時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

goo_littlebb 發表於 19-6-10 11:17

係我姐姐既朋友,即係平時都放開星期日,如果尋日父母 ...

真係生仔要考牌

侯爵府

2019新春慶豚圓

goo_littlebb 發表於 19-6-10 11:17

係我姐姐既朋友,即係平時都放開星期日,如果尋日父母 ...

你姐姐嘅朋友嘅僱主,係咪睇得陸劇多,以為自己係古時候嘅名門夫人,帶住貼身侍婢去春日賞花!
紅麈幻象,一生營營役役,參不透四大皆空。 俗世紛擾,半生浮浮沉沉,倒不如兩袖清風。

男爵府

2019新春慶豚圓

扭盡六壬,辛苦曬

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

強迫症發作,為你好,但我唔覺囉

大宅

2019新春慶豚圓

其實半路肚餓又要去廁所點搞呀,太熱啦大人頂得住小朋友曬一曬又病啊,我覺得如果比較大嘅真係想去感受下,唔需要行晒全程咁誇張

大宅

2019勳章

個姐姐好慘,5歲都成2x 公斤,天氣咁熱行5分鐘都能攞你命啦。 當姐姐係乜?

小朋友同姐姐都唔知發生咩事就被捉去遊行,怪唔得咁多人行⋯⋯

子爵府

回覆樓主:

要支持唔一定係出去遊行,成日話要身教下一代,其實可以望住電視解釋俾小朋友知。
我同事又係,話自己個小朋友想去,點知小朋友去到先知咁辛苦咁熱,係咁嗌走,大家都覺得係個小朋友以為遊行好好玩就真。
我同事個c6都話又熱又迫,行左陣唔對路即閃返屋企。

珍珠宮

lover_cat 發表於 19-6-10 12:24
個姐姐好慘,5歲都成2x 公斤,天氣咁熱行5分鐘都能攞你命啦。 當姐姐係乜?

小朋友同姐姐都唔知發生咩事就 ...

好心d人,條修訂逃犯條例關工人咩事,人地星期日想見自己朋友或者想休息,都唔得?仲要大熱天時,被人叫咗去遊行,真係無人道!

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

on居

珍珠宮

karshing 發表於 19-6-10 11:19
中途插隊,打完卡就好走,安全為上!

原來係咁!

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章 BK Milk勳章

goo_littlebb 發表於 19-6-10 09:10
今朝我姐姐同我講,尋日佢放假,朋友ws佢話好慘,因為俾僱主叫左去遊行,其實佢連為咩遊行都唔知,僱主叫佢 ...

其實留少主同工人喺屋企咪得囉

子爵府

為左呃like

珍珠宮

2019新春慶豚圓

kit2004 發表於 19-6-10 11:52
帶小朋友真係好自私,仲要工人抱住,可想而知父母是何等品格!

我都覺得呢D僱主唔方好得去邊,要帶小朋友咪自己帶囉自己抱囉,又要帶姐姐去做苦力,又唔比人放假,自私到爆!

公爵府

Sumyeema1 發表於 19-6-10 09:41
好似有位媽媽號召推 bb 車出嚟遊行。

另外,新聞訪問個大肚婆,個肚就快生咁,都出嚟行,好擔心佢。

佢自己都唔驚唔使搵佢擔心

別墅

帶埋小朋友都危險架...

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

goo_littlebb 發表於 19-6-10 09:10
今朝我姐姐同我講,尋日佢放假,朋友ws佢話好慘,因為俾僱主叫左去遊行,其實佢連為咩遊行都唔知,僱主叫佢 ...

家長有無邊行邊講解先?

公爵府

吓?迫姐姐長時間抱住少主?大熱天就咁行都辛苦啦,使唔使咁樣用盡工人?

複式洋房

為打卡!我仔女都支持,看,我一家為香港發聲

男爵府

bobosweet 發表於 19-6-10 13:10
我都覺得呢D僱主唔方好得去邊,要帶小朋友咪自己帶囉自己抱囉,又要帶姐姐去做苦力,又唔比人放假,自私到 ...

就係預知個小朋友會扭抱,咪帶工人做苦力囉

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

個工人姐姐真係慘
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

首頁
12345...8

尾頁

跳至