懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
mclisa 發表於 19-7-8 14:03
7week, 預產期2月底
上星期開始胃唔舒服,成日想作嘔作悶,約左幾日後照閃閃
有冇媽媽都係成日想作嘔呀? 有冇 ...

我係2月14號預產,前兩星期已經開始想作嘔。。。真係好辛苦呀

洋房

第一胎,預產期2月尾,咩都唔識,今日照到閃閃喇,請各位指教呀~

民房

我8w, 日子過得好漫長呀~

複式洋房

我預產期 在下年2月
都想和同年月的媽媽們交流一下

複式洋房

nampaleel 發表於 19-7-12 15:46
我8w, 日子過得好漫長呀~

我7w 4day
都係覺得時間好漫長
又好擔心佢生長成點呢

複式洋房

卡也 發表於 19-7-12 15:05
第一胎,預產期2月尾,咩都唔識,今日照到閃閃喇,請各位指教呀~

我都係前兩日見到閃閃
好開心好感動
覺得好神奇呢
我都是2月下旬呢

洋房

我而家8w,上星期流血塊,嚇到我即時入院,好彩無事。之後抖左幾日諗坐返工,點知返工前一日又再出血,好無奈 但我星期一去左私家照陰超, bb已經差唔多2cm, 比原本大左成週,但已經見到佢識郁, 希望佢繼續痴實我啦

民房

回覆 kylieng87 的帖子

預產期同一日!醫生話size 細3日到,但分別唔太大所以都係照寫番呢個日期
我只係食完野/吹到風時比較想作嘔

複式洋房

davytung628hk 發表於 19-7-11 17:38
係呀⋯⋯好緊張。你排左去邊間醫院未?

我係港島人,c6係公務員,所以會去東區生呀
你呢?

洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Abigail323 發表於 19-7-12 22:28
我係港島人,c6係公務員,所以會去東區生呀
你呢?

我預產系2月頭 本身諗住將軍澳醫院生 點知原來所有將軍澳 都系要去番聯合度生

複式洋房

2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

民房

複式洋房

複式洋房

winwin220 發表於 19-7-12 16:10
我而家8w,上星期流血塊,嚇到我即時入院,好彩無事。之後抖左幾日諗坐返工,點知返工前一日又再出血,好無 ...

醫生有冇話點解流血塊?都幾驚喎

洋房

回覆 health.com 的帖子

公院無講啊,都係話作小產咁囉,至於私家醫生就話有可能係水囊有少少缺口,但超聲波都照唔到,所以就算有都係微少既缺口。但我個人係覺得唔可以行得耐,次次一行15分鐘就會流血,仲要係鮮紅色既血,我而家都煩惱緊返工問題

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Hi! 我係2月8 預產期!第一胎

自從有左BB後,心情大上大落;未有BB前已經體重過輕,有左之後冇曬胃囗,仲輕左5磅...

好想快d過12周,依家每日都好難過

民房

複式洋房

洋房

首頁

尾頁