時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

創作力量同幻想會嚇你一跳!!!!

我個心真係嚇到離一離

珍珠宮

YAC0601 發表於 19-6-10 16:13
咁你要諗下點解香港人會對大陸咁冇信心,點解對林鄭咁冇信心,呢22年香港人被出賣了幾多次!你所講所相信 ...

這22年來我看到的是泛民在出賣香港, 講真我以前投票, 幾年連續都係投比李卓仁, 但是有時當一個人經歷過太多的事時, 見香港一步步被佢地在一直的破壞出賣香港。 你不覺得好多好多事都係泛民挑撥離間嗎?

若是真的大陸似你所講定咩罪你就有咩罪,何不一早把果班暴徒定晒罪呢?一過關就捉啦~中央何必放行呢?

其實我不覺大陸可怕, 可怕得是泛民。 這22年來哪一年沒有遊行示威?

珍珠宮

咁你要諗下點解香港人會對大陸咁冇信心,點解對林鄭咁冇信心,呢22年香港人被出賣了幾多次!你所講所相信 ...

你睇下一條法例都未通過, 未完全施行, 但是這張紙講似層層, 你說佢地的用心良苦在於邊度?
既然佢地有時間諗呢啲挑撥離間的事項, 為何不為自己的香港人諗下點有咩漏洞可堵。 佢地一直以來只有破壞社會安寧, 完全無建設性。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

民房

mln 發表於 19-6-10 16:45
你睇下一條法例都未通過, 未完全施行, 但是這張紙講似層層, 你說佢地的用心良苦在於邊度?
既然佢地有時間 ...
講到咁危險係逃犯天堂
咁你咁多年嚟係咪覺得自己身處地獄周圍都逃犯好影響你安全呀~
唔係嘛
咁多年香港樓市升到把把聲
就證明香港好安全啦~
咁多年嚟咪又係得一個陳同佳
人地台灣都講左可以簽署司法互助協議處理陳同佳
政府又唔理執意要過送中條例
就算台灣唔收都要過呀
有咩居心可想而知啦~

禁止訪問

珍珠宮

catherinechuu 發表於 19-6-10 16:52
講到咁危險係逃犯天堂
唔係嘛

不單單只是為了台灣殺人犯事件而立。 只是覺得香港在這個條例上真的有需要修改,堵塞漏洞的地方。 但是大家偏偏又把它醜陋化用在大陸身上。 如果泛民真心怕香港人真的在大陸犯法了, 應該是為香港人想方設法為香港去堵塞漏洞, 而不是在給小市民恐慌。

你也說只是為打疫苗而已,都可以搞到自己有屎上身, 為何不為香港做些更好的建樹呢? 我怪得是這班政棍!

民房

回覆 mln 的帖子

大家最擔心個漏洞就係大陸囉

伯爵府

你唔會亂過馬路.但你唔會覺得紅綠燈對其它人冇用掛??

珍珠宮

catherinechuu 發表於 19-6-10 17:10
回覆 mln 的帖子

大家最擔心個漏洞就係大陸囉

知道香港人都怕, 咁政棍就要想方設法去堵塞啦~還是政棍覺得香港未够亂呢?諗啲野再醜陋化, 妖言惑眾化使香港亂啲先舒服? 市民選佢地出來係做實事的。 所以我好尊重大家的遊行, 也知道大家怕啲咩~但是政棍為我們想過嗎?只懂得坐在位上說不, 我都可以做到啦, say no is very easy 姐

珍珠宮

香港人被出賣左乜呢 請問。。。。

侯爵府

catherinechuu 發表於 19-6-10 16:52
講到咁危險係逃犯天堂
唔係嘛

司法互助,咪即係特事特辦, 佢可以用呢個方法送犯去台灣, 亦可以用呢個方法將個犯送返大陸,調返轉頭你又唔驚嘅?

得一個陳同佳? 樓上已經有會員同你講,仲有11宗同類案件等待移交, 係咪全部都要特事特辦, 你覺得咁樣好公義?

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

子爵府

1773 發表於 19-6-10 09:25
咪係囉!嗰啲人明明信有洗頭艇,大陸要砌你,洗乜搞咁多嘢呀,搵幾個公安+一隻艇就得啦
另,睇咗 ...

子爵府

mln 發表於 19-6-10 16:34
這22年來我看到的是泛民在出賣香港, 講真我以前投票, 幾年連續都係投比李卓仁, 但是有時當一個人經歷過太 ...

李卓仁呢個正一大奸狗 ! 當年聲稱絕食但比人影到佢飲雞湯! 食到佢肥施大隻, 真係得啖笑!
大把呢d 假仁假義的人啦!

大宅

mln 發表於 19-6-10 16:34
這22年來我看到的是泛民在出賣香港, 講真我以前投票, 幾年連續都係投比李卓仁, 但是有時當一個人經歷過太 ...

最奇係大陸做乜唔俾回鄉證某D人?? 我係大陸一定俾...等佢地入左黎拉佢...

珍珠宮

2024年龍年勳章

PacoMum 發表於 19-6-10 09:47
蕭生講D野肯定會發生?呢D咪係莫須有囉

蕭生話中國經濟崩潰,呢個就未見到呀,但係佢自己個仔就破咗產喇。

珍珠宮

2024年龍年勳章

chinahk30 發表於 19-6-10 10:37
只要你返過大陸, 咪隨便係37種罪是但搵一條黎做移交理由, 拉左上去先算

...

「八不移交」保障
1.不符合「雙重犯罪」不移交
2.政治罪行不移交
3.因種族、宗教、國籍、政治意見而被檢控不移交
4.缺席情況下而被定罪的罪犯不移交
5.一罪不能兩審
6.不能增加移交命令以外的控罪,否則不移交
7.不能移交至第三方
8.死刑不移交

子爵府

clyeu 發表於 19-6-10 08:44
好無知

銅鑼湾書店件事呀,無知定你唔知呀

男爵府

mln 發表於 19-6-10 16:45
既然佢地有時間 ...

出賣港人就係呢班政棍

大宅

白玫瑰 發表於 19-6-11 00:51
銅鑼湾書店件事呀,無知定你唔知呀

你是當時人?
深知事情來龍去脈?

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

wantaima 發表於 19-6-10 17:42
香港人被出賣左乜呢 請問。。。。

同問

我只想到成日有班搞事的人去美國攞九糧,唱衰香港同中國
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

首頁

尾頁

跳至