自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

[color=rgba(0, 0, 0, 0.83921568627451)]香港寬頻下午又「死機」!今日(8日)凌晨兩時許,香港寬頻網速突然變慢,時斷時有,有人更是未能上網。今早八時許,香港寬頻於facebook專頁表示服務已回復正常。香港寬頻修復完成不足半日,再於今日下午1時許出死機情況。
[color=rgba(0, 0, 0, 0.83921568627451)]

[color=rgba(0, 0, 0, 0.83921568627451)]是路由器故障,大家有冇事?
[color=rgba(0, 0, 0, 0.83921568627451)]

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/338309/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%AF%AC%E9%A0%BB%E5%8F%88%E6%AD%BB%E6%A9%9F-%E4%B8%80%E6%97%A5%E5%85%A9%E6%96%B7%E7%B7%9A-%E6%8F%AD%E7%B6%B2%E7%B5%A1%E8%B7%AF%E7%94%B1%E5%99%A8%E6%95%85%E9%9A%9C-%E7%B6%B2%E6%B0%91%E7%A8%B1%E6%8B%92%E7%BA%8C%E7%B4%84

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

昨晚凌晨真係斷線到暈上網龜速,相反睇mytv 又事喎

公爵府

2023年兔年勳章

回覆 vanfersen 的帖子

係咪就嚟過節,係時候 block 曬啲網絡。。。。

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

今天斷得好過份,仲以為自己route 有問題,放假先黎斷

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

而家都未得

wcpcelia    發表於 19-6-9 09:01

珍珠宮

我兩次都經歷了.....
我以為係屋企 wifi 壞咗.....

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

反而依家我正常喎,成個下午都沒有斷線,昨晚打機就真係斷線斷到暈,但睇老公看mytvsuper 又正常,mytvsuper 係用wifi,所以真心唔明白

珍珠宮

回覆樓主:

我都醒起琴晚有段時間係窒窒地。。

伯爵府

畀面勳章

dasy 發表於 19-6-8 20:29
反而依家我正常喎,成個下午都沒有斷線,昨晚打機就真係斷線斷到暈,但睇老公看mytvsuper 又正常,mytv ...

我估係香港寬頻對街出面嘅線有問題。因為mytv super係由香港寬頻提供,香港寬頻直接去你屋企冇事,但係離開香港寬頻間公司出去其他網絡就有事。
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我都係,乜事呢?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

中午時斷下斷下,都估到hkbn又有問題
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

公爵府

電話上網不停繼線

公爵府

vanfersen 發表於 19-6-8 18:52
香港寬頻下午又「死機」!今日(8日)凌晨兩時許,香港寬頻網速突然變慢,時斷時有,有人更是未能上網。今 ...

算得啲乜,之前用X記,試過連續3日完全冇得上網添

水晶宮

回覆樓主:

已經10點幾,仲係咁樣

複式洋房

回覆樓主:

啱啱想PCCW 轉香港寬頻, 係咪要諗真D先

大宅

心肝寶貝仔 發表於 19-6-8 22:38
已經10點幾,仲係咁樣

我以為我手機傻左
而家蚊制熄機睇下好無的先

大宅

回覆樓主:

我手機完全冇事,收得好好喎,地區問題?

大宅

原來唔止得我屋企有呢個問題。 好彩仲有2個月就完約,可以換間平既又好少少既公司。

大宅

ChrisRibMom 發表於 19-6-8 23:24
啱啱想PCCW 轉香港寬頻, 係咪要諗真D先

香港寬頻你真係要三思,我用左香港寬頻好多年,由百幾蚊加價加到$258,遲下續約仲要加價。 呢個價係包寬頻上線 & 固網電話,my tv super 送既。

當初續約時個價係$158,點知到交費用時係$2百幾,近$300,無啦啦又計左長途電話費,同原先傾既好唔同,完全係被人呃左。當時我地要求同我傾合約既員工同我地解釋。而官方既答案:佢辭職,無錄音記錄,真係激死人。

複式洋房

michelle728 發表於 19-6-9 01:15

香港寬頻你真係要三思,我用左香港寬頻好多年,由百幾蚊 ...

但PCCW 仲真, 兩次話upgrade router 又要加$, 好煩

首頁

尾頁

跳至