想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

返左香港了,都無咩特別感覺,除左食完藥好頭暈,轉左貴肝素感覺好好多,如果每日2支平肝素我都頂唔順,明天返工,7月2日驗孕,翁醫師話昨日回診驗血理想,但始終day 3 無PGS,我都係平常心

複式洋房

sharon_yingwa 發表於 19-6-25 19:04
返左香港了,都無咩特別感覺,除左食完藥好頭暈,轉左貴肝素感覺好好多,如果每日2支平肝素我都頂唔順,明 ...

17/6 放day 5 胎,有做PGS , 今次第四次放胎,上次沒有做pgs , 放胎後要打hcg 針,最後一針是23 號,唔知係咪因為咁醫生要我2/7 才驗血? 唔敢偷驗,這幾天只有間唔中谷M隱隱痛,其實真係好難平常心,上來大家傾下。 祝大家黐實

複式洋房

sharon_yingwa 發表於 19-6-7 21:50
Plan左6月21日去台灣放胎,有無JM都係6月放胎?

雖然我不是六月放胎,但都想請教下各位!

我之前已雪了胎,剛黎M,敢問各位師姐大約多少天才放胎?

祝各位好孕!BB黐到實

別墅

我都係等2/7放榜,好難過的一星期😹

複式洋房

Apple3210 發表於 19-6-26 15:19
我都係等2/7放榜,好難過的一星期😹

Apple3210, 你好,你幾時放胎?放day 幾? 大家努力,祝好孕

別墅

回覆 Luckyring 的帖子

我之前香港放咗3次day 5 都fail,今次台灣做左pgs,希望大家一起成功!

男爵府

孖骨 發表於 19-6-26 14:19
雖然我不是六月放胎,但都想請教下各位!

我之前已雪了胎,剛黎M,敢問各位師姐大約多少天才放胎 ...

正確應該來M即夜打電話去卜 Day 2 睇醫生,跟住睇下你行自然周期定人工周期。

M準的話就可以行自然周期,你預M來後到放胎要睇三次醫生喇!
我自己就 Day 2 睇咗,攞咗D藥方來食。
Day 9-10 返去睇下卵子生長情況同內膜厚度。
Day 12 再返去睇多次卵子生長情況同內膜厚度,抽血驗指數以決定幾時放胎,攞埋破卵針自己 Day 13 打。
Day 19 放 Day 5 定 Day 6 胎(我實在唔記得我D胎係 Day 5 定 Day 6)。

M唔準的話多數會行人工周期,
Day 2 去睇醫生,攞藥食。
Day 12 左右再返去睇卵子生長情況同內膜厚度。如卵子夠大&內膜夠厚的話,就會抽血驗指數,有需要可能要攞埋破卵針。
跟住都係 Day 18~19 呢D日子放胎。

不過每個人的情況唔同,最準就係返去睇醫生,等D數字話你知幾時最 fit !

祝你早日成功!

複式洋房

我都係17/6 放胎 , 之後每日又食藥,又塞藥,今日偷驗,但咩都無,個人即刻無晒心機。

別墅

Caroline314 發表於 19-6-26 18:19
我都係17/6 放胎 , 之後每日又食藥,又塞藥,今日偷驗,但咩都無,個人即刻無晒心機。 ...

我15/6放胎,琴日偷驗綠D係白板,成個朝早好想喊

大宅

Coraline108 發表於 19-6-26 19:29
我15/6放胎,琴日偷驗綠D係白板,成個朝早好想喊

過多2日再驗下,一日未M都有機

別墅

我今日放左,之前香港放左3次頭2次化學第3次床都唔著(emoji)(emoji)‍♀️ 今次第一次放要讚下翁醫生堅pro, 因為由插入器材到搞dim植入約5分鐘...我在香港醫生搵好耐先搵到條路好慘,又要勁急尿,下下訓唔到10分鐘我要起身離開去小便(emoji)呢度我訓20分鐘重ok, 令我本身驚左植入一環都全改觀了,真要讚下他(emoji)(emoji)雖未知得唔得,盡了努Lik, 我在此祝願大家個個成功呀☺️痴到實!

另外比大家嚇怕左肝素針好痛(emoji)昨天第一次打同今日自己打又ok 啊(emoji)是否我唔怕痛呢?唔知道,大家加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

回覆 Coraline108 的帖子

我明啊~我果陣都係咁!不過呢...如果用綠D紅D果D反應好慢,我朝早驗,夜晚返屋企發現紅深色...
驗綠D又勁淺色好唔深得慢...囉囉攣左一排...
要D時間,等一等。
到而家一驗綠D就即刻有色了...
所以要D時間的,10日打後驗啦

大宅

回覆 Caroline314 的帖子

有冇驗紅D呀

別墅

msconniehk 發表於 19-6-27 01:00
我今日放左,之前香港放左3次頭2次化學第3次床都唔著(emoji)(emoji)‍♀️ 今次第一次放要讚下翁醫生堅pro, ...

剛剛打了支肝素針,應該是傳聞平d個支因個樣同昨天個2支不同,真是堅痛好「拿」(emoji) 終於明了~唉!

大宅

msconniehk 發表於 19-6-27 01:00
我今日放左,之前香港放左3次頭2次化學第3次床都唔著(emoji)(emoji)‍♀️ 今次第一次放要讚下翁醫生堅pro, ...

雖然第一次放胎,但都好安心交俾翁,vv左一次姑娘我飲水,我都未好急就叫我入去了,都唔太緊張,成個過程都快同唔辛苦,之後訓左大約一個鐘先再vv, 無唔舒服

大宅

msconniehk 發表於 19-6-27 11:55
剛剛打了支肝素針,應該是傳聞平d個支因個樣同昨天個2支不同,真是堅痛好「拿」(emoji) 終於明了~唉!
...

我轉左A字個隻無咁痛,但之前平針太痛打瘀左個肚,未好返又要繼續打個2邊肚,所以又係痛@大

複式洋房

回覆 happywongbb 的帖子

無呀諗住等多幾日再驗。

今朝流血絲喎,即刻打電話返診所問姑娘,姑娘話可能我塞藥塞得太入,整損咗。
原來會咁,我而家先知

別墅

sharon_yingwa 發表於 19-6-27 12:48
我轉左A字個隻無咁痛,但之前平針太痛打瘀左個肚,未好返又要繼續打個2邊肚,所以又係痛@大
...

是呀hor, 好彩見你們教路,剛才我見翁醫生話買貴點那隻,若不日日打2支平好痛苦耶(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

我係22號係瑋度植入, 呢2日開始個肚冤冤gum......

複式洋房

我15/6放day 3雪胎,到今日為止都冇咩感覺。

首頁

尾頁

跳至