懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

產後一直好忙,加上係第一胎,好多野係殺到埋身先知,自從bb開始有戒夜奶蹟象,慢慢叫做同佢磨合到個作息時間之後,每晚佢瞓咗就係我全日可以喘口氣嘅時間,雖然都係要爭取時間休息,為第二日再打拼,唔可以喘好耐,但有個me time可以放鬆下,即使只係10分鐘,我身心都已經好好多

各位媽媽們加油!
回覆 renay 的帖子

Hello renay, 生完BB角色和身體上的轉變的確會影響媽媽情緒!媽媽有自己既me time好好吖, 有咩湊BB既問題都可以同朋友/家人/上黎同其他jm傾訴一下, 大家互相分享、支持和鼓勵, 依家BB幾大呢?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

別墅

Chloe@NUTRICIA 發表於 19-6-10 15:01
回覆 renay 的帖子

Hello renay, 生完BB角色和身體上的轉變的確會影響媽媽情緒!媽媽有自己既me time好好吖 ...

2個半月了

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

加油,me time 真係好重要,仲有 time for 老公都係,even just 5-10 mins each day.
renay 發表於 19-6-10 19:42
2個半月了

BB係2個月左右會開始建立瞓覺模式,餵完奶後唔好抱住氹到佢瞓著,放落床仔同佢玩、傾計、唱歌、按摩,吊一D會發聲玩具等佢去玩/聽住音樂自己瞓,培養佢自行入睡,媽媽會輕鬆D架。
加油!

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

首頁

尾頁

跳至