自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

象牙宮

moonlight9198 發表於 19-6-21 14:36
我知,但我而家比76蚊1個月舊plan價,又唔係成日番大陸。唔需要個個月比多幾十蚊佢賺。
...
原來重有21M 限速plan架?

伯爵府

Club sim ok

男爵府

咁中國移動香港 儲值卡好唔好?

瑪瑙宮

mercurycc 發表於 19-6-21 20:17
原來重有21M 限速plan架?

我個係4Gplan, 過左5GB數據先無限慢速,
我平時在家多,用wifi 多,暫時夠用,唔需要轉高D既plan。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

象牙宮

moonlight9198 發表於 19-6-22 00:10
我個係4Gplan, 過左5GB數據先無限慢速,
我平時在家多,用wifi 多,暫時夠用,唔需要轉高D既plan。
...
係咪呢限速plan?
因為朋友都收到有大中華數據送,
所以提醒下。

https://www.hk.chinamobile.com/tc/corporate_information/Service_Plans/4GLocal_ServicePlan/21Mbps_ServicePlan.html

我用緊$158plan,
前幾日打來減價$126再送1g大中華數據,
其實一年最多都係返一次大陸,見佢減價又用開好似抵左。
最重要岩自己。

伯爵府

tempooo 發表於 19-6-10 10:24
我都用過,之後改咗用club sim

請問如果我去上海,我按中國$15/日,例明天漫遊組合,但為何沒有注明一日內此服務速度行多少?

另外下面的香港數據組合是指什麼? 付$28有1G, 1G是用在中國? 我理解唔到點$28用1G 與 $15用1日的實際分別?
請指教!
我想去上海用的,但唔知什麼合適。

瑪瑙宮

mercurycc 發表於 19-6-22 09:10
係咪呢限速plan?
因為朋友都收到有大中華數據送,
所以提醒下。

唔係呢種,因我個plan都用左成10年,一直冇轉過,同埋我都唔係成日番大陸,一轉plan就轉唔番舊價錢plan。而且呢個係for 新客戶。
我暫時唔諗住轉plan。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

sn0629 發表於 19-6-22 09:49
請問如果我去上海,我按中國$15/日,例明天漫遊組合,但為何沒有注明一日內此服務速度行多少?

另外下面的 ...

你應該選擇圖下面呢類就可。
有多種價錢同去幾多日既價錢選擇,
成交後30日內有效,過關就開始計。

公爵府

bb2 發表於 19-6-21 16:16
借位一問:北京五天用邊張上網咭好?thx.(ps.唔係中移動客户)

上聯通網度搵下,幾好用,設定好簡單,工商地區可免送貨

象牙宮

moonlight9198 發表於 19-6-22 15:32
唔係呢種,因我個plan都用左成10年,一直冇轉過,同埋我都唔係成日番大陸,一轉plan就轉唔番舊價錢plan。 ...
朋友都用緊4G 21M 好耐,
都有問轉佢轉呢個,比多幾元多左2日數據,
唔係新客才有,咁岩傾開就分享下,
最重要自己喜歡啦!

瑪瑙宮

mercurycc 發表於 19-6-22 17:11
朋友都用緊4G 21M 好耐,
都有問轉佢轉呢個,比多幾元多左2日數據,
唔係新客才有,咁岩傾開就分享下,

明白,之前家人都轉左呢個plan。呢個plan亦出左一段時間。

翡翠宮

sauNG 發表於 19-6-22 15:47
上聯通網度搵下,幾好用,設定好簡單,工商地區可免送貨

thx

伯爵府

moonlight9198 發表於 19-6-22 15:36

你應該選擇圖下面呢類就可。

請指教在哪裡可搵到?
應該不是club sim是嗎?

男爵府

sn0629 發表於 19-6-22 09:49

另外下面的 ...
香港數據組合只限香港用,$28-...90日內1G不限速
漫遊組合就$15-/日(24小時計),當日可無限量使用,就算用得少(例如50mb)都會扣咗1天$15
致於速度你睇睇細則&條款有冇寫

瑪瑙宮

sn0629 發表於 19-6-23 07:24
請指教在哪裡可搵到?
應該不是club sim是嗎?

去playstore download 個apps

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

auhiyo 發表於 19-6-20 22:15
我買個張卡寫200mb
要買咭? 你本身唔係自由鳥用戶?
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

公爵府

BK Milk勳章

newcook 發表於 19-6-25 17:19
要買咭? 你本身唔係自由鳥用戶?

唔係

大宅

用過一次返大陸,以後都唔會用呢一張卡返大陸

首頁

尾頁

跳至