑茶而流到好勁,但睇親報導都話M緊唔好飲會傷身,但飲左舒服啲又係事實,其實都唔知信唔信啲報導好。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊