自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

厨房洗碗盤玻璃膠老化引至沁水,搵師傅再唧過要幾多錢?自己整得嗎?

男爵府

2019勳章

搵師父相信要幾百元,自己買工具,上 YouTube 好多片教點整

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

singwin 發表於 19-6-10 13:54
厨房洗碗盤玻璃膠老化引至沁水,搵師傅再唧過要幾多錢?自己整得嗎?

自己可以整,去五金舖買工具

公爵府

2019新春慶豚圓

2個月前是200蚊(我屋企是雙式盤)

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我自己搞咋,去五金鋪買枝新的
唧一唧好快搞掂,但要等乾

侯爵府

好似有不同的玻璃膠,應該買那一款才對?

珍珠宮

PaPa 發表於 19-6-10 14:08
好似有不同的玻璃膠,應該買那一款才對?

你要先把舊的膠jok出來,五金舖有牙膏型白色玻璃膠賣,用舊的信用卡批平伛。過一晚唔好整湿佢。

大宅

2019勳章

女皇陛下 發表於 19-6-10 14:05
我自己搞咋,去五金鋪買枝新的
唧一唧好快搞掂,但要等乾

要買枝槍嗎?槍和膠分别幾錢呢?

大宅

2019勳章

美之選468 發表於 19-6-10 13:58
2個月前是200蚊(我屋企是雙式盤)

$200上門好平喎,可pm我contact 嗎?謝。

公爵府

2019新春慶豚圓

singwin 發表於 19-6-10 14:19
$200上門好平喎,可pm我contact 嗎?謝。

找樓下的鋪頭(外區上門最少要600蚊)

男爵府

singwin 發表於 19-6-10 14:17
要買枝槍嗎?槍和膠分别幾錢呢?

我上次買個枝系好似牙膏甘,系個唧頭位尖啲咋
五金鋪個老闆推薦,仲要系透明嫁,唧得樣衰都吾覺眼

公爵府

回覆樓主:

好難自己整得靚 我自己唧,好似毛毛蟲,藏污納垢,好肉酸
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我都係自己吱,支膠30蚊,你同佢講吱廚房水龍頭,佢就會比你,我有用槍,吱完用洗潔精吱落手,再用手敏條邊,就吾會黏手,用咭都得但我吱吾靚,覺得用手易控制。

別墅

自己唧好簡單
我都係自己唧

珍珠宮

回覆樓主:

自己唧唔靚

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

樓下個個非常講得#2

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

樓下師傅收200,但我老公自己攪掂左,激死我 (業餘同專業手工的確有分別)

男爵府

search at youtube
唧玻璃膠細節大公開維修專家教路新手都識

---------------------------

search 洗手盆 玻璃膠 diy

---------------------------------

真正防霉玻璃膠 Sika Sikasil C 瑞士西卡C 中性防水防霉玻璃胶
search at taobao 西卡C 玻璃胶防霉

男爵府

暴風膠

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊