自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

selinako^^ 發表於 19-6-8 09:24
睇地區,元朗 yoho mall,
大馬路 大棠路係重災區,元朗廣場警局果邊就小好多人
教育路 就只限千色周圍

嘉湖銀座都算是大型商場,不過商鋪種類冇衆富咁多元化。雖然有很多公屋,但我5覺行街擠迫,公園和康樂設施又多,購物方便,出市區的交通都方便,治安和環境較其他區好得多,5知點解有D人一講天水圍就話偏僻悲情,居民質素差,窮才要住天水圍等。

大宅

全香港區區都多人到嘔,真係唔想出街,前年去長洲行山,冇諗過會塞人
而家香港既工作壓力咁大,連放假都放鬆唔到,只想出走
美麗人生

水晶宮

熊之家 發表於 19-6-8 13:30
之前真係覺悲情㗎,但依家住沙田的我又唔覺好得去邊,一樣多人都爆。所以話天屯元悲簡直嘥氣。
...

沙田簡直多人癲,我耐冇去新城市廣場

侯爵府

hellohelloruby 發表於 19-6-8 14:38
屯門巿中心仲多人呀, 勁多拖喼自由行, 冇咩事都唔會去

你講呢啲未計150萬裏面

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KCWO 發表於 19-6-8 16:38
嘉湖銀座都算是大型商場,不過商鋪種類冇衆富咁多元化。雖然有很多公屋,但我5覺行街擠迫,公園和康樂設施 ...

其實, 天水圍公屋 居屋, 真係唔錯, 休閒地方多, 旺中帶靜
佢唔會好似 荃灣,元朗, 旺角 地鋪食肆多, 洗完碗, 街市洗野收工, D水就倒出街
地方好乾淨, 公園遊樂設施多, 每個屋苑一個商場..又唔會好似洪福邨, 得草同樹
交通都好方便, 多選擇

我以前中學屯門返學.. 置樂友愛安定, 實在太靜.., 好多棟樓, 可以去到好入
蝴蝶, 湖景, 加 山景... 靜到 真係得個境
屯門市中心, 舊樓就最多.. "污joe 辣撻" 人住就太多
屯門總之一忽忽, 東一忽時西一忽, 冇輕鐵就一定唔得
呢條邨去果條邨, 唔搭輕鐵都唔得, 想行一定行都氣咳

伯爵府

BGCOME08 發表於 19-6-8 07:38
真心想知而家香港仲有邊個地方唔係逼爆?之前有報道,香港淨係一個屋苑嘅人囗都多過某D外國國家嘅總人囗… ...

唔係話,真無眼睇

侯爵府

Momomo11 發表於 19-6-8 09:09
日日西鐵返工都覺得好爆

政府話唔爆。未來幾年會不断加站西鐵

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

ifcsir 發表於 19-6-9 03:10
政府話唔爆。未來幾年會不断加站西鐵
...

政府緊係話唔爆,爆咗冇藉口俾每日150人來港?!成日話香港勞動力不足,但又時常呼籲年青人北上工作,本末倒置。

子爵府

KCWO 發表於 19-6-8 16:38
嘉湖銀座都算是大型商場,不過商鋪種類冇衆富咁多元化。雖然有很多公屋,但我5覺行街擠迫,公園和康樂設施 ...

咪係,我住嘉湖不知幾舒服,落街屋苑花園同公共場倒如商場人流唔多,又大裝修,舖頭多咗選擇,周圍有大量活動空間同設施。

搭車唔一定搭西鐵,大把巴士缐直出市區,話之人哋話天水圍悲情同cheap,自己覺得好好。

仲有就算想食好D去Yoho ,十分鐘就到,Yoho 既人流同沙田新城市銅鑼灣比,根本小兒科。

男爵府

15週年勳章

ifcsir 發表於 19-6-8 17:36
你講呢啲未計150萬裏面

遲d元朗南 開發埋
就真係超級迫爆

用戶要求終止服務

牛年勳章

iamlazy 發表於 19-6-8 10:01
但我去瑪麗覆診,個醫生講嘢都講到冇氣,一樣等二個幾鐘,睇兩分鐘

伊利沙伯醫院都一樣
未經許可,請勿轉載

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去元朗探下朋友,真係多人到爆,有時連行人路都唔夠行,好多人行出馬路。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至