夫婦情感

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

MGM_DRAGON 發表於 19-6-9 01:36
Exactly!

我就係從經驗中學習

所以個重點是要尊重自己,尊重女性,而不是以已婚男圍著自己tum tum 轉來療傷,來証明自己。無論已婚未婚都要為自己(和子女)已活得精彩!

大宅

soso1227 發表於 19-6-9 03:19
如果可以揾個符合自己要求,又能夠完全屬於自己的男人,有女人肯同另一個女人share?
確實有女人只想玩下 ...

對,寶貴光陰應該留給自己和自己珍惜的人!不開心的過去,請放下,放生自己,放生別人!

大宅

Iamawoman 發表於 19-6-9 09:12
對,寶貴光陰應該留給自己和自己珍惜的人!不開心的過去,請放下,放生自己,放生別人!
...
另一方面,唔好諗正室一定會甚麼張牙舞爪,冷靜和平離開的大有人在!

ying_mail    發表於 19-6-9 11:14

大宅

Iamawoman 發表於 19-6-9 09:19
另一方面,唔好諗正室一定會甚麼張牙舞爪,冷靜和平離開的大有人在!

離開亦不是計算誰勝誰負,誰對誰錯,只是珍惜余下的
人生!

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

ying_mail 發表於 19-6-8 18:00
世上有几多好男人?
男人女人不珍惜,做得几好都徒然!
都係貪新鮮~

認同

侯爵府

MGM_DRAGON 發表於 19-6-8 23:25
你睇唔明我講乜
我自問無做第三者
亦無能力破壞人家庭

呢類男人過於自大,以為有個靚女花時間,咪以為自己有男人魅力。
男人心理不嬲想要追求,到追到就放埋一邊。

公爵府

心滿意足 發表於 19-6-8 21:02
對於我來講,變心出軌的男人,沒有留低的空間,更不會對他的外遇有任何感覺。反而好唔明,明明出軌既男人都 ...

其實的確有好多男男女女攪嘢唔係為愛,亦唔係為錢,可能只係一時有feel,如果唔係,呢個世界就唔會咁多ONS同SP

公爵府

心滿意足 發表於 19-6-8 21:40
我只是覺得,男女雙方相愛一齊,不愛就分開,可以分開後才找適合自己的人,但如果一方又拖住本身果個,又 ...

我覺得有兩個可能,一係個小三真係好愛呢個男人,所以甘願等呢個男,第二種係,個小三根本就唔係好愛呢個男人,可能為錢,可能係寂寞,亦可能只享受有人對自己好。
有些人道德觀念重D,覺得只可以同自己男朋友或老公做愛,但有D人道德觀念弱D,又或者現代既愛情觀已變了,無咁看重一生一世,開心就一齊,唔開心就分開…好多後生呢輩,識第一日就可以上床,玩一排又分開,對佢地黎講,sex根本不是甚麽大不了的事

侯爵府

MGM_DRAGON 發表於 19-6-9 01:36
Exactly!
最錯果個係出軌者唔好再當佢係寶
以為出面嘅女人都想要
個男人自命升價十倍意氣風發
我就係從經驗中學習

對!
唔洗講最錯果個係出軌者
唔好再當佢係寶!
但外人會幫出軌者開道,問點解佢會出軌?
如果雙方關係好就唔會!反而將問題推反被辜負的一方~
以為出面嘅女人都想要?
個男人自命升價十倍意氣風發!

別墅

MGM_DRAGON 發表於 19-6-9 01:18
建議你睇多點心靈增值之類嘅書
兩性關係都可以

我發現好多人覺得岀軌,一定同性有關。覺得咁樣係污糟,唔道德..... 好。代入較傳統嘅思想模式,即使係只單純有性,咁你呢個伴侶係咩缺乏咗呢方面呢?喺仔女,買餸,家用,親戚關係之外,佢性方面嘅需要,有無被滿足到?人妻的「付出」,包括這一項吧?
我。無。意。將。任。何。女。性。崗。位。放。喺。對。立。嘅。狀。態。不過,有好多嘢,尤其係兩性關係,何況放下社會一些枷鎖,跟伴侶,姊妹討論一下。每每都指對方係雞、提供免費餐,呢類比較貶義嘅詞語,就是岀路?
唔好再死心眼喺呢啲層面上,任何人嘅心思都會豁達一點,關係亦會自如好多。
老公,喺要嚟管嘅。

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

skybiebie 發表於 19-6-9 00:18
樓主嘅講法係反映緊另一種思維,而呢種思維係較新一代而且開始普遍,有一群人有不錯工作,生活條件,不想 ...
成個帖最有意義回覆就係呢個
其他都只係反覆表示bk係大婆總壇不容異議而已
而樓主一開始帶既論點又唔夠清楚
反而你呢個補充更好
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

別墅

約會空姐 發表於 19-6-9 11:42
我發現好多人覺得岀軌,一定同性有關。覺得咁樣係污糟,唔道德..... 好。代入較傳統嘅思想模式,即使係只 ...

老公唔。係。要。嚟。管。嘅。
任何人嘅去、留,都唔會同管得緊唔緊有關。
我係男人,聽到老婆一心要管用的來處理關係,咩浪漫、激情都淋熄哂啦。

子爵府

回覆樓主:

生性病子宮頸癌就係呢d 不喜勿插

別墅

bobo88hk 發表於 19-6-9 14:20
生性病子宮頸癌就係呢d 不喜勿插

我估任何思想成熟一點、歷練多一點嘅人類,都唔會因為你呢個留言而動氣。放心,無人要「插」。

858D    發表於 19-6-11 02:27

子爵府

約會空姐 發表於 19-6-9 14:27
我估任何思想成熟一點、歷練多一點嘅人類,都唔會因為你呢個留言而動氣。放心,無人要「插」。
...

你岩 我都係講事實啫

別墅

ying_mail 發表於 19-6-8 18:33
多謝妳回覆哦。
我無遇過喺呢方面好夾嘅人,或者目標並非「奪位」嘅男/女。
所以,想請問妳,但得唔到會掛 ...

生活有好多方式。
再者,我無諗過要得到。要得到-從來都唔係我嘅目的。
另外,從來無遇過性方面好夾嘅人?呢句説話係咩解法?由初戀至今都無??但卻站在道德高地論斷岀軌、或發展婚外情嘅人?
敢問喺你心目中,覺得性呢個元素,喺關係中,扮演咩角色呢?

男爵府

約會空姐 發表於 19-6-9 15:21

生活有好多方式。

我都想加入討論。其實大家點睇性在夫妻關係中嘅重要性?
性夾d重要,定係性格夾d重要?

別墅

cherriesit 發表於 19-6-9 15:50
...

你好,歡迎加入。
我睇過有文章咁寫: 喺一段性生活美滿嘅關係裡,性嘅重要性,只佔5%。反之,性生活欠佳的呢,卻佔95%。
意思係,若是美滿的話,性對段關係嘅影響係好低。反之,其影響力甚具破壞性。
因為內裡包含好深層嘅自我能力認同、關切感、歸屬感。已非慾欲層面嘅狀況。
當然,若推到較兩極嘅方向呢。如性格唔夾嘅,未必有可能走向有性關係。不過,世上有好多關係模式,無咩係絶對嘅。
我個人認為,性,係溝通橋樑嘅一種。性方面夾,同性格方面夾係雙生兒。互相帶動嘅。
唔知你點睇呢?

大宅

cherriesit 發表於 19-6-9 15:50
...

如果你真的要討論夫妻關係中性的重要性,最好只參考夫或妻的回應!

伯爵府

2024年龍年勳章

約會空姐 發表於 19-6-9 11:42
我發現好多人覺得岀軌,一定同性有關。覺得咁樣係污糟,唔道德..... 好。代入較傳統嘅思想模式,即使係只 ...

你唔好介意,啲女人話人免費雞,多數自己係靠性搵食。佢哋以為你係同行,你又免費,難免對你張牙舞爪恨之入骨。
咁佢哋賣點係性係仔女,佢哋令老公留低的方法係管,直情當打份工,一有事就話分身家, 同你講嘅層次好唔同。你講緊情感。
不過我就唔同意已婚男人好悶,我c6就一啲都唔悶。
係呀,你未必想坐我個位,但若然有人要做我老公的小三,我想,也真的需要有這個本事。你遇到的已婚男好悶,只係因為你沒有見過已婚的好男人。

首頁
23456...11

尾頁

跳至