單親天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

maymay220hk 發表於 19-6-21 16:04

我想去長遊背包行丶一年半載先返、上次帶埋2個仔由泰北 ...
有錢唔返工我都去...

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Macusmama 發表於 19-6-21 16:09
有錢唔返工我都去...

我宜家都未完責任丶要等怪獸出身丶佢生性自己搞得掂丶我先至可以走得郁丶希望個時我仲有體力去完夢

別墅

你哋個個都咁叻,咁有勇氣帶啲仔女到處去玩,我仲未帶個仔出國旅遊,因為佢偏肥,行耐啲都會覺得辛苦,幸好佢已經定下目標要減肥,多做運動

別墅

回覆 maymay220hk 的帖子

哇,好犀利呀,點參加㗎 ?到時你兩個仔應該會嚟捧你場?你應該好fit體能好好!

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

maymay220hk 發表於 19-6-21 16:04

我想去長遊背包行丶一年半載先返、上次帶埋2個仔由泰北 ...

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

HealthyMan 發表於 19-6-21 23:36
你哋個個都咁叻,咁有勇氣帶啲仔女到處去玩,我仲未帶個仔出國旅遊,因為佢偏肥,行耐啲都會覺得辛苦,幸好 ...

一齊陪佢做運動啦~

我暑假都同兩個女去沖繩玩下
其實同小朋友去旅行唔係咁難架ja
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珍珠宮

HealthyMan 發表於 19-6-21 23:58

哇,好犀利呀,點參加㗎 ?到時你兩個仔應該會嚟捧你場?你應該好fit體能好好! ...

三鐡總會自己報名丶2個仔都系玩鐵人

珍珠宮

HealthyMan 發表於 19-6-21 23:36
你哋個個都咁叻,咁有勇氣帶啲仔女到處去玩,我仲未帶個仔出國旅遊,因為佢偏肥,行耐啲都會覺得辛苦,幸好 ...

愈肥愈吾願郁、愈吾願郁就愈肥、師兄向bk約人運動、、有時間多、不如好好正視仔仔偏肥問題仲好

別墅

係我要約我個仔做運動,但佢拒絕,我又唔可以逼佢。我個仔係我最重要的人,佢同我住嘅時候,夜晚食飯後我會同佢去做運動,但佢同我家姐住,我就冇得迫他,唯有等佢自己諗通,或者想追女仔嘅時候,就會自己發奮,好似他讀書咁樣

珍珠宮

HealthyMan 發表於 19-6-21 23:58

哇,好犀利呀,點參加㗎 ?到時你兩個仔應該會嚟捧你場?你應該好fit體能好好! ...
真係唔難的,你的小朋友又唔係2-3歲...如小學己OK啦..我仔係3年級己比佢自己坐飛機了...

珍珠宮

HealthyMan 發表於 19-6-22 22:53

係我要約我個仔做運動,但佢拒絕,我又唔可以逼佢。我個仔係我最重要的人,佢同 ...
肥唔肥都無所謂,最主要係健康就可以了,不用迫佢減的...

別墅

回覆 Macusmama 的帖子

就是,我以前試過逼佢做運動,反而成為了陰影,而家要等佢自發去做。

別墅

我有留意你的回應,覺得你是一個心胸比較廣闊的、大方的女人,可惜,也不明白點解你會離婚。不過應該是很耐之前的事,不要再提了

珍珠宮

HealthyMan 發表於 19-6-24 10:50

我有留意你的回應,覺得你是一個心胸比較廣闊的、大方的女人,可惜,也不明白點解 ...
我無所謂提唔提...係有小三,我又比左機會對方,對方依然無變,所以要離婚...

呢度好多都是男女方有小三先離婚的...
離左婚,我每樣也好好,也好開心喎....也不見得以前的前夫有做為...

別墅

已經幾耐啦?咁你有冇再搵佢另一個?自己同兒子都過得好開心?你個仔幾大啦?你係咪都已經進入空虛期?

珍珠宮

HealthyMan 發表於 19-6-24 11:10

已經幾耐啦?咁你有冇再搵佢另一個?自己同兒子都過得好開心?你個仔幾大啦?你係 ...
你問:你係咪都已經進入空虛期?===什麼意思呢?如果你問性,請去性版面,呢度唔係講呢D喎...
人生唔係只為呢D ? NO WAY...要識 ENJOY YOUR LIFE
我生活好充實,係太多活動....我同仔女過得好好...非常好....如果你識安排的話,你一定生活得好好,好充實,不會悶的....

活動係:游泳,打波,跳舞,GATHERING PARTY,做FACIAL,MASSAGE,整指甲,飲下野,食好野...PLAN下去旅行...
做家務,整理下屋企...

單親爸媽也一樣,要做呢D啦...

咁你有冇再搵佢另一個===順其自然發展係最GOOD的...

珍珠宮

HealthyMan 發表於 19-6-24 10:50

我有留意你的回應,覺得你是一個心胸比較廣闊的、大方的女人,可惜,也不明白點解 ...
我都不太明白你點解離婚喎?

男爵府

maymay220hk 發表於 19-6-21 16:19
我宜家都未完責任丶要等怪獸出身丶佢生性自己搞得掂丶我先至可以走得郁丶希望個時我仲有體力去完夢
...

到時嘅心態就吾會想做 backpacker 嘅啦。

男爵府

Macusmama 發表於 19-6-24 10:39
真係唔難的,你的小朋友又唔係2-3歲...如小學己OK啦..我仔係3年級己比佢自己坐飛機了...
...

其實呢啲年齡自己坐機更安全,俾一百蚊,分分鐘有得坐頭等。

男爵府

Macusmama 發表於 19-6-24 13:23
我都不太明白你點解離婚喎?

無記錯嘅話,佢好像提過係喪偶。

Macusmama    發表於 19-6-24 14:25

首頁

尾頁

跳至