夫婦情感

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

MGM_DRAGON 發表於 19-6-8 22:18
佢係一個咁叻嘅人
資源係米可以滿足多於一個女人呢?
係的話

事實上,男人資源多,
確係多D女人埋身喎,
古人都有講「潘驢鄧小閒」,
呢D咪就係資源囉。

男人有資源,女人送到埋口,自然容易出軌。
你問呢D男人是否應該出軌係冇意思,
應唔應該一件事,
去唔去馬係另一件事。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

MGM_DRAGON 發表於 19-6-8 22:17
你覺得佢地係過街老鼠姐...
明星因為婚外情斷財路
大把平凡人公然喺公司有婚外情

做得第三者應該係比較自私,
可能黃小姐至今仲自我感覺良好,who knows?
冇人拉丶冇炒魷不代表其他人冇歧視狗男女。
乜鄧先生有結婚咩?
無結婚,男女朋友,冇婚姻承諾喎,
而且佢地幾個明顯傾掂數,
大家有共識就ok。

大宅

回覆 MGM_DRAGON 的帖子

請問你忘記了當天你前夫帶給你的痛苦嗎?請你不要再辯説why理,或再當第三者,用別人的痛來療傷了,請尊重女性!

大宅

MGM_DRAGON 發表於 19-6-8 20:21
你同我一樣都係有D經歷嘅人
我前夫有外遇最後離婚

請問你睇過咩書會得出這個結論?你提供的餐飲是免費的,又何來有霸皇餐可言?請小心不要有贈品送,弄出一個無辜生命,謝謝

大宅

Iamawoman 發表於 19-6-8 23:15
回覆 MGM_DRAGON 的帖子

請問你忘記了當天你前夫帶給你的痛苦嗎?請你不要再辯説why理,或再當第三者,用 ...

你睇唔明我講乜
我自問無做第三者
亦無能力破壞人家庭
係班白痴男人以為有個靚女花時間聽佢講心事就多個紅顏知己
我係想知男人出軌果陣有咩準備
佢地個個都一早講明有老婆
懶係有心事咁
博你自己落搭
愈見你獨立就愈想追到手
我超!

伯爵府

soso1227 發表於 19-6-8 20:59
我唔係道德重整會會員,唔講道德咁大學問, 完全從資源分配上考慮,單身男女拍拖,大家付出都是均等的,亦 ...
I agree

侯爵府

MGM_DRAGON 發表於 19-6-8 16:30
利申:無做第三者好耐

同意樓主所講嘅每一句

樓主嘅講法係反映緊另一種思維,而呢種思維係較新一代而且開始普遍,有一群人有不錯工作,生活條件,不想拍拖,因為唔想屈就,唔想要婚姻(住)大槪生活都好充實,工作,進修,運動,social, gathering, 旅行等等,當未遇到一份想認真處理嘅關係之前,唔介意有一d 短暫關係,即使係唔恰當,只係消磨時間,大家各取所需,對佢地黎講個d 男人只係過客,換d 快樂,無需認真,所以唔存在住蝕底,又或者要搶過男人返黎,要佢離婚,個男人離婚其實佢地仲驚,佢地根本無打算為個個關係付責任。。。

侯爵府

skybiebie 發表於 19-6-9 00:18
樓主嘅講法係反映緊另一種思維,而呢種思維係較新一代而且開始普遍,有一群人有不錯工作,生活條件,不想 ...

有時真係個男嘅更需要個女嘅。。。因為男嘅無能力改變現況,又深知道女嘅留唔住。。。但又好需要佢

別墅

回覆 skybiebie 的帖子

就是這樣。

大宅

樓主嘅講法係反映緊另一種思維,而呢種思維係較新一代而且開始普遍,有一群人有不錯工作,生活條件,不想 ...

同意這是個新趨勢,但男人多的是,請這些那麼有條件的新時代女性選擇單身男,更不應該說出那些不負責任的説話,記住香港仍然有許多為家庭付出很多的女性,請給予尊重,就如尊重自己的母親一樣!

侯爵府

Iamawoman 發表於 19-6-9 00:26
同意這是個新趨勢,但男人多的是,請這些那麼有條件的新時代女性選擇單身男,更不應該說出那些不負責任的 ...

當然係自私同錯,但正室以為佢地係免費工作者,登佢可憐嘅諗法已唔合時,先明白佢地呢種諗法才有對策,(如果唔好彩發生)唔接受都至少要了解。。。

大宅

skybiebie 發表於 19-6-9 00:32
當然係自私同錯,但正室以為佢地係免費工作者,登佢可憐嘅諗法已唔合時,先明白佢地呢種諗法才有對策,( ...

誰可憐?

男爵府

嗯,樓主講法突破傳統,所以當「大婆」發現有小三都唔需要太傷心,唔洗離婚,如小三係想破壞規矩,一早就比你發現,點會偷偷摸摸。

男爵府

DHA勳章

約會空姐 發表於 19-6-8 11:36
當所有大婆都對外面嘅女人張牙舞爪時,你地有無諗過,其實外面果個想甩你地老公好耐,係你地嘅老公唔放手。 ...

所以最終個贏家咪個男人,在家個老婆永遠係到,出面個小三又唔會爭住來坐正。兩邊水都抽哂。所以男的永遠知道玩完,個老婆都係會執返佢d爛攤子,咪返來又話我改嫁啦,出面個果玩玩下,同個小三又講我係認真

總之而家呢個世界就笠笠亂,不知所謂啦
無咩人再有道德觀念

大宅

Iamawoman 發表於 19-6-8 23:24
請問你睇過咩書會得出這個結論?你提供的餐飲是免費的,又何來有霸皇餐可言?請小心不要有贈品送,弄出一 ...

建議你睇多點心靈增值之類嘅書
兩性關係都可以

女人唔係男人嘅附屬品
女人享受戀愛歡愉並唔係提供免費餐!
女人都可以自主

男爵府

好媽媽勳章

skybiebie 發表於 19-6-9 00:32
當然係自私同錯,但正室以為佢地係免費工作者,登佢可憐嘅諗法已唔合時,先明白佢地呢種諗法才有對策,( ...

無需要諗對策既,對方如想或已出軌,分開就可以了,當是但一方有離心,又加入其他人,根本不會開心。有人可接受共用,有人絕不接受。

大宅

心滿意足 發表於 19-6-9 01:24
無需要諗對策既,對方如想或已出軌,分開就可以了,當是但一方有離心,又加入其他人,根本不會開心。有人 ...

Exactly!

我就係從經驗中學習
試過思想教育我前夫叫佢離開第三者
試過打電話去鬧第三者
試過將前夫推俾第三者

到最後
我發現最大問題係
我竟然想喺堆橙入面捃個蘋果
訓責出軌者無「道德」同「責任」
實在係對牛彈琴兼浪費時間
反覆自問,我係唔接受共用一夫嘅
所以最後我主動要求簽字離婚
與其用「婚姻」留住個不忠嘅人
不如自己一個仲好

女人
無論婚前婚後都唔係提供免費餐俾男人
我地要自主獨立有批判思考
婚外情
最錯果個係出軌者
唔好再當佢係寶
以為出面嘅女人都想要
個男人自命升價十倍意氣風發

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

如果可以揾個符合自己要求,又能夠完全屬於自己的男人,有女人肯同另一個女人share?
確實有女人只想玩下,唔想同個男人結婚,咁唔關個男人是否已婚事,主要係個男人唔符合佢擇偶條件嗻。將寶貴的光陰浪費在冇前途丶可有可無嘅關係,除了阻礙自己認識真命天子,還會是見不得光的人生汚點。

男爵府

MGM_DRAGON 發表於 19-6-8 21:11
點解女人有性愛就係「俾男人搞」?一定要對方係好男人先可以有性?又或者有錢有條件而去有性,就合理?

...

或者你地講得啱,呢種新思維漸漸係我地身邊發生,但如果出軌係女人,又得唔得呢?男人出軌可以叫風流,女人出軌就係淫婦,呢個世界跟本唔對等的,所以預期怪小三,應當管好自己果個先……

複式洋房

睛靈勳章

約會空姐 發表於 19-6-8 18:02
回覆 ying_mail 的帖子

有感覺先有性,係。有愛先有性,都啱。

你最有前途.....男人應該最中意你這種,有感覺、激情、熱情,唔常情,免費睡、唔奪位,唔上身,唔洗負責任!

首頁
12345...11

尾頁

跳至