夫婦情感

跳至

首頁
23456...11

尾頁

水晶宮

我好多男性好朋友!我意見持平,令他們更懂得愛太太!
自由太多會令世人失去平衡

別墅

好睇大家點處理。
但一定由有好感開始,係後來相處落,先去分呢個做朋友,定情人。

男爵府

約會空姐 發表於 19-6-15 19:58
好睇大家點處理。
但一定由有好感開始,係後來相處落,先去分呢個做朋友,定情人。 ...

都同意嘅~就算做朋友都要有好感先可以啦~所以男女之間的友誼係好易踩界的~朋友定情人只係一線之差

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mingmama 發表於 19-6-15 21:34
都同意嘅~就算做朋友都要有好感先可以啦~所以男女之間的友誼係好易踩界的~朋友定情人只係一線之差:thin ...

珍珠宮

契哥契妹,簡直side 氣

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-6-15 23:35
咁其實結咗婚係咪一定要清一色嘅朋友?? 個個都話唔可以男性同女性做朋友,公海又話契哥契妹一定會契上床 ...

如果好肯定唔會對個異性朋友有少少心動~咁就真係純友誼~但現實是始終是異性~喜歡同愛的感覺真係一線之差~有時啲嘢好難講的~只要自己知道自己底線~如果真係有咗心動感覺~就一定要抽身而退~要記住自己係有老公/老婆

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一定有,可能佢哋係飯腳,咁日日whatsapp都唔代表咩嘢,只係男既唔係呃蝦條款,女既唔係收兵姣婆格,男女點解唔可以係朋友?

大宅

anna59 發表於 19-6-15 08:31
回覆 高貴傻婆 的帖子

即是,自我感覺良好,點解佢嘅道德觀咁差,佢根本傷害緊2個家庭 ...

係,佢有個好愛佢得老公,有對好愛佢的 女兒。

大宅

mingmama 發表於 19-6-15 10:47
佢心態唔好~佢年紀好輕的嗎?希望佢冇仔女啦

佢4x尾,成日覺得生活枯燥,居我所知佢ex成日搵佢,出街有拖手,她亦上交友網站識左知大幫男,傾左兩日電話,約樓下公園見面,第一次見面男的講明想攬攬,拖手,錫錫,佢話男的似麥包唔係佢杯茶,所以沒事發生。作為佢朋友已勸,希望佢好自為之

洋房

唔知點解我都做唔到純友誼關係
可能我容易對女仔有好感
咁耐都未試過真係有純友誼既異性關係
所以一結左婚就自動自覺變左絕緣體(emoji)(emoji)

洋房

crystal媽咪 發表於 19-6-15 23:35
咁其實結咗婚係咪一定要清一色嘅朋友?? 個個都話唔可以男性同女性做朋友,公海又話契哥契妹一定會契上床 ...

我都係結左婚之後清一色男人fd
同女仔fd好易出事架

民房

回覆 lamwwjd 的帖子

男女之間有冇純友誼絕對有因為我都好多男性朋友好friend 同男性朋友做friend 夠義氣啲女性朋友呢就冇咁夠義氣 同埋是非又多啲 所以我比較欣賞 同男性做朋友 可能我男仔頭 我個人好爽亦都唔鍾意婆婆媽媽 所以我有好多男性嘅好朋友

858D    發表於 19-6-16 13:07

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mingmama 發表於 19-6-16 01:34
如果好肯定唔會對個異性朋友有少少心動~咁就真係純友誼~但現實是始終是異性~喜歡同愛的感覺真係一線之 ...

'

寶石宮

Steven8 發表於 19-6-16 06:33
我都係結左婚之後清一色男人fd
同女仔fd好易出事架

……

別墅

chillimom 發表於 19-6-12 17:03
一定無

男會花時間同一個女人傾計,一定係想上佢

正呀。

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-6-16 09:25
我真係有純友誼嘅異性朋友㗎!只係之前有事嘅時候搵我傾下message,我連電話都冇傾
...

我都信有純友誼的男女朋友~我都曾經有一個類似你嗰種有事會WhatsApp 傾計~連電話都唔會講嘅異性朋友~不過後來我先生話唔中意我同佢來往~所以我就同佢斷絕往來了

寶石宮

mingmama 發表於 19-6-16 12:33
我都信有純友誼的男女朋友~我都曾經有一個類似你嗰種有事會WhatsApp 傾計~連電話都唔會講嘅異性朋友~不 ...

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-6-16 12:39
我有睇過你上年呢個分享
最緊要另一半唔介意,大家亦都真係冇嘢

無錯大前提一定要另一半唔介意

ashcracker    發表於 19-6-26 14:39
crystal媽咪    發表於 19-6-16 13:32

珍珠宮

SherinTong_FB 發表於 19-6-16 08:03
回覆 lamwwjd 的帖子

男女之間有冇純友誼絕對有因為我都好多男性朋友好friend 同男性朋友做friend 夠義氣 ...

我回顧下自己,都好似係男性朋友多過女性朋友。我所有男性朋友都話曬畀我前夫同現先生知,仲介紹埋畀佢地認識,成為一齊既共同朋友。
我男性朋友多原因我唸係因為我響聯絡方面好被動。巧合男性朋友比較主動搵我。
我唔男仔頭,但夠義氣,唔婆媽,唔講是非,唔論斷人,人地冇問我意見,我唔回畀意見人。我又唔在乎人地點睇我。所以女人堆用來控制女人D把戲,手段,使唔郁我。佢地會好無癮。
我先生好有人緣,好懂交際。我同我先生探討過到一D飯局派對,有時女人會堆埋一齊傾,男人會堆埋一齊傾,如果我鍾意群男人堆同佢一齊傾,佢有冇唔妥我?佢表態支持我。
我有好多女性朋友都係透過我先生認識既。佢又係唔怕埋女人堆既。我支持佢。我地一齊,有好多共同既男女朋友。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

如果大家接受到各自已結婚的男女經常一起食飯和whatapps ,如果經常lunch, 咁大家又接唔接受到他們經常一起看戲,如果接受不到,點解食飯可以,睇戲又不可以,如果果接受到睇戲,睇家有喜事可以,睇鐡達尼號又可不可以!

首頁
23456...11

尾頁

跳至