單親天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

lm251099 發表於 19-6-24 14:00
其實呢啲年齡自己坐機更安全,俾一百蚊,分分鐘有得坐頭等。
...
一百元機票?不可能啦...上次我仔去都不是10%了,過了唔知1定2歲,要80% FEES...
即我比幾仟元...

男爵府

Macusmama 發表於 19-6-24 14:23
一百元機票?不可能啦...上次我仔去都不是10%了,過了唔知1定2歲,要80% FEES...
即我比幾仟元...
...

細路自己搭機要買保母服務(usd100), 如果頭等有位剩,有時啲空姐為了方便照顧會的佢去頭等坐,轉機會帶佢去lounge 坐,我女試過。

珍珠宮

lm251099 發表於 19-6-24 14:32
細路自己搭機要買保母服務(usd100), 如果頭等有位剩,有時啲空姐為了方便照顧會的佢去頭等坐,轉機會帶佢 ...
睇你坐什麼AIRLINE了...國泰要比錢...澳航不用加錢,坐普通位就OK了.我仔去了好多次...只買AIRTICKET..

有空姐帶住...好SAFETY

別墅

回覆 Macusmama 的帖子

我想說是子女開始長大離開父母的空巢期,不是空虛期,語音變文字出錯。我太太去世

珍珠宮

HealthyMan 發表於 19-6-24 14:55

我想說是子女開始長大離開父母的空巢期,不是空虛期,語音變文字出錯。我太太去世
仔女大了, 有自己的生活的..SO沒有空巢期喎...生活好豐富,我LIST出來的...己唔夠時間做了.仲邊有空巢期呀...

你有空巢期??你無人同你傾計,聚餐,SO你好無聊??

別墅

一般朋友的交往也不少,但深入的溝通就沒有,而且我工作時間自由,每天可能只是工作兩小時,所以的確幾無聊

珍珠宮

我不是說什麼...真心講...女人係各方面能耐比較高...離了婚的女人..真的不用急一時是但揾一個伴侶...,希望了解多D,相處多D才再考慮其他的問題,先一起...多相處在不同場合,不同的CASE,睇佢點處理...
每一個人一定有弱點的..睇佢點對唔同年齡的朋友同環境...
男人多想揾個女人所謂做伴,不是女友,(即所謂SP)解決佢地需要...如果佢有心的,佢會解決你們之間的問題,包括點同雙方的小朋友相處...大家可以點去共識每一件事...會可分享每件事呢?有問題時,會可大家攞出來DISCUSS呢?
會可正視每一個問題呢?
最緊要見哂佢全家,包括親戚,朋友,同事等等...免避當呀四用(女友,煮飯婆,小朋友的姐姐即呀四-FREE個隻)...

珍珠宮

HealthyMan 發表於 19-6-24 16:08

一般朋友的交往也不少,但深入的溝通就沒有,而且我工作時間自由,每天可能只是工 ...
那你要多找一入PART TIME工了...又可以增加識朋友...打發時間
深入的溝通=真係攞個心出來交朋友,不是玩玩下...無論男朋友或女朋友都好...

珍珠宮

我知道有單親GROUP己有好幾個呢種男士出現,SO想大家小心...

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Macusmama 發表於 19-6-24 17:17
我知道有單親GROUP己有好幾個呢種男士出現,SO想大家小心...

釆佢都傻、佢有佢想法、我有我自由、要揾食都吾系向親子網、要食都揀小鮮肉6 pack abs食啦

珍珠宮

maymay220hk 發表於 19-6-24 21:14

釆佢都傻、佢有佢想法、我有我自由、要揾食都吾系向親 ...
那二個單爸好有手段的...有車有樓,D單媽仲唔中計...

佢另到一腳踏二船...只係騙人做SP同做賓記...幫佢睇小朋友...

珍珠宮

Macusmama 發表於 19-6-25 08:53
那二個單爸好有手段的...有車有樓,D單媽仲唔中計...

佢另到一腳踏二船...只係騙人做SP同做賓記...幫佢睇小 ...

心水清 騙徒自然會知難而退
邊理得佢甘多、有時間 有心思都放向重要人或事上、浪費心神理啲無謂人

珍珠宮

maymay220hk 發表於 19-6-25 11:03
心水清 騙徒自然會知難而退
邊理得佢甘多、有時間 有心思都放向重要人或事上、浪費心神理啲無謂人
...
那些人用好多時間係單媽媽身上...因為有些好需要愛....

珍珠宮

Macusmama 發表於 19-6-25 11:26

男人老狗成日蒲 單親版+性版 咩用心。。。自己諗啦

珍珠宮

Macusmama 發表於 19-6-25 11:26

太多寂寞的心

坦白講有時間搞好親孑關係丶孩子先系我地最重要人

珍珠宮

maymay220hk 發表於 19-6-26 08:30
只想揾SP囉...係無心揾真正對待一個鐘意的人...
其實好多己婚都想玩SP的...有D KEEP住一至二個SP,而SP又唔MIND對方有老婆或女友...
男人可樂而不為姐...

珍珠宮

maymay220hk 發表於 19-6-26 08:30
仲有佢需要唔係愛係SEX.....SEX....哈哈哈.....不如300元叫雞吧...

哈哈...

珍珠宮

HealthyMan 發表於 19-6-24 16:08

一般朋友的交往也不少,但深入的溝通就沒有,而且我工作時間自由,每天可能只是工 ...
是否你溝通有D問題?

大宅

路過支持,我都面對緊難題,大家加油(emoji)(emoji)

珍珠宮

jimk 發表於 19-6-27 13:04
路過支持,我都面對緊難題,大家加油(emoji)(emoji)
溝通問題?

首頁

尾頁

跳至